Reprezentace

Patnáctiletý Pavlík po zranění zářil i v 1. Lize! Světový pohár? Velká čest, říká

Reprezentační výběr do 16 let se sešel na prosincovém soustředění, kam se dostal i suchdolský dorostenec Jan Pavlík. Jak si tento borec užil reprezentační štaci? Na čem bude muset zapracovat, aby se dostal do finální nominace? A jak hodnotí uběhlou podzimní část svého týmu?

Nebudu říkat, že to náročné nebylo

Honzo, zúčastnil jste se reprezentačního soustředění do 16 let. Jak náročný sraz to pro Vás byl?

Nebudu říkat, že to náročné nebylo. Po mé dvouměsíční pauze mi přijde, že pořád nejsem tam, kde bych chtěl být. Poznal jsem i pár nových kluků, tak doufám, že ještě bude šance se sehrát.

Jaké nové zkušenosti jste z kempu nasbíral? Na čem naopak budete muset podle Vás zapracovat?

Čím se posouvám do starších kategorií, tím se zvedá úroveň hry a samozřejmě i nároky kladené na každého z nás, to jsou mé nové zkušenosti. Myslím si, že nejvíc musím zapracovat na fyzické přípravě.

Sníte někdy o tom, že byste reprezentoval ČR v hokejbale? Jaké by to bylo jet na světový pohár?

Určitě je to snem každého hráče. Kdybych si mohl zahrát na světovém poháru, byla by to pro mě čest.


Národní tým hráčů do 16 let se již o tomto víkendu představí na dalším, tentokrát už dvoudenním soustředění širšího kádru pro Světový pohár v Žilině. V nominaci nechybí ani talentovaný hokejbalista Jan Pavlík, který stejně dobře může naskočit jak v obraně, tak v útoku.

Věřím, že se na jaře dostaneme do top čtyřky

V Extralize dorostu divize Západ jste před jarním pokračováním na 6. místě, ale Vy jste odehrál pouze dvě utkání. Z jakého důvodu jste vynechal 6 zápasů a jak hodnotíte postavení týmu?

Z letního reprezentačního campu ve Svitavách jsem si přivezl zlomeninu pánve. Postavení by mohlo být určitě lepší. Věřím, že se na jaře dostaneme do top 4.

Svou produktivitu jste si však udržel. Ze dvou zápasů máte 10 bodů. Jak se udržujete před jarní částí?

Když to jde, chodím trénovat s chlapama, a občas běhat.

Nebylo náročné jet na reprezentační soustředění pouze se dvěma odehranými zápasy?

Ani moc nebylo, protože jsem odehrál ještě pár zápasů v mužích, kde máme velice silné mužstvo a jsem velice rád za důvěru od trenéra.