Extraliga dorostu

Extraliga dorostu přinesla hned čtyři zápasy, které skončily rozdílem jednoho gólu

Další víkend přinesl v Extralize dorostu osm zápasů a polovina z nich skončila pouze jednobrankovým rozdílem. Tři body za těsnou výhru si připsaly celky Kyjova, Heřmanova Městce, KOVA a Prachatic. Pardubické derby bral Svítkov. Hostivař dala dvanáct branek.


Divize Východ

Svítkov otočil zápas s Pardubicemi

Derby pardubických celků dopadlo lépe ve prospěch Svítkova, který se představil na půdě Pardubic. Domácí využili ve druhé minutě přesilovou hru a dostali se do vedení, které však Svítkov ještě do konce třetiny smazal. Druhá část se povedla domácím, kteří dali další dva góly a opět svému soupeři odskočili. Svítkov se však s porážkou nehodlal smířit, v závěru utkání zabral, a i díky dvěma využitým početním výhodám vsítil hned čtyři branky, kterými rozhodl zápas.

Těsné utkání odehráli Ježci se Sršni ze Svitav. V první patnáctiminutovce se vedení ujali hosté, ale druhá polovina přinesla branky pouze na straně domácích. Ti nejprve dali dva góly během dvaceti šesti vteřin, následně přidali i třetí zásah a odskočili svému soupeři. Svitavy sice využily v závěrečné části přesilovou hru, ale Ježci udrželi těsný náskok až do závěrečné sirény.

Souboj Eagles a Hodonína dopadl lépe ve prospěch hostů. Ti dali ve druhé části dva góly, na které sice velmi rychle zareagoval domácí Jan Svoboda, ale Hodonín si dvoubrankový náskok vzal ve třetí třetině zpátky a došel si pro vítězství. 3:1. O jeden gól zvítězil Kyjov, který vyrazil do Karviné. Hostům se povedla na jedničku hned první třetina, ve které dali tři góly. Zaskočená Karviná snížila na jednobrankový rozdíl, ale hosté si náskok vzali zpátky. Ve třetí třetině se prosadili pouze domácí, kteří se dostali na dosah soupeře, ale vyrovnat se jim nepodařilo.


Divize Západ

KOVO těsně porazilo Kelty

Jasným výsledkem skončil zápas Hostivaře se Suchdolem, ve kterém excelovali domácí. Již v první části se dostali do čtyřbrankového náskoku a v prostřední třetině přidali dalších sedm branek. V závěru se stav vstřelených branek srovnal, po Martině Landové se prosadil ve stejné minutě také hráč domácích, který uzavřel skóre na konečných 12:1. Naopak vyrovnaný zápas odehrály Prachatice, které na své půdě těsně porazily Kert Park. Hosté byli pokaždé o krok pozadu a srovnat se jim nepodařilo.

Hattrickem rozhodl zápas mezi Rebely a Plzní hostující Martin Král, který velkou měrou rozhodl o výhře svého týmu 5:2. „Zápas byl náročný. Na kluky asi dolehla tíha udržet druhé místo v tabulce. Chyběla nám lehkost, co jsme neproměnili ve druhé třetině, je trestuhodné. Naštěstí jsme trpělivě pokračovali v práci a vše se otočilo. Bude třeba pracovat na souhře a mezihře. Té je v našem pojetí méně, než bychom chtěli. Každopádně zápas zvládnutý, body připsané a je třeba pokračovat,“ upozorňuje trenér Plzně Michal Edl.

Tři body do tabulky si připsalo také KOVO, které hostilo Kelty. Dvakrát v zápase se dostalo do těsného vedení, které udrželo až do úplného závěru zápasu. „Zápas blbec, tak bych asi shrnul nedělní utkání. Vlivem mnoha faktorů jsme nedokázali zlomit výsledek v náš prospěch i přes jednoznačnou převahu. Pozorný výkon domácího brankáře, který měl evidentně dobrý den a lekce z produktivity jsou primární důvody, proč odjíždíme z Prahy bez bodu,“ shrnul nedostatky svého týmu kouč Keltů Petr Laška.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
15 114:26 45
2.
HBC Plzeň
16 122:28 41
3.
SK Kelti 2008
14 113:22 31
4.
TGB Swietelsky...
13 66:36 26
5.
HBC Kladno
14 80:44 23
6.
TJ Blatná Datels
14 58:70 21
7.
SK Suchdol nad...
13 39:85 18
8.
HBC Prachatice
14 33:85 11
9.
HbC Zliv
14 28:87 8
10.
TJ Tatran...
16 29:93 8
11.
TJ HBC Olymp...
15 39:145 5