2. liga

Bylo by skvělé vrátit Boleslav do Extraligy, odkrývá plány do budoucna Jakub Hnátek

Hned několik týmů 2. Ligy ve skupině Střed hlásí útok na titul, jedním z nich jsou boleslavští Tygři. V brance se mohou opřít o Jakuba Hnátka, který nám poskytl rozhovor a rozpovídal se o probíhající sezóně, ale také o plánech do budoucna.

Spokojenost nepanuje

Kubo, vy jste zakončili základní část na třetím místě tabulky, panuje spokojenost s tímto umístěním?

Spokojenost v kabině určitě nepanuje. Chtěli jsme ukončit základní část na druhé pozici v tabulce, ale poslední dva venkovní zápasy na kladenském hřišti se nám nevydařily.

Jaké jsou cíle do play off? Máte nějakou metu, kterou budete v kabině považovat za úspěch?

Cíle jsou ty nejvyšší, chceme soutěž vyhrát. Myslíme každoročně jen na titul a letos po dvou zkrácených sezónách pro to uděláme vše. Cokoliv jiného bychom považovali za neúspěch.

Hovořili jste o postupu do 1. Ligy, která byla v letošní sezóně rozšířena?

O 1. Lize jsme vedli diskuze již několikrát. Z řad mladších hráčů by zájem určitě byl, ale problém by nastal u venkovních zápasů. Starší hráči již nemají zájem o delší výjezdy.


Jakub Hnátek odchytal v základní části 2. Ligy Čechy Střed 13 zápasů s úspěšností zákroků 90.37%! Zdroj fotky: osobní archiv Jakuba Hnátka.

Extraligu bych si rád zachytal

Vy jste v Extralize nastoupil k jednomu utkání v dresu Rakovníka, máte v budoucnu ještě v plánu okusit nejvyšší tuzemskou soutěž?

Extraligu bych si určitě znovu rád zachytal. Uvidíme, zda přijde další nabídka z extraligového klubu nebo se nám v budoucnu podaří s Tygry do Extraligy probojovat.

Jaké jsou Vaše hokejbalové cíle do budoucna?

Samozřejmě se i nadále věnovat sportu, který mám rád, a s klubem se dostat co nejvýš. Bylo by skvělé vrátit Boleslav do Extraligy. Od minulého roku navíc trénuji brankáře v reprezentačním výběru U14 a rád bych v této práci pokračoval.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3