1. liga

Kometa a Vlčí Smečka ukončily své série v nejkratším čase! Dál jde také Pedagog a Svítkov

Během minulého víkendu se uzavřely všechny čtvrtfinálové série. Kometa dokázala na hřišti Ještěrů zvítězit poměrem 1:3. Vlčí Smečka vybojovala postup po nájezdech. V sériích Suchdolu a Svítkova či Pedagogu a Brna se vše protáhlo do nedělních zápasů, ve kterých uspěl Svítkov a Pedagog!



Čtvrtfinálové série play off

Svítkov přejel Suchdol na svém hřišti velkým rozdílem!

Sobota 7. května 2022

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. SK Suchdol nad Lužnicí 6:1 (0:1, 2:0, 4:0)

Střely na branku: 20:14, Vyloučení: 5:5, Přesilovky: 4:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 74.

Branky a nahrávky: 24. Matýs (Bláha), 25. Hrubý (Král), 32. Král (Šimůnek, Hrubý), 36. Bláha, 40. Bureš (Matýs, Král), 43. Korbel – 4. Laurinc (Kalát, Dlugoš M.).

Série se přesunula na hřiště Svítkova, kde se domácí zpočátku trápili. Suchdolští hráči dokázali využít chybu ve středním pásmu ihned ve 4. minutě, kdy souhru Dlugoše a Kaláta uklidil do prázdné branky Laurinc. Hostům se dařilo držet Svítkov pod tlakem, ale žádná branka z toho nepadla. Domácí hráči se začínali projevovat v prostřední periodě, kdy ve 24. minutě vyrovnal Matýs. Tento impuls domácí hokejbalisty nabudil, když o pár chvil poslal Hvězdy do vedení Hrubý. V poslední třetině domácí hosty zatlačili, z čehož pramenily 4 branky domácích.

Neděle 8. května 2022

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. SK Suchdol nad Lužnicí 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Střely na branku: 28:22, Vyloučení: 4:3, Přesilovky: 3:4, Využití: 1:1, Oslabení: 1:0, Diváků: 93.

Branky a nahrávky: 5. Šimůnek (Kábrt), 12. Bláha (Bureš), 23. Bláha (Malý), 29. Korbel (Bláha, Kábrt) – 45. Císař (Dlugoš M., Mátl).

Druhý víkendový zápas lépe vyšel Svítkovu, který šel do rychlého vedení po střele Šimůnka, což Hvězdy uklidilo. Jihočeši si nepohlídali 12. minutu, ve které se podařilo Bláhovi navýšit náskok ve vlastním oslabení. To byla pro Suchdol velká rána. Hostům se vůbec nic nedařilo, což bylo vidět v prostřední periodě, v níž domácí odskočili na rozdíl 4 branek. Svítkov si zkušeně dokráčel za 3. bodem. Kosmeticky se podařilo ještě snížit Císařovi 5 vteřin před koncem série.

Ohlas po sérii:

Asistent trenéra HBC Svítkov Stars Pardubice (Karol Jankura): „Chci poděkovat všem divákům za podporu v domácích zápasech a Suchdolu za krásné a férové zápasy. Těšíme se na semifinále.“

Vlčí Smečka vybojovala postup v nájezdech!

Sobota 7. května 2022

HBC Pardubice "B" vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 1:2ss (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

Střely na branku: 10:27, Vyloučení: 9:5, Přesilovky: 2:6, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 50.

Branky a nahrávky: 20. Kunc (Foršt) – 18. Faigl (Baxa, Mareš), 55. Strnad.

Oproti minulému víkendu bylo znát, že Vlčí Smečka hraje na venkovním hřišti. Pardubice změnily styl hry, což Ústí nad Labem nečekalo. I když hosté měli více střel, tak v 1. třetině recept na pardubického Foršta nenašli. To se prolomilo až v prostřední části duelu, kdy skóre z přesilové hry otevřel Faigl. Vlčí Smečka se z vedení ale neradovala dlouho, protože z přesilové hry ihned vyrovnal Kunc. Zápas byl natolik vyrovnaný, že ani do konce prodloužení nepadla branka. O vítězi tohoto duelu rozhodly až nájezdy, ve kterých vítěznou branku a postup Vlčí Smečce zařídil Petr Strnad.

