Extraliga juniorů

Tabulce Extraligy juniorů vládne Letohrad, statistikám s téměř třemi body na zápas ústecký David Magasanik

Konec náročného období je prozatím stále v nedohlednu, pojďte si však společně s námi alespoň připomenout, jak si v podzimní části a hrstce jarních zápasů vedli extraligoví junioři. Překvapilo vás ve statistickém souhrnu nějaké jméno? Postupně budeme analyzovat všechny ostatní pozastavené soutěže.

Našlapanému čelu tabulky prozatím vévodí Letohrad
Začněme však nejdůležitějším ukazatelem základní části sezóny, a to postavením týmů v tabulce. Po přerušení letošní sezóny se na čele vyhřívá Letohrad, který ze 16 zápasů pouze třikrát okusil hořkost porážky. Čtyři body na Jeleny ztrácí pražská Hostivař, která má však odehráno o zápas méně. Elitní trojici uzavírá další pražský klub, Kert Park, jenž má dokonce dva zápasy k dobru. Nutno podotknout, že tabulka je od prvního do pátého místa extrémně vyrovnaná a jediná výhra či zaváhání kteréhokoliv z týmů může tabulkou pořádně zamíchat.






Nejproduktivnější hráč


Neuvěřitelnými 41 body po patnácti odehraných zápasech se pyšní David Magasanik z Ústí nad Labem. Člen širší nominace kádru reprezentace U20 disponuje průměrem přes 1,5 vstřelené branky na zápas a dokazuje, že na reprezentačních srazech se neobjevuje náhodou. V nejbližším období se můžete těšit na rozhovor právě s ústeckým kanonýrem. S totožným ziskem 32 bodů se na druhém a třetím místě nacházejí bratři Lhotovi z Mladé Boleslavi. Mladší, teprve 16letý Tomáš vstřelil oproti bratrovi o jednu branku více, tudíž mu náleží druhé místo bodování, Lukáš, taktéž člen širšího výběru reprezentace U20, pak uzavírá elitní trojici.




Nejlepší střelec


Vzhledem k úctyhodné formě není překvapením, že i tuto statistiku ovládl David Magasanik. Se ztrátou sedmi branek najdeme na druhém místě jméno Samuela Kucharčíka, jenž v letošní sezóně získal velmi cennou zkušenost v podobě prvního startu v mužské Extralize. Za pražské KOVO si dokonce připsal asistenci. Přestože je Jaroslav Procházka vytížen zejména v kádru mužů Kladna, stihl také 12 zápasů v dresu juniorky. V nich vstřelil 14 branek a patří mu třetí příčka tabulky střelců.




Nejlepší nahrávači


Tomáš Giesel vstřelil v 16 zápasech „pouze“ 5 branek. Devatenáctiletý útočník Ústí se však projevil jako ryzí tvůrce hry a dokázal k nim nasbírat hned 25 asistencí, skvělý počin! Další příčky pak obsadili již zmiňovaní bratři Lhotovi. Druhou Lukáš, třetí Tomáš.




Slušnost
Na první pohled nelichotivá statistika, někdy je však třeba prostě přitvrdit. Nejvíce trestných minut za doposud odehranou část sezóny nasbíral Vít Šimůnek z Prachatic (76), ani to však nezabránilo jeho angažování do celku úřadujícího mistra Kert Parku! Přes 60 trestných minut nadělili sudí také Jakubu Štégovi z KOVA (73) a Davidu Hruškovi z pardubického Autoskla (60).


Brankáři
Do této statistiky budeme započítávat pouze maskované muže s minimálně 100 odchytanými minutami. "Nejlépe" si vedl Pavel Foršt z Pardubic, který se může pyšnit 95,06% úspěšností zákroků. Ten si již zachytal také v mužské Extralize, kde si mimo jiné připsal nulu proti KOVU! Při detailním rozboru nám ale jako nejlepší vychází Marek Skalický, který při posouzení odchytaných zápasů za Hostivař a statistik z nich vytěžených, patří mezi nejvytěžovanější gólmany Extraligy juniorů s nejlepšími statistikami.