Extraliga juniorů

Pardubicím stačil v Extralize juniorů k výhře jediný gól, Ústí si zastřílelo

Pardubice se střetly s Hradcem Králové na jeho půdě a do vedení šly již ve čtvrté minutě, nakonec to byl jediný gól celého utkání, takže vítězný. Oslabený Svítkov se utkal s Ústím, proti kterému se prosadil až v poslední minutě. KOVO se do černého netrefilo ani jednou a na Kelty tak nestačilo.


Nadstavba – Skupina A

Za Svítkov se prosadila pouze reprezentantka Rejlová

První se do vedení dostala hostující Hostivař, ale Plzeň do konce první třetiny ještě srovnala a v prostřední části překlopila skóre na svoji stranu. Domácím se povedlo dát hned čtyři góly, čímž se dostali do tříbrankového vedení, které udrželi až do konce. „K poslednímu utkání nadstavby k nám přijela Hostivař. Utkání se neslo spíše v přátelském duchu a byla zde příležitost zkoušet různé varianty v sestavě. Až na druhou třetinu, kdy se s brankami roztrhl pytel, jsme se opět spíše v koncovce trápili. Máme teď 14 dní, abychom formu na play off vyladili k dokonalosti,“ přeje si trenér Plzně Tomáš Semera.

Jasný zápas odehrálo Ústí, které zvítězilo na hřišti Svítkova 10:1. „Poslední kolo nadstavby se již plně překrývalo s play off 1. Ligy, a tak jsme se museli obejít bez svých obvyklých opor, když si hned šestka našich juniorů plnila své povinnosti v Suchdolu nad Lužnicí. Doplnili jsme kádr o dorostence a starší žáky a šli na steč se soupeřem z nejsilnějších. Pozorně jsme bránili a Procházka v brance opět čaroval. Velký věkový a fyziologický rozdíl mezi soupeři byl však brzy velice znát. Po devíti minutách jsme poprvé inkasovali a do konce třetiny byl již stav 0:3 pro soupeře. O přestávce jsme se domluvili, že se pokusíme vrátit zpět ke své hře z prvních deseti minut, a pokud se nám podaří snížit, pojedeme dál v nezměněné sestavě. Pokud bychom však znovu inkasovali, stáhneme ze hry trio starších žáků, kteří však již stabilně hrají za náš tým, a necháme je odpočinout na nedělní utkání mladšího dorostu. A Prochy v brance přepustí místo Jakubu Smolíkovi, pro nějž by to byla premiéra v Extralize juniorů. Po pěti minutách druhé periody bylo rozhodnuto o střídání. Smolda byl sice trochu nervózní a v podstatě inkasoval ihned z první a druhé střely na svou svatyni, ale postupem času z něho nervozita opadla a předváděl báječný výkon plný super zákroků. Na silného soupeře to však nestačilo, a tak jsme po třiceti minutách prohrávali již 0:8. Do třetí třetiny byl jasný cíl, a to udržet brankostroj soupeře pod deseti a vstřelit branku. První se splnit nepovedlo, ale alespoň brankou útěchy se blýskla po přihrávce Kuby Ilicha naše mamina Lucie Rejlová. Silný soupeř naděloval a vyučoval. Každá taková zkušenost tým stmelí a mlaďáci se budou postupně ohrávat pro další taková utkání a nabírat cenné zkušenosti,“ hledal i přes vysokou prohru pozitiva Martin Bláha.

Bez zaváhání odehrál svůj zápas také Třinec, který se střetl s Prachaticemi. Svého soupeře jasně přestřílel a o výsledek se nemusel strachovat. V první třetině se domácí ujali dvoubrankového vedení. Druhá třetina přinesla gólově vyrovnanou část hry, netrefil se totiž ani jeden z celků. Hned po padesáti vteřinách závěrečné patnáctiminutovky se Prachaticím dokonce povedlo snížit, ale pak už se ke slovu dostali opět domácí. Ti přidali dalších šest branek a došli si pro tři body.


Nadstavba – Skupina Východ

Oba zápasy skončily rozdílem jedné branky

Utkání ve východní divizi přinesla vyrovnané výsledky. V tom prvním na sebe narazily týmy Hradce a Pardubic. Na začátku čtvrté minuty se prosadil hostující Jakub Remač a v konečném součtu se nakonec jednalo o jediný přesný zásah celého utkání. Nikdo jiný už branku nepřidal a Pardubice si odvezly jednobrankovou výhru. O jeden gól vyhráli také Ježci, kteří se představili v Malenovicích. Díky využité přesilové hře šli v první třetině do vedení, které ve druhé části navýšili. Trefili se také domácí, kteří se prosadili při vlastním oslabení. Další gól již nikdo nepřidal, a i v tomto případě se ze tří bodů radovali hosté.


Nadstavba – Skupina Západ

Kelti ani jednou neinkasovali

Kladnu se na půdě Nového Strašecí dařilo střelecky, na brankáře hostů vyslalo necelých padesát střel. Jako první šli ale do vedení domácí, za které se v páté minutě prosadil Ondřej Husák. Pak už se ale do černého trefovali pouze hosté, kteří dali sedm branek, pod tři z nich se podepsal Jiří Rod. Podruhé v utkání se trefil Ondřej Husák, který však ani dvěma góly svému celku k bodům nepomohl.

Se svým soupeřem si poradili také Kelti, kteří vyrazili na hřiště KOVA. Ani jednou neinkasovali, sami přidali sedm branek a slavili hladkou výhru. „Splnili jsme úkol, který jsme si dali na začátku. Soupeře přehrát, nastřílet dostatek branek na udržení prvního místa ve skupině a udělat si hezké odpoledne. Soupeř byl, na rozdíl od utkání na podzim, neškodný. Teď se těšíme na turnaj o dvě místa v play-off a věříme, že si do něj přeneseme aktuální herní pohodu,“ přeje si trenér Keltů Roman Novák.