Extraliga juniorů

Extraliga juniorů přinesla hned tři třígólové střelce

Hned tři hráči přispěli k vítězství svých celků hattrickem a velkou měrou se podíleli na vítězství. Svítkov vytěžil těsnou výhru, o branku zvítězil také Třinec. Bez inkasovaného gólu odehrál svůj zápas Beroun. Jisté vítězství mohla slavit také Plzeň, která dovolila KOVU pouze deset střel.

Divize Východ

Třinec vybojoval výhru v závěru

Těsnou výhru si připsal Třinec, který nastoupil proti Pardubicím. Vítěznou branku vstřelil dvě minuty před koncem, kdy využil přesilovou hru a vytěžil těsné vítězství 2:1. Zápas si naopak pohlídal Hradec, který se poprvé dostal do vedení už po třiceti vteřinách. Malenovice v první třetině ještě srovnaly, ale hosté postupně přidali další tři branky, z nichž ta poslední byla do prázdné branky, kdy se Malenovice snažily s výsledkem ještě něco udělat. Hattrick si připsal Jakub Rakovský. Také Hostivař měla tříbrankového střelce, kterým se stal Kryštof Svoboda. Ten velkou měrou pomohl svému celku k výhře nad Heřmanovým Městcem 2:6.

Vyrovnaný zápas byl k vidění také ve Svítkově, kam zavítali Buldoci. „Předem jsme byli domluveni, že po dvou třetinách odstoupí Matyáš Malý, kterého čekala v barvách partnerského Letohradu premiéra v extralize mužů proti mistrovskému Kertu a dorostence se staršími žáky, které jsme chtěli nechat odpočinout na jejich nedělní utkání. Proto jsme své borce hecovali ke střelbě ze všech pozic, abychom měli po třiceti minutách pohodlné vedení a dovedli tak v poklidu zápas ke zisku bodů. Buldoci však dostáli svému jménu a bojovali velice srdnatě. Již ve druhé minutě se ujali vedení 1:0. Naštěstí pro Hvězdy se v sedmé minutě ranou od červené prosadil Dvořáček a stav po první periodě byl vyrovnaný 1:1. V prostřední části se prosadil Bláha a po něm i Malý, který si tak zajistil možnost odjezdu do Prahy. Nabádali jsme své hráče k tomu, aby ještě přidali jednu branku a pojistili tak dobrý výsledek. Asi jsme se vyjádřili složitě nebo došlo k nějakému komunikačnímu šumu. (smích) Mouse v obranném pásmu čistě vyhrál buly na Melouna, tomu však kulička přeskočila čepel a mezi betony Procházky, k překvapení všech, doputovala až do naší branky. Stav utkání byl v tu chvíli 3:2 a Brněnští ucítili svou šanci na zisk bodů. I my jsme již hráli na dvě lajny a utkání se ve třetí periodě dost vyrovnalo. Srdnatý soupeř bojoval, ale naši borci v tu chvíli chyby nedělali a svou dobrou hrou ukrajovali vteřinku po vteřince ze zbývajícího času. Oba brankáři vytáhli ze svého arsenálu vynikající zákroky. Zejména Procházka nás v konečné powerplay soupeře několikrát výtečně podržel. Kapitán Bláha trefil z obranného pásma pouze tyč opuštěné buldočí klece, a tak, i když jsme skórovali celkem čtyřikrát, jsme nakonec uhájili všechny tři body za těsné vítězství 3:2,“ těšilo trenéra Svítkova Martina Bláhu.

Divize Západ

Kelti ani jednou neinkasovali

Bez inkasované branky odehrál svůj zápas Beroun, který zvítězil nad Prachaticemi 0:2. „Do Prachatic jsme vinou mnoha okolností nejeli v nejsilnější sestavě. O to cennější jsou tři body z hřiště soupeře, který byl v utkání favoritem. Všech patnáct hráčů a brankář Günther zaslouží za odmakané utkání a týmový výkon pochvalu, protože tentokrát nerozhodly individuální dovednosti jednotlivců, ale po zadku odježděné každé střídání každého z hráčů,” mohl být pyšný na svůj celek Roman Novák.

Vysokou výhru slavila Plzeň, která si poradila s KOVEM 7:2. Hattrickem se blýskl Michal Matoušek. „K utkání jsme dobře přistoupili a převážnou část zápasu odehráli v útočném pásmu. Bohužel z tlaku a šancí, které si vytvoříme, padá na můj vkus stále málo branek,“ mrzelo i přes výhru kouše Plzně Tomáše Semeru.