Český pohár

Datlové senzaci v Českém poháru nedokonali! Letohrad překvapil Karvinou

V dubnu se odehrály 4 čtvrtfinálové zápasy v ALPA Českém poháru, které rozhodly o postupujících mezi Final four. Datlové bojovali o postup proti Ježkům z Heřmanova Městce, na které však nestačili. Letohrad postoupil přes Karvinou! Vlčí Smečka vypadla proti Pardubicím a Kladno si poradilo s Dobřany.


Čtvrtfinále Českého poháru

Datlové se na Ježky dotahovali příliš pozdě!

TJ Blatná Datels vs. Ježci Heřmanův Městec 4:5 (1:1, 1:3 ,2:1)

Střely na branku: 45:29, Vyloučení: 5:5, Přesilovky: 4:4, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 355.

Branky a nahrávky: 11. Braun (Vaníček), 30. Braun, 43. Maňaska (Matějka, Vaníček), 45. Vaníček (Braun) – 11. Novelinka (Böhm, Macenauer), 16. Hudec (Menc L.), 25. Macenauer (Pecina), 28. Kišš (Čejgl, Novák), 38. Pecina (Čejgl, Novák).

Blatná odehrála s Ježky velmi vyrovnané utkání, což se ukázalo v 1. třetině. V ní šli domácí do vedení v 11. minutě, ale radovali se pouze 15 vteřin. Hostující tým postupem času zvyšoval tempo hry, přičemž ve druhé třetině nasázel Datlům 3 branky, což nejspíše rozhodlo zápas. Podařilo se snížit pouze Braunovi. Ve 38. minutě vstřelil vítěznou a pojišťovací branku Pecina. Blatná zabrala až v posledních 5 minutách, kdy vstřelila 2 branky. Na vyrovnání to však nestačilo.

Ohlas po zápase:

Trenér Ježci Heřmanův Městec (Josef Kozel): „Hokejbalový svátek jsme zvládli díky povedené druhé třetině. První část měli lepší domácí, my ji dokázali uhrát v remízovém stavu. Druhá třetina byla naše, utekli jsme na 4:1 a ve třetí až do poslední pětiminutovky měli při vedení 5:2 vše pod kontrolou. Závěr odehráli domácí s power-play ve stylu hop nebo trop a snížili těsně před koncem, navíc už čas neměli. Musím však před soupeřem smeknout. Blatná má skvělý tým a jak klub přistoupil k zápasu bylo parádní! Skvělá divácká kulisa, doprovodný program - a nadstandardní zápas byl na světě. Takhle se má hokejbal dělat, pak je to radost a vztyčená hlava i přes porážku. Za mne velká poklona Datlům.“


Letohrad zaskočil favorita z Karviné

HbK Karviná vs. SK Hokejbal Letohrad 3:5 (1:0, 2:3, 0:2)

Střely na branku: 30:15, Vyloučení: 3:2, Přesilovky: 2:3, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 30.

Branky a nahrávky: 4. Stromko (Vašek), 21. Skyba (Pořízek, Diviš), 22. Pacas (Kaluža, Fárský) – 19. Macháček (Halbrštát, Lajčiak), 24. Hubálek (Bečka, Lajčiak), 26. Macháček (Dostál, Lajčiak), 41. Macháček, 45. Lajčiak (Halbrštát).

Zajímavé střetnutí proběhlo mezi extraligovou Karvinou a Letohradem. Tyto týmy spolu v pátek odehrály poslední kolo Extraligy, ve kterém zvítězil Letohrad. I v tomto duelu se radovali Jeleni, i když nezačali nejlépe. V nekompletní sestavě Východočeši po 4 minutách hry prohrávali. Ani jeden tým si v 1. třetině nevytvořil větší šanci. Letohradu se podařilo v prostřední periodě okamžitě vyrovnat z hole Macháčka, ale poté šli Slezané opět do vedení, a to dokonce do dvoubrankového. Do druhého hvizdu ale hosté vyrovnali. Plynoucí čas a vyrovnané skóre v poslední periodě lépe zvládli hosté, kteří vyčkali na chybu domácích ve 41. minutě, a tu využil sólem Macháček, čímž dokonal hattrick. Poté z přesilové hry pojistil výhru Lajčiak.

Kladno si jasně šlo za postupem proti Šnekům

HBC Kladno vs. TJ Snack Dobřany 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Střely na branku: 32:18, Vyloučení: 4:5, Přesilovky: 5:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 89.

Branky a nahrávky: 16. Potekhin, 23. Patyk (Schnaubelt), 25. Špaček (Potekhin, Schnaubelt), 33. Zdrůbecký (Schnaubelt) – 13. Stránský (Voves).

Extraligové střetnutí o postup mezi nejlepší 4 celky v Českém poháru se uskutečnilo také v Kladně, kam zajížděli Šneci. Ti se v první třetině bránili, ale pohotovým výpadem šli do vedení po gólu Stránského. Kladnu se podařilo vyrovnat v čase 15:28 z hole Potekhina. Do konce prostředí části duelu Rysové přidali další dvě branky a již zápas zcela kontrolovali. V poslední třetině přidali další branku, což jim jednoduše zajistilo postup.

Kladno nemělo s postupem moc velké problémy. Zdroj fotky: Kladenské listy.

Pardubice nedaly Vlčí Smečce žádnou šanci

HBC Pardubice vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Střely na branku: 22:16, Vyloučení: 4:4, Přesilovky: 4:4, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 34.

Branky a nahrávky: 9. Bílý (Filip, 21. Langr (Kubeš, Bílý), 23. Česák (Krejčí, Bucek), 34. Janeček (Krejčí, Licek) – 3. Baxa (Faigl).

Pardubičtí hráči svého soupeře možná lehce podcenili, protože skóre v 1. třetině otevřel hostující Baxa. Domácí po vstřelené brance ukázali svou sílu a v 9. minutě vyrovnal Bílý. Druhá třetina již jasně patřila domácímu celku, který měl více ze hry. Vedení 3:1 zajistili Langr a Česák. V poslední třetině potvrdil výhru gólem Janeček.

Ohlas po zápase:

Trenér HBC Pardubice (Jiří Mašík): „Chtěli jsme postoupit a musím kluky pochválit, jak k tomu přistoupili. Sice jsme prohrávali 0:1, ale pořád jsme šli za vítězstvím a zápas otočili. Kluci měli chuť a i když pohárové souboje bývají ošidné, tak jsme ho odehráli ve vysokém tempu. Soupeř prokázal kvalitu a byl to boj až do konce. Těšíme se na finálový turnaj.“