Reprezentace

Příprava reprezentační osmnáctky: Odnesl jsem si další zkušenosti, ohlíží se Kalivoda

V půlce prosince se v plzeňské hokejbalové hale proháněli hokejbalisté národního týmu do 18 let, kteří ukazovali své dovednosti před realizačním týmem hlavního trenéra Tomáše Semery. Na kempu se představil i malenovický Tomáš Kalivoda! Jak si jednodenní kemp užil a jaké zkušenosti z něj načerpal?

Trenéři mají z čeho vybírat

Tomáši, v prosinci jste dostal pozvánku na reprezentační sraz hráčů do 18 let do Plzně. Překvapila Vás nominace?

Pozvánka vždycky potěší. Překvapený, mile potěšený, nadšený, to asi byly mé pocity.

Jak jste si uběhlé soustředění zhodnotil? Na co jste se na tomto kempu zaměřovali?

Jo, bylo to super, zázemí v Plzni je parádní, takže co se týče prostředí, tak bomba. Trenéři viděli hodně hráčů poprvé, takže jsme dělali takové ty základní věci, jako jsou rozehrávka, zakončení, přečíslení, jeden na jednoho, clona...


Národní tým hráčů do 18 let prověřil v polovině prosince na dvou turnusech velké množství hráčů. Autor fotky: Vít Čapek.

Obránce s ofenzivními choutkami

Na tomto srazu se za víkend protočilo mnoho hráčů, kteří se mohli trenérům ukázat. Co jste ukázal Vy a co byste mohl týmu nabídnout?

Ano, bylo nás během víkendu opravdu hodně. Trenéři mají rozhodně z čeho vybírat. Já osobně si myslím, že jsem obránce s ofenzivními choutkami, dobrou nahrávkou a solidní střelou, samozřejmě do toho umím dát i to srdíčko.

Načerpal jste nějaké nové zkušenosti z tohoto reprezentačního srazu, které byste mohl využívat i v Extralize juniorů a 1. Lize mužů?

Jistě, pod panem trenérem Semerou jsem trénoval poprvé. Rozhodně jsem si z kempu zase něco odnesl.


Tomáš Kalivoda patří ke stěžejním hráčům juniorky Malenovic. Autor fotky: Jana Nekolová.

Musíme být více hladoví po gólu

V juniorské soutěži se vám vede tak napůl a po podzimu jste na 5. místě. Co musíte zlepšit, abyste stoupali tabulkou výše?

Musíme být více hladoví po gólu, občas děláme nesmyslné chyby. Jestli se vyvarujeme chyb a dodržíme to, co po nás trenér chce, můžeme se prát o vyšší příčky.

Jaké by to pro Vás bylo, kdybyste mohl jet na mistrovství světa? Na čem budete muset individuálně zapracovat, abyste se dostal do finálního výběru dostal?

Rozhodně bych se rád podíval na světový šampionát a popral se o nějaký ten cenný kov. Sám dobře vím, kde mám rezervy, a pokusím se na tom zapracovat.