Ženy

Přišlo mi to jako fajn příležitost zkusit něco nového, říká o svém přesunu do brány Řepová

Kyjovský tým žen se může spolehnout na svoji výborně chytající brankářku. Dominika Řepová vévodí statistikám v Lize žen, a to se do brány přesunula teprve nedávno. V loňském roce se pohybovala ještě v poli, ale když tým potřeboval narychlo sehnat brankářku, kývla na to a v brance již zůstala.

Máme skvělý tým, který mě vždycky podrží

Jak jste se k hokejbalu dostala a jak dlouho ho už hrajete?
K hokejbalu jsem se dostala celkem náhodou. Hledala jsem spíše florbalový tým v okolí mého bydliště. Žádný jsem nenašla a od spolužáka jsem věděla, že se v Kyjově hraje hokejbal. Tak jsem si řekla, že to zkusím a uvidím. Hned po prvním tréninku mě hokejbal začal neskutečně bavit. Teď v dubnu jsou to přesně dva roky, co jsem se stala součástí týmu HBK Kyjov. 


V minulých ročnících Ligy žen jsme Vás mohli vídat v poli, aktuálně jste se však přesunula do branky. Co Vás k tomu vedlo?
Naše gólmanka se nemohla zúčastnit Jihomoravského přeboru, a tak mě trenér poprosil, zda bych nechtěla zkusit chytat. Přišlo mi to jako fajn příležitost zkusit něco nového. V bráně se mi dařilo, a tak nějak už jsem tam zůstala. 


Hned jste se vyhoupla na čelo individuálních statistik brankářek, jste překvapená?
To, že jsem v čele individuálních statistik, je zásluhou celého týmu. Myslím, že máme skvělý tým, který mě vždycky podrží, i když udělám nějakou tu chybu. Obrana nám skvěle brání, takže se v bráně v některých zápasech moc nezapotím. Určitě jsem překvapená, jsem první sezónu v bráně a jsem ráda, že se tak daří. 


Věnujete se také jinému sportu?
Ano. Věnuji se aktivně boxu. Před půl rokem jsem měla neúspěšnou premiéru a prohrála jsem zápas na body se zkušenější soupeřkou. Rekreačně se s taťkou věnuji motocrossu. 



Těším se, až nouzový stav skončí

Jak na sobě pracujete v této složité době?
Snažím se udržet kondičku, tak chodím běhat se psem a jezdím na kole. Snažím se také udržet i tu silovou stránku nějakými workoutovými cviky. Připravuji se v poslední době hlavně na přijímací zkoušky na Univerzitu obrany. 


Jaké jsou Vaše hokejbalové cíle a sny?
Jedním z mých cílů je vyhrát s týmem Ligu žen, dále se zlepšovat a třeba jednou i chytat za reprezentaci. Uvidím, jak to v budoucnu budu zvládat s vysokou školou. Doufám, že se budu moct hokejbalu věnovat i nadále. 


Co Vás kromě sportování ještě jinak baví? Co děláte ve svém volném čase?
Ráda jezdím na motorce, takže se jdu někdy jen tak projet. Jinak pomáhám doma s úpravami zahrady a trávím čas s rodinou. Těším se, až nouzový stav skončí a budu moci jít s kamarády ven nebo na chatu. 


Spousta lidí bere tuto dobu jako příležitost na chvíli zpomalit a třeba se naučit něco nového, našla jste si nějakou novou zálibu?
Žádnou novou zálibu jsem nenašla. Když v této době máme trávit čas spíše doma, tak jsem oprášila pár počítačových her. Jelikož tento rok mám maturovat, tak se také snažím věnovat studiu. 



Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3