CROSSDOCK Extraliga

Hostivař zažila podzim jako na houpačce. Trápí nás nedisciplinovanost, přiznává trenér Davídek

Hostivař bojuje v letošním ročníku s nevyrovnanými výsledky a výkony! Jak je s těmito výkony, výsledky a tabulkovým postavením spokojen lodivod Pražanů Martin Davídek ? Co chystají Hostivařští na jaro? A jaká u nich bude zimní příprava? Play off je jasným cílem!

Trápí nás nedisciplinovanost

Trenére, jak jste spokojen s podzimním umístěním? Zatím jste na 9. místě, ale vaše výkony jsou jako na houpačce.

To máte pravdu. Vždy, když se nám podařilo bodovat, nedokázali jsme na to navázat. Neodehráli jsme špatné zápasy (výjimka první v Mostě a v Pardubicích), ale trápí nás nedisciplinovanost, častá zbytečná vyloučení a místy až tragická hra dozadu.

Umíte porazit silného soupeře z vyšších pater tabulky, ale poté ztratíte body s týmem z nižšího umístění. Je toto váš kámen úrazu?

To je právě ono. Po slibně odehraném zápase se silným soupeřem nabydeme dojmu, že teď to půjde, ale záhy spadneme z „hrušky“. Na tu nemáme ani nárok. Musíme se soustředit, plně se koncentrovat na každý zápas, a hlavně na každé střídání. Jakákoliv nepozornost nebo lemplovství je vždy krutě potrestáno.


Zaměříme se na obranný systém hry

Jak bude u vašeho týmu vypadat zimní příprava? Kolikrát se budete scházet a na co se budete zaměřovat?

Trénujeme od 4. ledna, třikrát v týdnu. Hrajeme Hostivařskou NHL na malém prostoru (https://www.sportnect.com/.../hostivar-nhl-winter-games) a připojíme posilovnu a výběhy do terénu. Pokud vše vyjde, na konci ledna pojedeme na čtyřdenní soustředění. V únoru již klasické tréninky na hřišti se zaměřením na obranný systém hry a 21. - 22.1. turnaj v Jihlavě. Ještě se do programu pokusím vtěsnat přípravný zápas s KOVEM.

Jak si užíváte zimní pauzu? Je pro Vás dobré si dát od hokejbalu klid? Jak jste si užil vánoční svátky?

Prosinec utekl jako voda a už v tom zase lítáme. Vánoční svátky byly na pohodu s dětmi a přítelkyní a je fakt, že jsem si odpočinul od hokejbalu jen fyzicky, protože ten řešíte pořád. Měli jsme „draft“ hráčů A týmu, juniorky a B týmu do organizací NHL, řešíme soustředění, složení týmu a tak dále.


Hostivař vyhlíží jarní část sezóny s velkou nadějí a odhodláním probojovat se do play off. Zdroj fotky: hbc-hostivar.rajce.idnes.cz 

28 bodů by nám mělo zajistit play off

Na čem budete muset s týmem zapracovat, abyste se v druhé sezóně v Extralize dostali do play off? Přeci jenom máte odehráno 14 zápasů a z toho máte 14 bodů.

Základ nějaký je. Jak jsem již zmínil, musíme zapracovat na obranném systému. Posílit tým o minimálně dva navrátilce, co měli na podzim pracovní vytížení, a ještě vyztužit obranu.

Jarní cíle jsou z Vašeho pohledu asi jasné, že? Budete se snažit získat co nejvíce bodů, aby to stačilo na postup do vyřazovacích bojů?

Myslím, že 28 bodů by nám mělo zajistit play off. Takže vyhrát ze zbývajících osmi zápasů aspoň pět.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9