Reprezentace

Soustředění reprezentace žen zrušeno. Na mistrovství světa bych si ráda zahrála, nezastírá Patočková

Během druhého prosincového víkendu, 11. a 12. prosince, se v Plzni měla představit také ženská reprezentace, kterou vede Karel Manhart. Mezi nominovanými nesmí chybět Barbora Patočková, která je druhou nejproduktivnější hráčkou v Lize žen.

Zápasy mi vyšly zatím bodově dobře

Barboro, ženská reprezentace České republiky se chystala na dvoudenní kemp do Plzně. Vy jste v nominaci samozřejmě nechyběla, měla jste z pozvánky radost?

Z nominace mám samozřejmě radost, kempu bych se ale bohužel kvůli zápasu v hokeji nemohla zúčastnit. Nicméně nám ve středu vedení oznámilo, že se kemp kvůli vládním opatřením nakonec stejně konat nebude.

Vy jste si o nominaci řekla jasně. A to tím, že jste druhá nejproduktivnější hráčka celé Ligy žen s 20 body. Jak jste se dostala do takové formy?

Zápasy mi vyšly zatím bodově dobře, ale velký podíl na těchto bodech má Lucka Manhartová, se kterou v České Třebové hraji. Více jsem ale ráda, že jsme jako tým zatím všechny zápasy vyhrály. Snad budeme takto pokračovat i na jaře.

Svými výkony navíc pomáháte České Třebové, která tabulku vede s náskokem pěti bodů. Jaké jsou vaše cíle v Lize žen?

Naším cílem je určitě celou Ligu žen vyhrát!

Barbora Patočková reprezentuje Českou republiku také v ženském hokeji! Zdroj fotky: www.hokej.cz.

Pokud mě trenér Manhart pozve na MS, tak ráda pojedu

Jak to vidíte s finální nominací na další mistrovství světa v Kanadě? Chtěla byste získat zlaté medaile stejně jako v roce 2017 v Pardubicích?

Na finální nominaci je ještě hodně brzo. Záleží, kdo bude  mít momentálně formu a do týmu se může dostat kdokoliv. Já osobně bych si na mistrovství ráda zahrála, ale v červnu mám v plánu státnice, takže nevím, jak mi to vyjde termínově. Pokud vše ale vyjde a trenér Manhart mě na MS pozve, tak ráda pojedu.

Dlouho jste hrála hokej za HC Slavia Praha a také reprezentovala ČR v ženském hokeji. Pokračujete stále v této aktivitě, nebo se věnujete pouze hokejbalu?

Hokeji se stále věnuji. Momentálně hraji za HC Hvězda Praha a HC Příbram - ženy.


V takovém složení se měl národní tým žen původně představit na soustředění v Plzni, které ale realizační tým reprezentace žen zrušil.