Ženy

Prachatice si připsaly v Lize žen skalp České Třebové a drží těsné první místo!

Po zimní přestávce tak jako ostatní soutěže odstartovala 12. 3. také Liga žen. Tentokrát se všechny týmy sešly v Praze na Palmovce, kde se nakonec celý hrací den odehrál na jednom hřišti. Důležitou výhru slavily Prachatice, které si těsně poradily s Českou Třebovou a drží se před ní na prvním místě.

Svítkov utrpěl dvě těsné porážky

Program sobotního dlouhého dne odstartoval zápas mezi Liticemi a Pardubicemi, v úvodním utkání se lépe dařilo hráčkám z Plzně. Plzeň dále pokračovala na vítězné vlně, když si po vyhraných nájezdech nad Kyjovem připsala další dva body. V posledním utkání čekal na Plzeň Svítkov, který byl však lepší a bral tak body.

Hráčky Svítkova chtěly navázat na úspěšnou vlnu vyhraných zápasů z podzimní části. Hned v prvním zápase, kde se utkaly s Kyjovem, o vítězi rozhodovala až samostatná střílení. Z výhry se po úspěšně provedeném nájezdu Procházkové radovaly kyjovské hráčky. Po krátké pauze následovalo pardubické derby, kde šly hráčky z Polabin s velkou dravostí po co nejlepším výsledku, i když se celá hra odehrávala převážně v útočné třetině Pardubic, hráčkám Svítkova se nepodařilo proměnit několik jasných šancí. A tak následovaly opět samostatné nájezdy, ve kterých byly lepší hráčky Polabin. I přes méně vydařené kolo zůstávají hráčky Svítkova na třetí příčce v tabulce.

Kyjov začal turnaj vyhraným zápasem nad Svítkovem, dále pokračoval vítězstvím nad Pardubicemi. Poslední sobotní zápas bohužel Kyjovu nevyšel a úspěšnější byly v nájezdech hráčky Plzně. I přes dvě výhry si Kyjov v tabulce nepolepšil, a do dalšího turnaje zůstává na páté příčce.


Prachatice vybojovaly tři výhry

Prachatice nepolevují v cestě za obhájením loňského titulu, po výhře nad Pískem a Pardubicemi je čekal stěžejní zápas proti České Třebové, kde si mladý tým poradil se zúženou sestavou Třebové a z Palmovky si tak odvezl devět bodů a první místo v tabulce. Třebová má však zápas k dobru.

Fretky na turnaji opět přijely vybaveny skvělou náladou. Určitě zaskočily hráčky Prachatic, kdy předvedly velice vyrovnaný výkon a výsledek tak byl pouze 1:0. V zápase s Pískem po gólu Pangerlové tak získaly Fretky další body do tabulky. V souboji s Českou Třebovou byl však soupeř lepší, Fretkám patří předposlední příčka v tabulce.

Hráčky Písku přijely na turnaj v malém počtu, i přes velkou snahu podlehly Fretkám 0:1. Hráčky Písku stále na první body čekají.

Ani děvčata z České Třebové nepřijela na pražskou Palmovku v nejsilnější sestavě, i přes to si poradila se soupeřkami z Berouna vysokým skórem. Poté je čekal vyrovnanější zápas s Prachaticemi, kdy spolu oba celky svedly boj o první příčku, souboj však lépe dopadl pro Prachatice.


Další kolo ligy žen je na programu 9. dubna, turnaje se odehrají v pardubických Polabinách a Berouně.


Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
12 29:8 32
2.
HBC Svítkov Stars...
11 26:7 29
3.
TJ Sršni Svitavy
10 31:9 27
4.
Panthers Kadaň
12 30:26 23
5.
HBC Plzeň-Litice
12 12:25 12
6.
HBC Enviform Třinec
12 14:26 7
7.
SK Kelti 2008
12 11:29 5
8.
HBC Pardubice
11 2:25 3