Ženy

Jakákoliv konfrontace s chlapeckým hokejbalem je dobrá, je si vědom Davídek

Několik hráček z kategorie Juniorek se představí v neděli 27. 2. na tradičním Challenge Cupu v Přelouči. Celý tým dané kategorie tam však nebude. To mrzí hlavního trenéra Martina Davídka, protože se akce pravidelně účastnil. Prostoru na přípravu na Světový pohár v Žilině už tak mnoho nezbývá.

Jako kdyby skončil hokejbal

Přibližte nám, co Vás výhledově s reprezentací juniorek čeká?

Podle volna v nabitém programu chceme soustředění v květnu, a pak minimálně dvakrát až třikrát v červnu a připravit se na Světový pohár na Slovensku.

Již v neděli 27. února se koná Challenge Cup, kterého jste se pravidelně účastnili…

Dříve jsme jezdili každý rok a byl to dobrý turnaj. Jakákoliv konfrontace s chlapeckým hokejbalem je dobrá. Pozvána však byla pouze reprezentace žen. Uvidím, co mi trenéři právě reprezentace žen poví.

Doba nebyla příznivá ani pro vás, tak jaké byly poslední dva roky z pohledu juniorek?

Jako kdyby skončil hokejbal. Bez soustředění kvůli covidu, když jsme mohli, tak jsme nedostali v hale prostor, protože tam byly všechny reprezentace včetně U16 juniorek a žen. Bylo tam pozváno i hodně holek od nás, ale bez nás.

Poslední velkou akcí pro vás byl asi srpnový turnaj ve Svitavách, plánujete do budoucna více takových akcí?

To byla super akce. Konfrontace se Slovenkami, spojit to příště i s tréninkem. Děvčata obecně potřebují hodně trénovat i na reprezentační úrovni, hrát proti klukům a pokud to půjde, tak i se Slovenkami.


V některých klubech základna dívek roste

Jak to vypadá s mládežnickou základnou u dívek, zaznamenali jste pokles hráček nebo máte z čeho brát?

Tak já to vnímám pozitivně, hlavně u malých děvčat. Tam bude horizont 5 až 10 let, než dorostou. Vidím, jak v některých klubech základna dívek roste. Nechci nikoho vynechat, ale v klubech, kde jsem působil, v Berouně,  Hostivaři, Prachaticích, Pardubicích a Kyjově, tam je to možná o systému, chuti a nadšení.

Byli jste s hráčkami v kontaktu nebo jste v době zákazů nechávali práci čistě na nich?

Zpočátku jsme ve spojení byli, časem se to vytrácelo a zůstalo to jen na klubové úrovni.

Postavil jste se na lavičku ženské reprezentace, okoukal jste něco na práci s ženským pohlavím, z čeho třeba chcete čerpat?

Tam jsem stál naposledy na MS v Košicích, bylo to jednoznačně přínosné, ale vzhledem k mému věku už vím, jak s dívkami a ženami jednat. (úsměv)

Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
15 39:10 38
2.
HBC Svítkov Stars...
14 35:9 38
3.
TJ Sršni Svitavy
13 38:10 33
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
14 3:38 3