Ženy

Česká Třebová ovládla podzimní část Ligy žen! Chceme si udržet 1. místo, nezastírá Hyksová

Na prvním místě tabulky v Lize žen přezimuje Česká Třebová, která neztratila ani bod a inkasovala pouze dva góly. Dařilo se také Prachaticím, které však na druhém místě ztrácejí na Třebovou pět bodů. Na třetí příčce se pak nachází Svítkov. Na první letošní body čeká Písek.

Třetí hrací den se ženy sešly v jižních Čechách, a to v Písku a Plzni

Plzeň - 17.11.2021

Úvodním duelem na plzeňském hřišti byl zápas mezi domácími Liticemi a Kelty, kde těsným výsledkem 1:0 brali body domácí. Dále se děvčata z Plzně utkala se soupeřkami ze Svítkova a Prachatic, kde bohužel žádné body nezískala a po podzimní části zůstávají čtvrté. Dalším týmem, který vyrazil do Plzně, byly Prachatice, které zatím prohrály pouze zápas s Liticemi, avšak na domácí půdě se dařilo více hostům, Prachatice tak výhrou 2:0 braly body, další výhru si připsaly také proti Keltům. Vyrovnaný boj svedly s hráčkami ze Svítkova, kde o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy, které po páté sérii ukončila Lucie Rejlová.

Prachatice tak zůstávají na druhém místě v tabulce. Mladý tým Keltů, kterému se bohužel v Plzni střelecky nedařilo, všechny zápasy těsně prohrál a nepřipsal si v závěru podzimní části žádný bod. Svítkovu se naopak na turnaji dařilo - v samostatných nájezdech porazil Prachatice a připsal si také body výhrou nad Liticemi a Kelty. Podzimní přestávku tak přečká na třetí příčce v tabulce.


Písek - 17.11.2021

Hned v prvním utkání se na domácí půdě představil Písek, který svedl vyrovnaný zápas s Pardubicemi, který však lépe skončil pro hostující tým - 2:3. Dále se děvčata z Písku utkala s Kyjovem a Českou Třebovou, i tady však brali body hosté. Písek si tak na první body bude muset počkat do jarní části. Do Písku se také vydala děvčata z České Třebové, kterým nevadil ani menší počet hráček a připsala si devět bodů a první místo v tabulce po podzimní části.

Pardubice slavily tři body s Pískem, poté už se jim střelecky nedařilo, tak přezimují na šestém místě v tabulce. Do jižních Čech se vypravily také Barbíny z Kyjova, které si připsaly výhru po zápase s domácím Pískem. V zápase s Pardubicemi se dvěma góly a asistencí prosadila Aneta Benešová a pomohla týmu k výhře 5:0. V zápase s Českou Třebovou už se děvčatům tolik nedařilo a body brala Třebová.

Další utkání se uskuteční po zimní přestávce v Praze na Palmovce, kam se sjede všech osm týmů.


S některými spoluhráčkami jsme se viděly po roce, říká Linda Hyksová

Česká Třebová si podmanila podzimní část Ligy žen a v 9 zápasech neztratila jediný bod. Navíc obdržela jen 2 góly a 38 jich soupeřkám nasázela. Hráčky Lokomotivy se však dlouho neviděly, o to jsou jejich výkony obdivuhodnější. „Minulý rok byla liga pozastavená kvůli Covidu. My jsme ligu nedohrávaly. Takže na prvním turnaji jsme se s některými spoluhráčkami viděly po roce,“ upozorňuje útočnice českotřebovské Lokomotivy Linda Hyksová. 

V povedených devíti zápasech podzimní části Ligy žen patřila Linda Hyksová mezi nejproduktivnější hráčky České Třebové. V šesti zápasech posbírala stejný počet bodů a z toho se hned pětkrát radovala z gólu. „Podzimní část pro nás byla velmi úspěšná, jelikož jsme za devět zápasů neztratily jediný bod. První turnaj jsme všechny tři zápasy vyhrály, ale upřímně to nebyl nejlepší výkon, tak nějak jsme se seznamovaly s hokejkami,“ usmívá se Hyksová.


Lokomotiva jede na vítězné vlně. Linda Hyksová plní roli kapitánky a vede si výborně i v kanadském bodování. Zdroj fotky: kelti.rajce.idnes.cz 

Nejtěžší soupeř pro nás je naše neproměňování šancí

Lokomotiva neztratila bod ani v rámci druhého třízápasového turnaje. „Druhý turnaj v Berouně jsme všem ukázaly, že náš tým stojí o první místo a odjížděly jsme z turnaje se skóre 16:0. Třetí turnaj náš tým potvrdil naše cíle, a i s velkou nemocenskou jsme si zase odvezly devět bodů,“ upozorňuje Linda Hyksová, mistryně světa z roku 2017 z domácího šampionátu v Pardubicích.

Hokejbalistky z České Třebové nemohou mít pro jarní část jiné cíle, než ty nejvyšší v podobě vytouženého titulu! „Do jarní fáze jdeme s jasným cílem, udržet si první místo v tabulce. Určitě se budeme zaměřovat na proměňování šancí, protože to nás nejvíce trápí. Myslím, že mluvím za celý tým. Všichni  v týmu jsme si navzájem sedli, podporujeme se a jdeme na hřiště bojovat jako celek,“ hlásí bojovně naladěná Hyksová.

Opravdu to vypadá tak, že východočeský soubor z České Třebové nemá v Lize žen konkurenci. Bude tomu tak i na jaře? „Nejtěžší soupeř pro nás je naše neproměňování šancí, jinak z týmů nemohu říct, ale ještě jsme se nepotkali z Prachaticemi, takže se na ně na jaře těšíme,“ dodává Linda Hyksová.


Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
15 39:10 38
2.
HBC Svítkov Stars...
14 35:9 38
3.
TJ Sršni Svitavy
13 38:10 33
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
14 3:38 3