Reprezentace

Je co zlepšovat. Celkově jsme ale s kempem spokojeni, říká asistent trenéra reprezentace U20 Kurz

V plzeňské hale proběhl první reprezentační soustředění juniorů do 20 let. V týmu se objevilo spoustu nových tváří a bylo pouze na hráčích, aby přesvědčili reprezentační trenéry, že si zaslouží místo v hlavním týmu pro mistrovství světa. Hodnocení kempu nám poskytl asistent trenéra Martin Kurz.

Bylo to jiné, jako celá covid situace

Nově se budující národní tým hráčů do 20 let mnoho času na přípravu pro mistrovství světa nemá. To se uskuteční již příští rok na přelomu června a července na Slovensku v Žilině. Trenéři tak pro první sraz v Plzni 4. – 5.12. pozvali širší kádr a v lednu už se bude soustředit s užším výběrem. Jak moc realizačnímu týmu do práce zasahovala protiepidemická opatření? „Reprezentační kemp byl díky covidové pandemii jiný, jako vlastně celá ta situace, ale vše jsme zvládli v pořádku,“ těší asistenta hlavního trenéra reprezentace U20, Martina Kurze.

Junioři do 20 let započali své soustředění v Plzni v sobotu 4. prosince v brzkých ranních hodinách úvodním tréninkem. Poté byli hráči rozděleni do dvou výběrů (modrý a bílý), jež poměřily své síly. „Hlavní náplní byla hra, abychom viděli hráče v herních situacích, během víkendu samozřejmě proběhly také dvě tréninkové jednotky,“ popisuje Martin Kurz. Hráči se v neděli 5. prosince těšili z vydatného tréninku, jehož náplní byla nejenom hra, ale také různé herní situace.


Představu o kostře týmu máme

Na předešlých akcích byla k vidění utkání s mužskou reprezentací, nyní tomu ale tak nebylo. Národní tým mužů také mnoho času na přípravu pro mistrovství světa v Kanadě nemá. To se uskuteční již v polovině června v kanadském Montrealu. „Stejně jako u áčka i u nás bylo hodně nováčků, proto jsme zvolili hru mezi sebou v různých sestavách a na různých postech, abychom zjistili, jak na tom chlapci jsou,“ vysvětluje asistent hlavního trenéra reprezentační dvacítky Martin Kurz.

Hráči dorazili na kemp bezprostředně po konci podzimní části, která pro mnohé ale skončila mnohem dříve z důvodů četného odkládání zápasů plynoucího ze zhoršující se covidové situace. Jak asi byli trenéři spokojeni s formou hráčů po podzimní části? „Samozřejmě vždy je na čem potřeba zapracovat a zlepšovat se, ale celkově to nebylo tak špatné a s formou hráčů jsme byli spokojeni,“ nezastírá Kurz.

Soustředění mělo trenérům národního týmu juniorů do 20 let ukázat, kdo jak reaguje na určité herní situace a jakou formou půl roku před šampionátem oplývá. Realizační tým ale musí velice brzy utvořit jádro týmu. „I když to byl teprve první kemp rodící se juniorky, tak určitou představu o kostře týmu už máme,“ přitakává asistent hlavního trenéra reprezentace U20 Tomáše Frimla, Martin Kurz.