Extraliga dorostu

Hned čtyři dorostenecké celky zvítězily bez inkasované branky! Kladno dál řádí

Další víkend Extraligy dorostu přinesl osm zápasů, a hned v půlce z nich pálil do černého pouze jeden tým. Nejvyšší vítězství si připsali Kelti, kteří vyhráli 9:0. Stejný počet přesných zásahů zaznamenalo také Kladno, které ale třikrát inkasovalo. Týmy Plzně a Svitav otočily zápas ve svůj prospěch.


Divize Východ

Svitavy otočily zápas

Rozdílem jedné branky zvítězil Svítkov na hřišti Hodonína. „Náročný zápas v Hodoníně na asfaltu jsme předpokládali. Hodonín disponuje urostlými hráči, kteří se nebojí hrát do těla a na hraně faulu. Místní povrch zrovna na krásu hokejbalu moc nepřidal, a tak se po celý zápas odehrávala bitva. Snažili jsme se trpělivou hrou držet domácí na uzdě. Škoda jen několika zbytečných faulů hokejkou, kterých jsme se dopustili a museli to poctivě odbránit. Postupem času jsme si začali vytvářet více šancí, které mohly skončit brankou. Nás zdobila trpělivá hra v obraně, kdy jsme domácím moc šancí nepovolovali. Ve třetí třetině jsme ve 38. minutě stáhli sestavu na dvě lajny a hned ve 40. minutě se prosadil Max Seidl po čistě vyhrané buly od Pepy Vlašiče. Zápas jsme se snažili v klidu dohrát, ale zápletku si přichystali ještě rozhodčí, kteří nás z ničeho nic poslali do tří. Skvělou práci však v oslabení a při power play v poslední minutě odvedli Lukáš Korec, Dan Martínek a Tom Koudela, který dokázal zblokovat poslední nebezpečnou střelu, a tak domů vezeme všechny tři důležité body do tabulky. Velmi dobrý zápas odehrál celý tým, škoda jen několika individuálních chyb, kdy jsme se snažili hrát hokejbal, a vždy z toho byl velký tlak domácích. Pochvalu ještě zaslouží za nulu Maty Černý a neúnavný Tomáš Lux, který udržel spoustu balónků. Nyní nás čeká derby s Alfou, které pojedeme vyhrát,“ říká odhodlaně trenér Svítkova Martin Hlavsa.

Jednobrankovým náskokem zvítězili také Ježci, kteří se představili na půdě Eagles Brno. Domácí šli sice v šesté minutě poprvé do vedení, které drželi velmi dlouho. Ježci ale zabrali v závěru, kdy v poslední pětiminutovce otočili skóre a náskok udrželi až do závěrečné sirény. Těsné vítězství braly také Svitavy, které přivítaly Hradec. Jako první šli do vedení hosté, kteří svůj náskok zkraje třetí části ještě navýšili, ale ani to jim na body nestačilo. Svitavy předvedly výbornou třetí část, ve které daly postupně tři góly a dostaly se do vedení, ze kterého nakonec získaly plný počet bodů.

Jediný zápas, který přinesl jasný průběh, se odehrál mezi Kyjovem a Porubou. Domácí svého soupeře jasně přestříleli a vytěžili z toho pět branek. Sami naopak neinkasovali ani jednou a slavili výhru 5:0.


Divize Západ

Hostivaři dvakrát vedení nestačilo

Bez inkasované branky odehráli svůj zápas také Kelti, kteří se střetli s Rebely, se kterými nezaváhali a zvítězili 9:0. „Před utkáním jsme věděli, že čím dříve zápas rozhodneme, tím lépe se nám bude hrát, a to se nám také podařilo. Rychlé vedení znamenalo uklidnění, celý zápas jsme pak měli pod kontrolou a postupně navyšovali vedení. Výsledek naprosto odpovídá průběhu zápasu. Pochvalu zaslouží starší žáci v obraně. Jejich zapojení do systému bylo velice povzbuzující. Za zmínku stojí dvě branky Ondry Koudely, což na brankáře v poli není špatný bodový příspěvek," potěšilo kouče Keltů Petra Laška.

Hostivař dvakrát s Plzní vedla, ale soupeř pokaždé srovnal krok. Pět minut před koncem se domácí dostali do vedení a poslední gól se Plzni podařilo vstřelil do odkryté klece a na vlastní půdě zvítězila. „Na zápas jsme se celý týden připravovali. Hodně jsme změnili sestavu, protože jsme museli reagovat na zranění hráčů. Zápas byl skvělý na obě strany. Možná to vypadalo, že Hostivař má více ze hry, ale trochu to vyšlo z naší taktiky. Smutné pořád je, že těchto zápasů je prostě málo. Klíčové pro mě je, že náš tým má vnitřní sílu. Jsem o tom přesvědčen, protože v zápase o důležité umístění jsme dvakrát otáčeli výsledek a na konci jej zlomili v náš prospěch. Vytvořili jsme si pozici, kterou jsme chtěli. Je třeba si zvednout prst a bez keců dál pracovat, protože umístění nic neznamená, důležitý je konec,“ upozorňuje trenér Plzně Michal Edl.

Prachatice se poprvé ujaly vedení ve čtvrté minutě, které ještě v první třetině navýšily, když využily početní výhodu. Zkraje druhé části vstřelil svůj druhý gól Ondřej Makovička a tento náskok byl nakonec dostačující. Suchdolu se branku vstřelit nepodařilo a svému soupeři podlehl 0:3. Hned devět branek se podařilo vstřelit hráčům Kladna, kteří se postavili proti KOVU. Již v první třetině se ujali tříbrankového vedení, na které sice hosté zareagovali, ale dali pouze dva góly, soupeř jich naopak přidal hned pět. Závěrečná patnáctiminutovka již byla z obou stran vyrovnaná, padlo po jednom přesném zásahu na obou stranách, ale ani tak to KOVU k dobrému výsledku nestačilo. Svému soupeři podlehlo 3:9.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
18 152:28 43
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
18 88:64 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8