Extraliga dorostu

Dorostenci Kladna udolali v dramatické přestřelce Hostivař! Ježci zvítězili v prodloužení

Utkání se nejlépe podařilo hráčům Plzně, kteří vstřelili devět branek a sami ani jednou neinkasovali. Pouze o branku méně dal Svítkov, který se o vítězství také nemusel bát. Vyrovnaný zápas naopak odehráli Ježci s Hradcem, kteří si došli pro prémiový bod v prodloužení.


Divize Východ

Eagles rozhodli zápas v poslední minutě

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál mezi Ježky a Hradcem Králové. Hosté šli jako první do vedení, ale domácí zkraje třetí části otočili zápas ve svůj prospěch. Byl to tak Hradec, kdo ztrácel. Podařilo se mu sice vyrovnat, ale v prodloužení brali výhru Ježci. Výsledkem 3:2 skončilo také utkání mezi Eagles a Karvinou, tady však základní hrací doba k určení vítěze stačila. Na začátku druhé třetiny se během necelé minuty ujali domácí dvoubrankového vedení. Karviná srovnala krok, ale v poslední minutě dostala tvrdý úder. Michal Kycl využil přesilovou hru a získal pro svůj celek plný počet bodů.

Naopak jasnou výhru bral Svítkov, který si poradil s Kyjovem. „Do utkání jsme měli dobrý vstup, kdy z dostatku střelby jsme odskočili do vedení 4:0. Od té doby náš výkon již měl klesající tendenci, a tak nějak se zápas už jen udržoval. Nejhorší výkon jsme měli ve třetí třetině, kdy jsme se přestali soustředit na naši hru a prakticky si již šance nevytvořili. Škoda, že v jasném zápase nepřidáme více branek, určitě to je v našich silách. Je potřeba přidat více branek z razantní střelby z delší vzdálenosti, a ne hrát neustále až do prázdné branky prostrkávačky,“ mrzelo i přes výhru trenéra Svítkova Martina Hlavsu.

Dařilo se také Svitavám, které hostily Porubu. Za tu se jako jediná prosadila Lucie Kubínová, další gól hosté nepřidali. Oproti tomu domácí využili dvě přesilové hry, následně přidali ještě další čtyři góly a o svoji výhru se nemuseli strachovat.


Divize Západ

Dva celky neinkasovaly

Bez zaváhání odehráli svůj zápas Kelti, kteří se Suchdolem neinkasovali. „Povinné tři body, tak by se dalo shrnout nedělní utkání. Brzké vedení 2:0 po necelých dvou minutách a následná hra kočky s myší. Soupeř po první třetině přestal běhat, a tím se úroveň zápasu snížila. Chybělo štěstí v zakončení, jinak mohl být výsledný rozdíl daleko vyšší. Každopádně pozitivem je postupné přenášení tréninkového snažení do zápasu, za což jsme opravdu rádi,“ těšilo kouče Keltů Petra Laška.

Pražské derby přineslo tři body pro Kert Park, který hostil Rebely. Dvě třetiny byly velmi vyrovnané, ale v prostřední části hosté propadli a dostali tři góly, které rozhodly zápas. Bez zaváhání prošla zápasem Plzeň, která se představila na své půdě s Prachaticemi. Již v první třetině se ujala pětibrankového náskoku, který ještě navýšila a sama ani jednou neinkasovala.

Vyrovnaný zápas odehrálo Kladno s Hostivaří. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, ale vítěznou branku si nakonec připsali domácí. „Opět brankově vyrovnaný zápas s tímto soupeřem. Tentokrát ale soupeř vyhrál zaslouženě, díky hře, kterou jsme mu povolili. Rozhodly naše chyby a nedůraz. Divácky to ale muselo být atraktivní. Vyzdvihnout musím výkon rozhodčích. Utkání řídili s velikým přehledem. Z našich řad si dovolím pochválit Pavla Nestrojila, který bojoval jako lev, ale i třetí lajnu. Ta se sice tolik na hřiště nedostala, ale na své možnosti hrála velice dobře,“ byl spokojený s výkonem svého celku hostivařský Martin Drahota.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
15 114:26 45
2.
HBC Plzeň
16 122:28 41
3.
SK Kelti 2008
14 113:22 31
4.
TGB Swietelsky...
13 66:36 26
5.
HBC Kladno
14 80:44 23
6.
TJ Blatná Datels
14 58:70 21
7.
SK Suchdol nad...
13 39:85 18
8.
HBC Prachatice
14 33:85 11
9.
HbC Zliv
14 28:87 8
10.
TJ Tatran...
16 29:93 8
11.
TJ HBC Olymp...
15 39:145 5