Reprezentace

Konkurence je poměrně velká na všech postech, říká po první kempu reprezentace U18 Semera

Reprezentace juniorů do 18 let se sešla na soustředění 11. a 12. prosince. V těchto dvou dnech se v plzeňské hale ukázalo více než 50 juniorů! Jaký byl účel tohoto srazu? Kdo trenéra Semeru zaujal a na co se hráči zaměřovali?

Hráči dostali možnost se nám ukázat

Trenére, v prosinci jste do Plzně pozvali více než 50 hráčů, kteří se ve dvou dnech měli šanci ukázat. Proč byl formát kempu rozdělen do dvou dnů?

Jelikož vedeme nově hráče ročníku 2004 a 2005, oslovili jsme zástupce klubů hrajících Extraligu juniorů a 1. Ligu mužů, aby nám doporučili své svěřence, kteří by měli mít možnost poprat se o nominaci na MS. Bylo nám doporučeno přes 60 hráčů a 14 brankářů, proto formát dvou jednodenních kempů.

Co jste od hráčů vyžadoval a co jste na akci vypozoroval? Jaký byl vůbec záměr srazu?

Vyžadovali jsme samozřejmě maximální nasazení a sebeprosazení. Hráči dostali možnost se nám ukázat, přesvědčit nás, že právě oni by měli jet na mistrovství. Což byl i záměr srazu. To jsme jako trenéři chtěli a potřebovali vidět.


Všichni hráči na sobě musí neustále pracovat

Na co jste se s hráči zaměřovali? Byl jste s výkony svých svěřenců spokojen? Na čem by však měli ještě zapracovat?

Tréninkové jednotky byly zaměřené na herní činnosti jednotlivců, herní kombinace a cvičení 1-0, 1-1, 2-1 a samozřejmě došlo také na hru. Musím říci, že nám tréninky víceméně ukázaly, co jsme potřebovali. To znamená, že u někoho jsme s výkony spokojení byli a u někoho ne. Ty, kteří nás přesvědčili, budeme chtít opět vidět. Nicméně, všichni hráči na sobě musí neustále pracovat, a to po všech stránkách. My trenéři máme možnost některé hráče vídat i v průběhu sezóny. A hráči budou mít také ještě jarní část na to, aby nás přesvědčili svými výkony.

Na druhou stranu je něco, za co byste je chtěl pochválit? Překvapil Vás některý z hráčů svou výkonností?

Pochválit mohu všechny za nasazení. Myslím, že ten kemp všichni odmakali. A jestli nás někdo překvapil, to nelze úplně říci.


Máme teď vybráno přibližně 35 hráčů

Myslíte si, že budete mít z čeho tvořit nominaci před dalším MS? Jak velká konkurence v této kategorii je?

Myslím, že konkurence je poměrně velká na všech postech. Máme teď vybráno přibližně 35 hráčů, se kterými chceme pracovat. Do finální nominace vybereme dvacet nejlepších.

Na kdy chystáte další kemp? Bude se již konat v klasickém formátu na více dní, nebo tomu bude stejně jako v prosinci?

Další kemp bude 22. a 23. ledna opět v Plzni, bude tedy dvoudenní. Chceme pozvat opět hodně široký výběr (asi 32 hráčů a 4 brankáře).


Tomáš Semera vyhlíží další soustředění reprezentace hráčů do 18 let, která se připravuje na letní mistrovství světa na Slovensku! Autor fotky: Leoš Dlouhý.