CROSSDOCK Extraliga

Jarním cílem je jednoznačně postup do play off! Neskrývá cíle Pirátů jejich předseda Jakub Ježek

Piráti z Hradce Králové nejsou jistě spokojeni s podzimní částí, když ve 12 zápasech vybojovali pouze 12 bodů a tento počin stačil na průběžné 10. místo. Jestli proběhnou nějaké změny v zimní pauze a jaké jsou cíle na jaro se dozvíme v rozhovoru, který nám poskytl předseda klubu Jakub Ježek.

Podzim? Velké zklamání

Pane Ježku, jste předsedou klubu, někdy asistent trenéra, ale můžeme Vás občas vidět i na hřišti! Jak byste nejlépe popsal svou pozici v klubu?

Svou situaci bych popsal někdy jako krajně nešťastnou, ale to jen v nadsázce. V aktuální době to není vůbec jednoduché, a když k tomu připočtu i pracovní povinnosti, tak je to prakticky na hraně sil. A už se blíží čas, kdy se pravděpodobně budu muset rozhodnout, co bude priorita. Dobrou zprávou je, že se vrátil Jirka Rytíř, který bude pozici asistenta pod trenérem Jardou Pavlíkem zastupovat. Celkově je nastalá situace složitá jak pro hokejbalisty, sportovce, občany naší republiky a to nejen naší republiky. A trošku takové odevzdanosti už asi přepadlo každého. Nejhorší na tom všem je, že to není první rozhovor, kde věřím, že už je vše na dobré cestě a vrátíme se k normálu. Tak snad už to třeba konečně klapne.

Ve 12 utkáních podzimní části jste si připsali 12 bodů, kde vidíte hlavní příčinu, že bodů nebylo více?

Nebudeme si nic nalhávat, je to pro nás velké zklamání. Příčin to má samozřejmě více, ať už to jsou nevydařené koncovky utkání, které nás stály body. Nebo totální selhání v rámci úseku jednotlivých utkání. Na vině je i ne zcela ideální tréninková morálka a nastavení hlav. Dokážeme odehrát výborně některá utkání, ale následně totálně propadnout. Víme, že naše situace není ideální, ale rozhodně nic nevzdáváme.


Musíme se sportem zase začít bavit

Extraliga je neskutečně vyrovnaná a na 7. příčku ztrácíte pouze 3 body, jaký je hlavní cíl do závěru sezóny?

Jednoznačně postup do play off, tam už jsme zase schopni potrápit i favority. To se nám povedlo například v poslední sezóně, kdy jsme vyřadili Kladno. Play off už jsou trošku jiné zápasy a dokážeme nasadit styl, který nemusí soupeřům chutnat. Otázkou je, proč nejsme schopni to stejné praktikovat i v základní části. Další cíl je sezónu hlavně dohrát, už zase mám trošku obavy vzhledem k tomu, co se chystá za opatření. Doufám, že na začátku soutěže už to bude bez omezení. Restrikce a omezení jsou pro amatérské sportovní kluby organizačně i nákladově náročné.

Na co se hlavně chcete zaměřit a co chcete zlepšit do druhé části Extraligy?

Vrátit se k poctivé práci a týmové hře. Začít se sportem zase bavit, ale přidat do toho i osobní statečnost a zodpovědnost. Následně věřím, že body nám zase začnou naskakovat a budeme v play off pro soupeře zase nepříjemní.


Jakub Ježek nastupuje pravidelně za B tým Hradce Králové, ale občas naskočí i do rozjetého kolotoče Extraligy, kde strávil mnoho sezón jako stěžejní člen sestavy Pirátů. Autor fotky: Iva Janoušková. 

Tým máme kvalitní

Jak bude vypadat zimní příprava v Hradci Králové?

Začali jsme začátkem ledna, a to čtyřikrát týdně a kombinujeme venkovní prostory, připojíme tělocvičnu a zapojujeme i spinning a CrossFit. Tréninkových dávek máme tedy do startu soutěže předepsaných hodně a věřím, že se budeme scházet v co největším počtu. Někteří hráči mají přípravu individuální v kombinaci s hokejem a podobně. Určitě budeme absolvovat i přátelská utkání, která budou organizovat Ježci z Heřmanova Městce.

Chystáte nějaké změny v kádru nebo máte vyhlídnuté konkrétní posily?

Uvidíme, zda budeme jednat ještě o možném doplnění týmu, ale já si osobně stojím za tím, že tým máme kvalitní, ale problém jsou naše společné výkony a ne výkony individuální. Naše výkonnost je pro mě trošku záhadou, ale možná je to jen vyústění situace a povolení v rámci motivace.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9