2. liga

Velezkušený extraligový mistr z Kladna Radek Honický předává zkušenosti mladším spoluhráčům

Radek Honický v této sezóně nastupuje ve 2. Lize za rezervní tým Kladna a v kladenské lize za Falcon Kročehlavy. Jak se mu líbila podzimní část s Kladnem? Co je potřeba zlepšit a čeho by chtěl tento hokejbalista s jeho týmem v této sezóně dosáhnout? Návrat do nejvyšší soutěže však neplánuje.

Důležitá podpora klubu

Radku, jak byste zhodnotil podzimní část z Vašeho pohledu? S Kladnem jste ve 2. lize na 6. pozici. Nechtěli jste být výše?

Na letošní sezónu se tady udělal úplně nový tým a je vidět, že si všechno teprve sedá. Bohužel počáteční přísliby potencionálních hráčů vzaly za své během prvních podzimních víkendů a kdybychom za sebou neměli podporu celého klubu, tak bychom se ani nesešli, což je ale potíž většiny klubů v této lize. Pozici v tabulce ani neřeším, teď je potřeba, abychom vytvořili nějaké stabilní jádro lidí a pak se teprve budu dívat na výsledky.

Probíhá zimní přestávka. Jak se přes zimu připravujete na jaro? Máte nějakou pravidelnou přípravu?

Zimní přestávku si samozřejmě užíváme naplno. Osobně mám individuální přípravu v plánu, ale už mi ten plán párkrát nevyšel, tak uvidíme. Jinak týmová příprava by byla fajn, právě teď probíhá diskuse, kdo a kdy by mohl, ale velké šance tomu nedávám.


Chtěl bych být větším přínosem

Jaké jsou vůbec vaše cíle s "B" týmem Kladna? Nechtěl byste si zahrát o titul?

Cíle máme tyto. Vytvořit v týmu stabilní jádro pro další sezóny, aby nás to bavilo. Také chceme vytvořit prostor pro kluky, kteří se nedostanou do áčka a nechtějí končit. A hlavní cíl je být dobrým článkem klubu pro mladé hráče (juniory a dorostence), aby si vyzkoušeli „mužský“ hokejbal, protože to je přeci jen o něčem jiném. V klubu máme šikovné hráče, ale je vidět, že jim třeba chybí rozvaha ve hře s míčkem nebo zakončení. Přesně to jim tahle liga umí nabídnout, aby se to  rychleji naučili.

Je vidět, že máte mnoho zkušeností, a proto v "B" týmu Kladna vedete individuální statistiky. Nasbíral jste 10 bodů za 6 gólů a 4 asistence, jste spokojen s podzimní produktivitou?

Popravdě by to mohlo být lepší, sám se sebou spokojený nejsem, chtěl bych být větším přínosem, ale to se samozřejmě odvíjí od té zmiňované přípravy.


Radek Honický (vlevo) je mistrem světa z roku 2011 a několikanásobným mistrem Extraligy! Zdroj fotky: Radek Hašek.

Vyšší soutěž? Mám jiné životní priority

Ještě nastupujete v Kladenské lize za Falcon Kročehlavy. Kde se Vám hraje lépe, v oblastní nebo 2. regionální soutěži?

Já mám hokejbal rád jako takový, líbí se mi totiž ta atmosféra v kabině a na střídačce, to si fakt užívám, takže se mi hraje dobře všude.

Dříve jste hrával i Extraligu. Nemáte chuť ještě jednou zkusit vyšší soutěž? Například 1. Ligu? Nebo dokonce Extraligu?

Ani ne, bylo to super, občas se mi i zasteskne, ale teď mám jiné životní priority.


Radek Honický (uprostřed) oslavil v roce 2011 s Kladnem zlatý extraligový hattrick! Zdroj fotky: archiv HBC Kladno.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3