Ohlas po sérii:

Trenér HBC Pardubice "B" (Jiří Doležal): Zatímco v Ústí jsme s respektem k síle soupeře zvolili velmi defenzivní styl, který nám vůbec není vlastní, v domácí odvetě jsme vsadili na náš agresivní běhavý hokejbal. Myslím, že ten zápas se musel líbit každému. O síle a dovednostech Vlčí Smečky se není potřeba rozepisovat. Je to kompaktní, zkušený tým plný šikovných hráčů s extraligovou i hokejovou minulostí i přítomností. Jejich akce jsou skvěle vypracované, často hrané na jeden dotek do prázdné branky. Jenže v sobotním zápase jsme byli Vlčákům víc než vyrovnaným soupeřem. Dokázali jsme se oklepat i z vedoucího gólu a brzy jsme vyrovnali. Celý zápas jsme jeli na hranici obětavosti a věřili jsme, že tentokrát máme na to vyhrát. Navíc fantasticky zachytal i Pája Foršt. Ještě vteřinu před koncem prodloužení se nám málem podařilo rozhodnout zápas, když za překonaným Celnerem míček z úhlu neskončil v brance. Nájezdy se bohužel lépe povedly hostům, a tak pro nás tento ročník 1. Ligy končí. Měl bych být zklamaný z prohry, ale čert ji vem. Naopak jsem pyšný na to, co kluci v zápase předvedli. Pro mě je výhra už to, jakým stylem se postavili favoritu soutěže, jak plnili stanovenou taktiku a organizaci hry, a hlavně jak si urputně šli za vítězstvím. Soupeři děkuji za pěkné zápasy a přeji hodně štěstí v semifinále.“

Kometa ubránila 7 přesilovek a slaví postup!

Sobota 7. května 2022

HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. SK Kometa Polička 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Střely na branku: 28:40, Vyloučení: 5:9, Přesilovky: 7:3, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 78.

Branky a nahrávky: 38. Zicho (Langthaler) – 15. Tobiáš O. (Holec, Hejtmánek D.), 22. Hejtmánek D. (Augustin), 25. Havlík A. (Hejtmánek D.).

Ještěři bojovali na svém hřišti o prodloužení v sérii. Východočeši vstoupili do zápasu aktivně, přičemž se snažili domácího brankáře zasypávat střelami, což se jim dařilo. Ještěři si tvořili šance z protiútoků, ale všechny střely si Šupík pohlídal. Jediná akce, jež se v 1. třetině ujala, začala 10 vteřin před koncem 1. periody. Vhazovalo se v obranném pásmu Komety, která se z buly dostala ze své třetiny. David Hejtmánek posunul míček po mantinelu na Holce, který přihrál do prostoru Ondřeji Tobiášovi, jenž přesně prostřelil domácího brankáře. Kometa dala důležitý gól do kabiny. To se odrazilo i na začátku 2. třetiny, kdy byla Kometa ve velkém tlaku a Ještěři si tvořili šance sporadicky. Hostům se dokonce podařilo využít přesilovou hru. Ve 25. minutě vstřelil svou premiérovou branku Adam Havlík, což znamenalo vedení 0:3. Ještěři ztratili veškeré zábrany a od té doby vrhli všechny síly do útoku. Poličská obrana tak měla co dělat. V poslední periodě se Kometa jenom bránila v oslabení, z čehož dvakrát ve třech. Početní výhodu dokázal využít pouze Zicho, což dostalo Kometu do semifinále.

