Extraliga dorostu

Pardubice se v Extralize dorostu dotáhly v tabulce na Svítkov! Rebelové dvakrát padli

Tabulka Východní divize je na prvních příčkách velmi vyrovnaná, Autosklo se bodově srovnalo se Svítkovem, Ježci ztrácejí díky výhře pouhý bod. Nejlépe se ale dařilo Svitavám, které daly šest branek. Ve Východní části dalo Kladno dokonce sedm gólů, Kert Park udržel nulu.


Divize Východ

Hradec otočil skóre zápasu

Dobrou první třetinu odehrály Pardubice, které se v rozmezí jedné minuty prosadily hned dvakrát a ujaly se nad Kyjovem náskoku. V každé další části přidaly po jednom gólu a šly si jasně za vítězstvím. Hostům se podařilo osm minut před koncem využít přesilovou hru, ale další zásah již nepřidali a Pardubicím podlehli 1:4. První patnáctiminutovka zápasu mezi Hradcem a Eagles Brno přinesla vyrovnaný průběh. Jako první se do vedení dostali hosté, ale domácí ještě před první sirénou srovnali. Ve druhé části využil Hradec početní výhodu a poprvé v zápase se ujal vedení. V samém závěru domácí svému soupeři ještě více odskočili a uhájili výhru.

Pro těsné tři body si došli Ježci, kteří hostili Hodonín. Poprvé se domácí radovali už po osmatřiceti vteřinách hry, ale radost jim nevydržela dlouho. Hodonín srovnal se soupeřem krok, stačilo mu k tomu třicet vteřin. V prostřední i závěrečné třetině odskočili Ježci již na rozdíl dvou branek, ale v obou případech hosté snížili. Času na srovnání už ale neměli mnoho a Heřmanovu Městci těsně podlehli.

Jediný tým, který si odvezl výhru ze hřiště soupeře, byly Svitavy. Ty se utkaly s Karvinou, proti které se již v úvodní třetině dostaly do dvoubrankového náskoku. V prostřední části sice branka k vidění nebyla, ale v poslední části padly opět čtyři góly. O tři z nich se opět postarali hosté, kteří poslední gól dali v oslabení, když domácí zkusili hru bez brankáře. Ta se jim nepovedla, brzy sice přidali svůj druhý gól, ale na body to nestačilo.



Divize Západ

Kert Park ani jednou neinkasoval

Po první třetině vedla Plzeň díky využité přesilové hře nad Suchdolem 1:0, ale domácím vyšla druhá třetina, ve které se dostali do vedení. Hosté však svého soupeře přestříleli, z čehož vytěžili tři góly. Ten poslední padl do odkryté klece. Ze zisku plného počtu bodů se radovaly také Prachatice, které hostily pražské Rebely. Na konci první třetiny se dostaly do dvoubrankového vedení, které ale Rebelové ve druhé části snížili. Prachatice nechtěly nic podcenit a do poslední patnáctiminutovky vlétly, po necelých pěti minutách hry měly na svém kontě další dva zásahy a náskok si už udržely až do konce.

Druhý zápas odehráli Rebelové o den později, kdy hostili Kladno. Na svého soupeře nestačili nejen střelecky, ale ani v proměňování šancí. Jedinou branku zápasu dali Rebelové v prostřední části hry, hostujícím se naopak nejlépe povedla třetí třetina, ve které vstřelili hned čtyři góly a došli si pro hladkou výhru 7:1. Jasný výsledek měl zápas mezi KOVEM a Kert Parkem, kde se do černého trefovali pouze hosté. Domácí recept na hostujícího brankáře nenašli, a tak pražské derby ovládl Kert Park.

Po první třetině platil mezi Hostivaří a Kladnem vyrovnaný stav 1:1, ale v prostřední části domácí svému soupeři odskočili na rozdíl dvou branek. V poslední třetině využili Kelti přesilovou hru, a tak zkusili ještě hru bez brankáře, v té ale inkasovali pošesté v zápase a na výhru nedosáhli. „V Praze jsme nesehráli úplně špatné utkání. V první polovině zápasu měli domácí více ze hry, zatímco my jsme se do šancí dostávali poměrně ztuha. Stažení sestavy přineslo ve třetí části mimo jiné přesilovky, ze kterých jsme se dostali na stav 4:3. Bohužel příležitostí na srovnání jsme nevyužili a závěrečná power-play přinesla konec nadějím na bodový zisk. Myslím, že i díky tomu máme o motivaci do závěrečné fáze sezóny postaráno,“ upozornil trenér Keltů Jiří Černý.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
15 114:26 45
2.
HBC Plzeň
16 122:28 41
3.
SK Kelti 2008
14 113:22 31
4.
TGB Swietelsky...
13 66:36 26
5.
HBC Kladno
14 80:44 23
6.
TJ Blatná Datels
14 58:70 21
7.
SK Suchdol nad...
13 39:85 18
8.
HBC Prachatice
14 33:85 11
9.
HbC Zliv
14 28:87 8
10.
TJ Tatran...
16 29:93 8
11.
TJ HBC Olymp...
15 39:145 5