2. liga

Datlové oslavili triumf na západě Čech! V Blatné vznikl nejsilnější tým v historii, těší brankáře Koubka

TJ Blatná Datels v letošním ročníku 2. Ligy byla naprosto suverénní. Nejenže ovládla základní část, dokonce vyhrála i celé play off. Jak moc za to je rád brankář Datlů Lukáš Koubek, který vychytal zlaté medaile? Mrzí ho vyřazení z ALPA Českého poháru? A nepřemýšlí nad 1. Ligou?

Ve finále v útoku kouzlil David Braun

Lukáši, gratuluji k celkovému triumfu v 2. Lize na západě Čech. Jak moc si toho vážíte? Byli jste opravdu největším adeptem na vítězství.

Díky, pro všechny z nás to znamená hrozně moc, pro spoustu kluků je to první titul v hokejbale vůbec, proto je třeba si to teď pořádně užít. Polovina týmu ještě pamatuje postup z Krajské ligy před sedmi lety. Už před začátkem minulé sezony jsme si stanovili, že tu soutěž musíme vyhrát, bohužel znovu nás zastavil covid. Letos byl cíl stejný a povedlo se.

V semifinále jste přešli jednoznačně přes Třemošnou a ve finále jste si to rozdali s Liticemi. Která série byla pro vás těžší?

S Třemošnou jsme původně moc hrát nechtěli, protože doma hrají na betonu, ale jinak jsme je celou sérii do větších příležitostí nepustili. Od finálové série s Liticemi jsme očekávali vyrovnaný souboj, dlouho hráli 1. Ligu a zároveň mají hráče, kteří mají zkušenosti z Extraligy. Věděli jsme, jak dobře hrají přesilovky, že nemůžeme chodit zbytečně do oslabení. První zápas dopadl jednoznačně, kdy bylo vlastně po třech minutách rozhodnuto, ale druhý den jsme nemohli Liticím odskočit, vypadalo to, že rozhodovat bude prodloužení, ale v naší pětiminutové přesilovce jsme rozhodli zápas. Ve finále v útoku kouzlil David Braun s devíti góly, k tomu není co dodat.

Autor fotky: Alena Čížková.

Máme tady nejlepší hráče kolem pětadvaceti let

Vy jste byl základním stavebním kamenem celého úspěchu. Jak se Vám v celé sezóně chytalo?

V Blatné vznikl nejsilnější tým v historii a byla to taky první sezona, co jsme hráli doma na plastovém povrchu, takže jsem si to užíval. Celou základní část jsme odehráli bez těžších zápasů, snad jen venkovní v Bříze a Liticích. Občas jsem si odskočil zachytat ještě 2. Ligu do Písku, bohužel se spousta zápasů odložila z podzimu na jaro, tak těch startů nebylo tolik. Bohužel na jaře přišlo zranění a cesta za triumfem v lize i poháru se začala komplikovat.

Po zisku titulu je tu otázka, zda půjdete do vyšší soutěže. Jak to vidíte? Kvalitu na to určitě máte.

Naše letošní cesta soutěží a pohárem nám ukázala, že tam patříme. Pokud by to nevyšlo, za rok se můžeme zase vrátit níž, ale osobně si to nemyslím. Máme tady nejlepší hráče kolem pětadvaceti let, spousta z nás má zkušenosti s vyšší úrovní. První ligu aktuálně hrají čtyři týmy, které jsme v lize předtím dokázali porážet a dostali se tam stejně jako my, když jim vyrostla silná generace, která měla výsledky a chuť hrát. Nicméně pro 1. Ligu musíme tým doplnit o dva až tři hráče do pole a minimálně stejně kvalitního gólmana.

To jste ukázali i v ALPA Českém poháru, kde jste došli až do čtvrtfinále. V něm jste smolně vypadli s Ježky. Nemrzí Vás to ještě teď?

Bohužel, večer před zápasem s Ježky jsem si na tréninku zvrtnul kotník, takže jsem nastupoval do zápasu s injekcemi a léky, abych vůbec zvládl stát v bráně. Myslím si, že to byl ten rozhodující moment, ale odehráli jsme možná jeden z nejlepších zápasů vůbec. Ježci ale postoupili zaslouženě. Téměř celé play off jsem kvůli kotníku netrénoval a chodil jenom na zápasy pod léky. Cíl jsme splnili, máme titul a čtvrtfinále poháru, to je navíc ještě třešnička na dortu.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
11 66:27 27
2.
HbK Karviná B
10 46:31 21
3.
TJ Sokol Poruba
11 65:44 18
4.
HBC Enviform Třinec
10 39:33 16
5.
HBK Vsetín
11 40:50 11
6.
HC Warriors...
11 17:88 3