Český pohár

Final Four Alpa Českého Poháru 2022 již zná své rozlosování

ALPA Český Pohár v hokejbalu poznal obsazení semifinálových dvojic závěrečného FINAL FOUR, které se uskuteční ve dnech 11. – 12. června v Letohradu. O složení jednotlivých dvojic a pořadateli rozhodl pondělní los, který provedla trenérská hokejbalová legenda Jiří Christ a jako moderátor Jan Tabášek.

Do závěrečného Final Four letošního ročníku se probojovala trojice extraligových týmů HBC Kladno, HBC Pardubice, SK Hokejbal Letohrad a také zástupce 1. Ligy Ježci Heřmanův Městec.

O pořadatelství se oficiálně přihlásila dvojice účastníků z Pardubic a Letohradu, a proto byl před losem jednotlivých semifinálových dvojic vylosován i pořadatel finálového turnaje ze dvou rovnocenných přihlášek. Štěstěna se v tomto případě přiklonila na stranu Letohradu, který tak přivítá ve dnech 11.-12. června souboje o vítězství v této soutěži napříč všemi výkonnostními kategoriemi.


Vlastní losování dvojic pro semifinálová utkání provedl Jiří Christ, který společně s Opavou tuto soutěž dokázal ovládnout před patnácti lety v roce 2007. „Pro takový netradiční klub jako Opava to byl tehdy obrovský úspěch, když jsme přešli všemi sítěmi a úskalími až do finále, kde jsme porazili Kladno, takže je na co vzpomínat.“

Los pak určil, že v sobotu 11. června se v prvním semifinále utkají týmy Ježci Heřmanův Městec a HBC Pardubice, ve druhém pak domácí SK Hokejbal Letohrad a HBC Kladno. V neděli 12. června si pak poražení semifinalisté zahrají o bronzové medaile a vítězové o celkové prvenství v této sezóně.

„Všem bych chtěl popřát mnoho úspěchů, cesta do semifinále nebyla lehká a ať bojují, určitě se přijedu podívat,“ uzavřel losování svým přáním trenérský bard Jiří Christ.