CROSSDOCK Extraliga

Musí se s námi znovu počítat! Tvrdí trenér Mostu Slavomír Švancar po úspěšném podzimu

HBC Most se v novém ročníku Extraligy opravdu rozjel! Jak je s výkony, výsledky a tabulkovým postavením spokojen lodivod Severočechů Slavomír Švancar? Chtěl by hlavní trenér Mostu udržet stejné výkony i na jaře? A co cíle této sezóny pro mostecký tým?

3. místo? Před sezónou bych asi nevěřil

Trenére, jak jste spokojen s podzimním umístěním? Čekal jste, že Vaši svěřenci chytnou tak velkou formu? Přeci jenom jste na 3. místě a máte navíc dva zápasy k dobru.

Spokojen s umístěním samozřejmě jsem, kdybyste mi řekl před začátkem soutěže, že budeme třetí s dvěma zápasy k dobru a jednou kontumací, asi bych nevěřil.

Na začátku sezóny se vám velmi dařilo a sbírali jste bod za bodem. Neustále jste se motali na špičce tabulky, ale nemohli jste udělat finální krůček k prvnímu místu, které máte na dosah. Nemrzí Vás to?

Naším problémem byl na podzim malý počet hráčů, naše výsledky byly přímo úměrné tomu, jak jsme se k utkáním scházeli a v zápasech s týmy, které jsou v tabulce před námi, to prostě nestačilo. Na druhou stranu nebýt odložených zápasů a již zmíněné nešťastné kontumace, třeba jsme mohli i na 1. místo dosáhnout.


Plánujeme tři tréninky týdně

Jak bude u vašeho týmu vypadat zimní příprava? Kolikrát se budete scházet a na co se budete zaměřovat?

Tak zimní přípravu začínáme kolem 8. ledna, máme naplánované 3 tréninky týdně a první měsíc se zaměříme především na tzv. laktátové cvičení.

Jak si užíváte zimní pauzu? Je pro Vás dobré si dát od hokejbalu přestávku? Jak jste si užil vánoční svátky?

Za zimní pauzu jsem byl upřímně velice rád, snažil jsem se na klubový hokejbal zapomenout a vrátit trochu ten čas rodině a kamarádům. Vánoční svátky popravdě moc rád nemám, ale akce s nimi spojené byly samozřejmě fajn.


Most před sezónou hodně posílil i hráči z řad národního týmu a z 12 duelů 9 vyhrál za 3 body! Potvrdí svoji velkou formu i v jarní části? Autor fotky: Milan Podpera.

Zlepšování standardních situací

Na čem budete chtít s týmem zapracovat? Co budete muset zlepšit, abyste si na jaře udrželi podzimní formu? Chtěli byste jít do play off z 1. místa?

Tak hodně času bych chtěl věnovat standardním situacím, jsem přesvědčen, že na nich máme ještě hodně co zlepšovat. Umístění pro play off je věc, kterou se ještě určitě nezabývám, budeme dělat maximum, abychom byli co nejvýše, ale vyhrát základní část mě úplně nezajímá.

Jaké jsou vaše letošní cíle? Přeci jenom máte našlápnuto k velkému úspěchu, nemyslíte?

Už jsem to říkal několikrát a nic se nemění. Vždy a ve všem mám chuť vyhrát, kdybych řekl, že ne, tak byl bych alibista. Taky ale zároveň musím dodat, že na podzim byly některé týmy lepší než my, takže s pokorou jako favorita na titul Most rozhodně nevidím, ale to neznamená, že se o to nepokusíme a jsem přesvědčen, že se s námi už musí znovu počítat.


Slavomír Švancar působí i jako asistent hlavního trenéra v národním týmu mužů, který se připravuje na mistrovství světa v kanadském Montrealu. Autor fotky: Hanka Poskočilová.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4