Ženy

Vítězem oblíbeného Challenge Cupu se stala reprezentace žen

Předposlední únorový den patřil v Přelouči Challenge Cupu, na kterém se představilo pět celků. Stejný počet bodů získala reprezentace žen a Pardubice, ale pardubický celek klesl kvůli vzájemnému zápasu na druhou příčku. Mezi výběry U14 byl lepší tým červených. Domácí Přelouč nezískala ani jeden bod.

Ženy těsně porazily Pardubice

Hned do prvního zápasu celého turnaje vstoupily na jedničku Pardubice, které nastoupily proti Přelouči. Svého soupeře jasně přestřílely, nedovolily mu ani jednou skórovat a odnesly si hladkou výhru 7:0. Zápas dvou reprezentačních celků do 14 let byl naopak velmi vyrovnaný a nepoznal vítěze. Modrý tým šel jako první do vedení, ale Červený celek srovnal v přesilové hře a připsal si remízu.

Zápas, který nakonec rozhodl o vítězi turnaje, proběhl mezi reprezentací žen a Pardubicemi. Pardubice sice vyslaly na svého soupeře hned dvacet střel, ale ani jedna z nich nenašla svůj cíl. Oproti tomu ženám stačilo k vítězství pouze sedm pokusů, z nichž střela Michaely Krásové dopadla až za záda hostujícího brankáře a tento gól ženám stačil na výhru.

Ani v utkání proti Červenému celku se Přelouči nedařilo. I tentokrát nenašla recept na brankáře soupeře. Červený celek využil jednu přesilovou hru a dohromady vstřelil pět branek. Modrý tým v dalším utkání neskóroval, nastoupil v něm proti reprezentaci žen. Ta dala ve druhé polovině tři branky a došla si pro hladkou výhru.


Přelouč ani jednou neskórovala

Červený celek si po jasném vítězství připsal prohru s Pardubicemi. Pardubice využily přesilovou hru, vzápětí přidaly i druhý zásah a připsaly si další tři body. Proti Přelouči se dařilo také ženám. Po první polovině vedly sice pouze o jednu branku, ale ve druhé polovině zabraly, přidaly další čtyři přesné zásahy a také ony ani jednou neinkasovaly.

Druhý celek, který se dokázal prosadit proti Pardubicím, byl Modrý tým. Ten díky přesilové hře srovnal na 1:1, ale pardubický tým se postaral o další tři zásahy do černého a vítezství si pohlídal. Naproti tomu ženy poznaly poprvé hořkost porážky. V zápase s Červeným týmem se jim podařilo srovnat, ale reprezentační výběr chlapců přidal druhý gól a těsný náskok uhlídal až do konce. Poslední zápas celého dne přinesl jasnou výhru Modrých. Po první polovině sice Přelouč držela těsnou ztrátu, ale Modrý tým v druhé části udeřil. Jeden gól dokonce dal při vlastním oslabení a celkově nakonec vyhrál 7:0.


Autor fotky: Jana Nekolová. Dorostencům z Přelouče se na turnaji příliš nevedlo.

Prostor dostala skupina mladších hráček, zdůraznil Broulík

„Po lednovém kempu v Plzni došlo oproti původnímu plánu ke změně a na místo kempu v Dobřanech jsme přijali pozvánku na turnaj do Přelouče. Samotná nominace doznala změn na rozdíl od lednového kempu. Nominovali jsme 15 hráček a 2 brankářky. Těsně před konáním akce jsme na poslední chvíli museli řešit několik omluvenek způsobených zdravotními problémy. Prostor dostala hlavně a především skupina mladších hráček, které byly doplněny jen o několik zkušenějších kolegyň. Věkový průměr týmu byl cca 19 let, o to víc jsme rádi, že celý průběh kempu a předvedenou hru mohl sledovat Tomáš Pelcman, asistent trenéra Martina Davídka z juniorské reprezentace. Hned v prvním zápase jsme narazili na velmi silného soupeře v podobě HBC Pardubice, sice jsme zvítězili, ale několikrát bylo před naší brankou pěkně horko. Ve druhém duelu jsme si poradili s modrým týmem U14. Následoval domácí tým Přelouče, kde jsme se v první polovině vyloženě trápili a kupili chybu za chybou a darovali tím soupeři několik dobrých příležitostí. Po důraznější domluvě v pauze jsme se zvedli a zvítězili nejvyšším rozdílem ze všech. Poslední zápas proti červeným hráčům U14 snesl z naší strany do pauzy určité měřítko. Poslední polovinu hry jsme už tahali za kratší konec a na zvrat už chyběly síly, a tudíž jsme těsně podlehli. Celkově jsme obsadili první místo díky lepšímu vzájemnému zápasu s Pardubicemi. Holky odehrály dobrý turnaj, ve slušném tempu, a i předvedená hra měla své parametry. Individuální hodnocení si ponecháme interně v realizačním týmu, ale obecně můžeme říci, že někdo nás utvrdil a navázal na dobrý výkon z Plzně, někdo mile překvapil, ale taky byly hráčky, které tzv. "hořely"."

Autorky fotky: Jana Nekolová. Challenge Cup nejlépe dopadl pro reprezentaci žen!

Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3