Reprezentace

Vyhrát mistrovství světa je jeden z mých snů, nezastírá obránce dvacítky Vojtěch Kopřiva

V Plzni se uskuteční 4. – 5. 12. reprezentační kemp juniorů do 20 let. Členem širšího kádru je i Vojtěch Kopřiva z Pardubic, který nastupuje v 1. Lize mužů, ale i v juniorské Extralize. Jak si pozvánky do reprezentace váží a jaký je rozdíl mezi juniorskou a seniorskou soutěží se dozvíte v rozhovoru.

Hrát v reprezentaci je neuvěřitelný pocit

Vojto, na stole Vám přistála pozvánka na kemp U20, co to pro Vás znamená?

Samozřejmě je to pro mě čest, asi jako pro každého z nás. Hrát v reprezentaci je neuvěřitelný pocit, do Plzně se moc těším. Navíc si myslím, že máme s kluky skvělou partu, což je o další důvod víc se na sraz těšit.

Bude mistrovství světa juniorů vaší hlavní motivací v jarní části?

Motivací na jaro mám spoustu a mistrovství světa je jedna z nich. Naše kategorie měla možnost si vyzkoušet pouze Světový pohár, takže o motivaci máme postaráno asi všichni. Navíc vyhrát mistrovství světa je jeden z mých hokejbalových snů, ale to hodně předbíhám (smích).

Vaše zápasová vytíženost je více než velká, věnujete větší pozornost regeneraci?

Vzhledem k tomu, že tento školní rok mě čeká maturita, tak regeneruji v posteli u maturitního projektu a maturitních otázek, abych se z toho v březnu nezbláznil.


Rozdíl je propastný

Převážně nastupujete v Extralize juniorů a 1. Lize. Jaké jsou cíle v obou týmech?

Co se „béčka“ týče, byli bychom alibisti, kdybychom říkali, že cíl je jiný, jak zapít na konci sezóny placku z 1. Ligy. V „juniorce“ je to trochu složitější, hraje tam spousta mladých šikovných kluků i holek, ale cíle jsou spíše ve zdokonalování jednotlivých hráčů, než že bychom se nějak výrazně koukali na tabulku. Jejich čas teprve přijde, ale až přijde, bude se jich bát každý tým u nás.

Jak byste popsal hlavní rozdíl mezi juniorskou Extraligou a 1. Ligou mužů?

Nechci nijak „hanit“ juniorskou ligu, ale rozdíl je propastný. Řekl bych, že úroveň juniorky šla za poslední dva roky hodně dolů, zatímco 1. Liga tento rok zase kvalitativně vylétla. Z mého hlediska je největší rozdíl v chytrosti hráčů, ale je to hodně subjektivní pohled (smích).