Extraliga juniorů

Od Plzně očekáváme rychlý a technický hokejbal, hlásí před čtvrtfinále juniorů Vojtěch Frolík

Kladno se popralo v předkole se soupeři o postup do play off Extraligy juniorů. Kladenští hráči vyhráli 2 ze 3 duelů, což jim zajistilo čtvrtfinále. V něm se Středočeši utkají se silnou Plzní. Co je pro úspěch ochotný udělat Vojtěch Frolík, který již naskočil do play off Extraligy?

Věděli jsme, že to vůbec nebude jednoduché

Vojtěchu, s juniory Kladna jste museli absolvovat předkolo, v němž jste uspěli a postoupili do play off. Máte z toho radost? Jak náročné zápasy to byly?

Před začátkem turnaje jsme věděli, že to vůbec nebude jednoduché, o to větší byla radost z postupu. Náš cíl byl postoupit a zahrát si play-off, což se nám povedlo. Všechny zápasy se odehrály v hodně slušném tempu, všechny týmy chtěly pochopitelně jít dál. Po prohře s Hostivaří jsme věděli, že zbývající dva zápasy musíme vyhrát, takže jsme do toho vstoupili s velkou motivací a oba dva zápasy si pohlídali s čistým kontem.

Ve čtvrtfinále se utkáte s favorizovanou Plzní. Co od tohoto celku budete očekávat? A jaký styl budete chtít hrát?

Od Plzně očekáváme rychlý a technický hokejbal, který hráli už v základní části. My se na to budeme snažit reagovat zajištěnou obranou, chceme hrát stejný styl, jakým jsme se prezentovali v předkole play-off.


V play off už se hraje pouze o titul

Další cíl je tedy postoupit do semifinále. Myslíte, že můžete Plzeň překvapit a využít toho, že měla menší herní pauzu?

V play-off už se hraje pouze o titul, takže je samozřejmě naším cílem dojít co nejdál. V základní části se nám proti Plzni nedařilo, ale teď se hraje play off a zápasy jsou v úplně jiném tempu, takže se může stát cokoliv. Pokud budeme hrát to, co chceme a co trénujeme, myslím, že můžeme překvapit.

Vy osobně jste naskočil do play off Extraligy za A tým. Jaké to pro Vás bylo? Je to velký zážitek?

Byla to určitě obrovská zkušenost, na začátku sezóny jsem si vůbec nepředstavoval, že bych za áčko nastoupil. Zápasy play off byly navíc ještě více divácky atraktivní, takže atmosféra byla skvělá a já jsem si to užil.

Čemu teď budete dávat větší přednost? Bude to A tým nebo junioři? Jaké by to bylo vyhrát obě soutěže? Co uděláte pro úspěch?

To, kde budu hrát, bude záležet na trenérech. Chtěl bych s juniorkou dojít co nejdál to půjde, protože to je můj poslední rok, ale zároveň budu rád za každou příležitost v A týmu. Vyhrát obě soutěže by bylo samozřejmě skvělé, ale k tomu je ještě dlouhá cesta, takže se soustředím na momentální zápasy. Já sám se budu snažit do toho dát všechno, protože teď už není na co se šetřit a vše záleží jen na nás.