2. liga

Všechno ostatní než titul bude velké zklamání, zní z úst Milana Hromádky

Ve 2. lize na jihu Čech skončila základní část a mezi favority na titul budou jednoznačně patřit hokejbalisté Písku, kteří skončili na druhém místě. Jedním z tahounů je Milan Hromádka, který ovládl individuální statistiky.

Vysoký věkový průměr je problém celé soutěže

Milane, jak jste zatím spokojen s průběhem sezóny? Vypadá to na jasnou dominanci dvou klubů.

Spokojeni jsme. Škoda prohry ve Zlivu, která nás stála první místo. Nemyslím si, že je to jen o dvou týmech. Suchdol i Prachatice po doplnění hráči ze svých „A“ týmů budou hodně těžkými soupeři. Nepodceňoval bych ani Olymp, se kterým zápasy také nejsou jednoduché.

Při vší úctě, když se podíváme na statistiky vašeho klubu, tak hlavní tahouni nepatří už mezi mladíky, čím to je, že nemáte na soupisce skoro žádné hráče pod 30 let?

Je to pravda. Vysoký věkový průměr je asi problém celé naší soutěže. Konkrétně v Písku je absence mladých v „A“ týmu způsobena asi tím, že šikovní odchovanci odešli hrát do jiných týmů vyšší soutěž, což je správné, když mají vyšší ambice.

Ještě v zimě jste říkal, že při současném formátu 1. Ligy byste tuto soutěž nemohli hrát. Nezměnilo se něco? Nebavili jste se o možném postupu?

Kromě formátu máme letos problémy se složením sestavy zejména na venkovní zápasy, kdy většinou nedáme dohromady ani dvě lajny a v 8 lidech by vyšší soutěž hrát nešla. O našem účinkování v první lize aktuálně vůbec neuvažujeme, ale nikdy neříkej nikdy.


Milan Hromádka ovládl kanadské bodování základní části 2. Ligy na jihu Čech. Ve 14 duelech nasbíral 47 bodů za 27 gólů a 20 nahrávek. Teď už vyhlíží play off! Autor fotky: Václav Kozma.

Lituji, že jsme nešli výše

Je jediným cílem v letošní sezóně titul? Vše ostatní by bylo neúspěch?

Jednoznačně. Všechno ostatní, než titul bude velké zklamání. Cesta k němu nebude však jednoduchá. Zliv hraje letos opravdu dobře.

Vy jste za posledních 12 let neokusil vyšší soutěž, než je 2. Liga, neměl jste nabídky do Extraligy či 1. Ligy, když pravidelně patříte mezi nejproduktivnější hráče? Není to škoda, že jsme Vás nemohli vidět o stupínek výš?

Je spíše škoda, že jsme nikdy nezkusili jít výše s Pískem, zejména v našich nejlepších letech, kdy jsme podle mého názoru hráli opravdu dobrý hokejbal. Teď na stará kolena toho já osobně trochu lituji. Vím, že kluci od nás občas nějakou nabídku dostali, ale já osobně nikdy. Je dobře, že jsme zůstali pohromadě, jádro týmu spolu hraje asi 15 let a máme skvělou partu i mimo hokejbal.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
11 66:27 27
2.
HbK Karviná B
10 46:31 21
3.
TJ Sokol Poruba
11 65:44 18
4.
HBC Enviform Třinec
10 39:33 16
5.
HBK Vsetín
11 40:50 11
6.
HC Warriors...
11 17:88 3