Ohlas po zápase:

Trenér SK Kometa Polička (Pavel Štefka): „Vyhráli jsme sérii 3:0, ale všechny zápasy byly dramatické a vyrovnané. Ještěři mají plno zkušených hráčů a jejich gólman předvedl velmi dobrý výkon. Myslím, že jsme ve všech utkáních byli aktivnější a měli více střel na bránu, naopak soupeř dobře bránil a spoléhal na nebezpečné protiútoky. Náš postup je zasloužený, předvedli jsme dobré výkony, a i když jsme v každém zápase měli nějaký kratší útlum, tak celkově jsme podle mne byli lepší. V semifinále musíme hrát ještě lépe, tam by se každá laxnost nebo zaváhání mohlo rychle vymstít. Každopádně děkujeme soupeři za kvalitní a férové zápasy a přejeme mu hodně štěstí v další sezóně.“

Záznam celého duelu

Brnu končí sezóna! Pedagog uspěl v nedělní bitvě

Sobota 7. května 2022

SK Pedagog České Budějovice vs. HBK Bulldogs Brno 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Střely na branku: 25:31, Vyloučení: 3:3, Přesilovky: 1:1, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 0.

Branky a nahrávky: 19. Moser (Nýdl), 36. Bárta O. (Procházka) – 1. Zbranek, 4. Vodvárka (Baláč), 23. Hudec (Fišar, Vodvárka), 45. Vodvárka (Baláč, Hudec).

Brněnští Buldoci vycestovali do jižních Čech v početnější sestavě než před týdnem a již od začátku ukazovali pevnou vůli po prodloužení své sezóny. Uplynulo jen 30 sekund a střelu obránce Zbranka usměrnil domácí brankář do své klece. Za necelé tři minuty utekli hosté na dvougólový rozdíl. Vodvárka po křídle zavezl míček do pásma a po zasekávačce vypálil z kruhů na Davídka, jenž prakticky nezareagoval. Budějovický „Peďák“ evidentně dostala úvodní sprška do kolen, ovšem Brno se nenechalo uspokojit a tlačilo i nadále.

I po přestávce byli svěřenci Jana Emmera několikrát blízko třetímu gólu, zejména při tutovce Stanislava Zemena, jehož dorážku Davídek zázračně zneškodnil hokejkou. Namísto toho se vrátili do hry Jihočeši, když Moser z dálky využil Sterenčákova zakrytého výhledu. Zanedlouho však Brňané znovu odskočili. Fišar od mantinelu poslal balónek do skvělé pozice Ondřeji Hudcovi, jehož ránu z mezikruží tečoval bránící hráč mimo dosah brankáře.

Ve třetí periodě hosté opět nevyužili několika obřích šancí, a tak se Pedagog ještě chytil stébla naděje. Pokus Procházky vyrazil brněnský gólman před sebe a následně procpal míček důrazem mezi betony Ondřej Bárta. Brněnská střídačka se pokoušela reklamovat kopnutí a omezení Sterenčáka hokejkou, ale bez úspěchu. Kontaktní gól domácí nabudil, a ti se ještě snažili si vynutit prodloužení. Při jejich power-play zlikvidoval tři obrovské příležitosti brilantními zákroky hostující brankář. Do prázdného zařízení ještě v poslední sekundě upravil výsledek Vodvárka. Série tak měla ještě pokračování v neděli dopoledne.

Zdroj: buldoci.cz

Neděle 8. května 2022

SK Pedagog České Budějovice vs. HBK Bulldogs Brno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Střely na branku: 19:17, Vyloučení: 5:6, Přesilovky: 6:5, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 125.

Branky a nahrávky: 22. Malecha (Bárta A.).

Dalšího dne se na gól čekalo podstatně déle. O něco více šancí si vytvořil Pedagog, jenž v úvodním dějství hrál dvě přesilovky, ale Sterenčák byl vždy na svém postu. Po třetím vyloučení z brněnských řad už byli domácí úspěšní, když využili moře volného místa. Brankář hostí vyrazil střelu Adama Bárty na neobsazeného Malechu, který po následném blafáku procedil míček mezi tři tyče. Další branku ale zaplněné hlediště již v této sérii nevidělo. Buldoci měli po inkasovaném gólu možnost pěti přesilových her, snaha jim nechyběla ani v nejmenším, ale ani v jedné nedostrkali balónek do svého cíle. Budějovickým se skvělým kolektivním výkonem podařilo dotáhnout čtvrtfinále do vítězného konce a jejich příštím soupeřem bude silná Vlčí Smečka z Ústí nad Labem.

Zdroj: buldoci.cz


Semifinálové série play off 1. Ligy startují až v sobotu 21. května!

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6