Extraliga juniorů

Hned dva zápasy Extraligy juniorů nerozhodla základní hrací doba, Kelti jasně vyhráli

Nejvyrovnanější zápasy Extraligy juniorů přinesla elitní skupina A, ve které se odehrály čtyři zápasy a všechny skončily rozdílem jednoho gólu. Dva z nich dokonce muselo rozhodnout prodloužení, resp. samostatná střílení. Nejvíce branek daly Pardubice, Kelti ani jednou neinkasovali.


Všechny zápasy skončily rozdílem jednoho gólu

Těsným výsledkem skončil zápas mezi Svítkovem s Třincem, ve kterém šli jako první do vedení hosté. Domácí ale v prostřední části dali dva góly, kterými otočili skóre a těsný náskok udrželi až do konce. Až v prodloužení zvítězily Prachatice, které se utkaly s Hostivaří. Hostům se povedlo dvakrát srovnat, ale před svého soupeře se dostat nedokázali. V prodloužení šly Prachatice potřetí do vedení, což jim vyneslo bonusový bod.

Až po samostatných stříleních skončil zápas mezi Ústím a Plzní. Domácí otočili během necelé minuty dvěma góly zápas ve svůj prospěch, ale Plzeň brzy srovnala. I tady tak základní hrací doba nerozhodla, až šikovností rozhodl zápas domácí Pavel Tomšík. „Myslím, že jsme byli v první třetině lepší a po zásluze vedli. Ve druhé třetině jsme však byli pod velkým tlakem a hráli téměř polovinu v oslabení, což nás stálo spoustu sil. Ve třetí třetině už domácí nabídnutou přesilovku využili a vzápětí průběh utkání otočili ve svůj prospěch. To nás však nezlomilo, a ještě se nám podařilo vyrovnat. V prodloužení branka nepadla, a tak rozhodla stejně jako v domácím utkání nadstavby samostatná střílení, která vyzněla tentokrát lépe pro Ústí,“ zhodnotil zápas trenér Plzně Tomáš Semera.

Ve druhém zápase víkendu Svítkov body nevytěžil. Představil se na půdě Třince, kde o gól padl. Tři minuty před koncem hosté srovnali v početní výhodě, ale domácí rychle znovu odskočili a udrželi si plný počet bodů.


Nadstavba – Skupina Východ

Brno rozhodlo v první třetině

Na svého soupeře si vyšlápli Buldoci z Brna, kteří předvedli výbornou první třetinu, ve které vstřelili hned čtyři góly. Druhá třetina sice patřila hostům, kteří dvěma góly snížili, ale poslední slovo měli opět domácí, kteří si vzali náskok zpátky a nepřipustili zdramatizování zápasu. Postupně zlepšující výkon předvedly Pardubice, které hostily Malenovice. Již v první třetině se ujaly dvoubrankového vedení, které sice v prostřední části hosté snížili, ale domácí dali rychle další dva góly a opět svému soupeři odskočili. Nejlépe jim vyšla závěrečná patnáctiminutovka, ve které si připsali čtyři zásahy, hned tři z nich byly v přesilové hře. Malenovice se prosadily před koncem v oslabení, ale o vítězi již bylo rozhodnuto.


Nadstavba – Skupina Západ

Kelti neinkasovali

Již ve čtvrtek se odehrál zápas mezi Kelty a Novým Strašecím, který vyzněl jasně ve prospěch domácích 7:0. „Utkání nám ukázalo potenciál týmu oběma směry. Zatímco v první části jsme byli jasně horším celkem, který nedokázal plnit ani elementární věci, a mohl být rád, že neprohrává o tři branky díky výbornému výkonu Michala Kupce, ve zbylých třiceti minutách vlastně soupeře přejel. Snad tomu pomohla promluva trenérů v první třetině nebo možná přepnutí hráčů z přáteláčku na žízeň do ligového utkání. Solidním výkonem i góly se ve druhé a třetí části prezentovali hráči, kteří v sezóně zatím nejsou úplně bodově pilní, což nás může před závěrečnou částí sezóny těšit dvojnásob. Výhrou jsme si, bez ohledu na další výsledky, zajistili účast v kvalifikačním turnaji o play-off. Otázkou už je jenom, kde to vlastně bude," řekl po zápase trenér Keltů Roman Novák.

Již v první minutě se prosadilo Nové Strašecí, ale Rakovník brzy využil přesilovou hru a srovnal se soupeřem krok. Do konce první třetiny se ale hosté prosadili dvakrát při vlastním oslabení a svému soupeři odskočili. Hosté se radovali v zápase ještě třikrát, jednou při přesilové hře a jednou při početní nevýhodě, a tak jim překvapivě vlastní vyloučení přinesla vítězství.

Výbornou první třetinu předvedlo Kladno, které se utkalo s KOVEM. Již v první části se ujalo čtyřgólového vedení. Druhá část žádný zásah nepřidala, ale v závěrečné části padly další čtyři branky. Poprvé se prosadili také hosté, pro které to ale byla pouze branka útěchy. Kladno zvítězilo 7:1.