1. liga

Hraní hokejbalu a psaní o něm je pro mě zábava, libuje si Karel Geba

Za prvoligovou Kometu z Poličky hraje i redaktor našeho webu hokejbal.cz Karel Geba. Jak tento poličský obránce hodnotí podzimní část svého týmu? Jaké pro něj je ve volném čase hokejbal hrát a ve svém pracovním životě o něm psát? A čeho by chtěl nejen s Kometou dosáhnout?

Zapracovat budeme muset asi na všem, směje se Geba

Karle, podzimní část hokejbalu je za námi. Jak jste s podzimní sezónou z pohledu Poličky spokojený? Berete ji jako vydařenou?

S podzimní částí z našeho pohledu moc spokojený nejsem. Je škoda, že jsme získali pouze 11 bodů. Mohli jsme jich mít na kontě mnohem více a také se pohybovat ve vyšších patrech naší divize, takže ji jako vydařenou neberu. Alespoň jsme se ale po dlouhé pauze mohli vrátit na hřiště.

Pohybujete se na 5. místě tabulky, což pro vás není příliš obvyklé. Co budete muset na jaře zlepšit, abyste tabulkou stoupali výše?

Zapracovat budeme muset asi na všem. (smích) Po dlouhé pauze jsme dostali na hokejbal opět chuť, a to se odrazilo v prvních třech zápasech, které jsme vyhráli. Poté se nám ale vytratila dravost, důraz a také koncovka, která nás vždy zdobila. Jsme spíše útočný tým než ten, který by se snažil bránit. Z toho důvodu se musíme dostat zpět do střelecké pohody, přeci jenom jsme z minulosti zvyklí vyhrávat minimálně se 4 brankami.

V ALPA Českém poháru jste se však dostali do 4. kola, když jste přešli přes extraligový Hradec Králové. Jaký to pro Vás byl zápas?

Já jsem tento zápas bohužel neodehrál, protože jsem byl nemocný. Ale kluci mi udělali velkou radost. Průběh zápasu jsem sledoval skrze elektronický zápis a po první třetině jsem si říkal, že by to mohlo vyjít. Spíše mě však zajímalo, jestli Štefy (Matěj Štefka) nebo Tadeáš Kantor dají hattrick, abych mohl vybrat pokuty do kasy. (smích)

Karel Geba při prvoligovém zápase proti Suchdolu nad Lužnicí. Autor fotky: Martin Halíř.

Větší účast je po tréninku na obíračce v prší, kde se řeší taktiky dlouho do noci

Jaká bude zimní příprava Komety? Na jaké cíle a jaká místa si budete v jarní části brousit zuby? Určitě pomýšlíte na play off.

Tak zimní příprava bude podle mě asi klasicky stejná jako každý rok. V prosinci je volno. Hodně kluků však hraje v zimě hokej, někdo si chodí trénovat sám a pár z nás chodí mentálně trénovat na túry. V lednu se scházíme na jeden trénink do haly, kde se nás moc nesejde. Větší účast je po tréninku na obíračce v prší, kde se řeší různé taktiky až dlouho do noci. (smích)

Dokonce navíc vypomáháte extraligovým Jelenům z Letohradu. Jak se Vám hraje v Extralize a jak funguje tato spolupráce?

Ano, je to tak. Někteří kluci z Letohradu nám jezdí pomáhat do Poličky a na oplátku pár z nás jezdí hrát do Letohradu Extraligu. Popravdě musím říct, že je pro mě zajímavější 1. Liga. Zaprvé tam hrajeme s Kometou a zadruhé mi přijde herní styl v 1. Lize mnohem zábavnější. Všechny týmy se snaží běhat, hra odsýpá a něco se stále děje. V Extralize mnoho týmů čeká na chybu soupeře, je to hodně svázáno taktikou. Na druhou stranu mi přijde, že je Extraliga tvrdší, což mě baví.


Karel Geba stihl odehrát na podzim v Extralize za Letohrad 3 zápasy a podílel se na 2 výhrách proti Kert Parku a Dobřanům (na fotce). Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Hraní hokejbalu a psaní o něm je pro mě zábava

Jsou tady Vánoce, jak je prožíváte? Máte pro někoho z hokejbalového prostředí nějaký vzkaz?

Chci si Vánoce užít na maximum hlavně se svou úžasnou a hudebně nadanou přítelkyní z Kamence u Poličky! Zkrátka je to poklad! Přeji všem lidem, kteří mají s hokejbalem něco společného, krásné a poklidné prožití vánočních časů. Také bych se chtěl omluvit Krozbimu (Jiří Tobiáš), který se mnou hraje v Poličce. Byli jsme s ním a dalšími hráči domluvení na prvním prosincovém pochodu okolo Poličky. Já jsem ale zaspal a na túru nevyrazil. (smích) Krozbiho se to nějak dotklo a zlobil se na mě. Asi jsem mu tam chyběl. Tak doufám, že je vše domluveno a Krozbi moji omluvu přijme.

Jako kolega kolegovi. Pracujete jako redaktor přesně jako já. Jaké to je hokejbal ve volném čase hrát a při tom se mu věnovat i v pracovním životě? Není toho hokejbalu pro Vás až příliš?

Hraní hokejbalu a psaní o něm je pro mě zábava. V Poličce se vždy sejde opravdu dobrá parta, což je základ úspěchu. O srandu v kabině je tedy postaráno. Když se vyhrává, tak je to taky o něco veselejší. Navíc mě baví to, že jsem v kabině pokladník. V této roli se opravdu vyžívám. (smích) A k práci redaktora jsem se dostal náhodou a už jsem u toho nějak zůstal, protože mi psaní přirostlo k srdci. Baví mě sledovat hokejbalové prostředí a také to, jak se náš sport vyvíjí. Velký podíl na tom má také můj šéf, Filip Červinka, se kterým je radost spolupracovat. Ale když se najde čas na jiné aktivity, tak neváhám a odreaguju si hlavu jinde.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6