2. liga

Písek vévodí 2. Lize na jihu Čech! Určitě chceme soutěž vyhrát, hlásí Milan Hromádka

Druholigový Písek na jihu Čech opravdu válí. HC ŠD Písek v 10 zápasech neprohrál ani jednou a má skóre 94:15! Velkou zásluhu na tom má velmi produktivní Milan Hromádka. Z šesti zápasů posbíral neuvěřitelných 25 bodů! Písek si v ALPA Českém poháru málem vyšlápl i na extraligové Dobřany!

Paradoxně nám pomohla "kovidová" pauza

Milane, po podzimní části jste z 10 zápasů získali všechny možné body a vévodíte 2. Lize v regionu Jih se skóre 94:15. Čím to, že jste tak suverénní?

Myslím, že nám paradoxně pomohla „kovidová“ roční pauza, kdy nás hokejbal zase začal bavit.

Co zdobí Vaši hru? Je neuvěřitelné, jakou máte produktivitu. Čím to děláte, že dáváte tolik branek?

Co zdobí naši hru nevím, ale rychlost to nebude. Asi bych to nepřeceňoval. Po odchodu tří týmů do vyšší soutěže jsou zápasy, kdy těch gólů padá prostě více.

Nechtěli jste se před začátkem soutěže přihlásit do 1. Ligy? Svými výkony byste tam jistě zapadli.

Občas se o tom bavíme, ale vzhledem k tomu, že jsme, co se týče věkového průměru, jeden z nejstarších týmů na světě, tak při současném formátu soutěže to není reálné. Máme všichni malé děti a nemůžeme trávit polovinu každého víkendu hokejbalem. Kdyby se 1. Liga více rozčlenila na regiony a spojila se třeba až na play off, tak by se o něčem takovém asi dalo uvažovat.


Milan Hromádka je tahounem píseckého hokejbalu! V 6 zápasech nasbíral 25 bodů! Autor fotky: Václav Kozma.

Určitě chceme 2. Ligu vyhrát a 1. Ligu bychom odehráli důstojně

Vy jste konkrétně získal 25 kanadských bodů za 12 branek a 13 asistencí. Jak se Vám povedlo nasbírat tolik bodů v 6 zápasech?

Těch gólů nám tam napadalo opravdu dost a bodů do produktivity máme díky tomu všichni víc než obvykle.

Cílem je nejspíše vyhrát 2. Ligu, že? Jak to vidíte do budoucna? Tým na vyšší soutěž jistě máte.

Určitě chceme soutěž vyhrát. Co se týče vyšší soutěže, tak dle mého názoru je těch týmů, co by ji z druhých lig mohlo hrát, více, ale jak jsem řekl dříve, formát soutěže není úměrný hobby sportu. Jsem přesvědčen, že bychom 1. Ligu odehráli důstojně. Občas mrkneme, jak dobře se v ní daří týmům, které dlouhodobě porážíme. Pokud se nepletu, tak Suchdol ji i vyhrál.

Dokonce jste v ALPA Českém poháru těsně podlehli extraligovým Dobřanům. Nestačili jste na ně po nájezdech. Mrzí Vás tato porážka?

Jo, celkem nás to mrzelo. Dobřany vyrovnaly minutu a půl před koncem, tak chyběl kousek. Soupeř byl hodně silný, ale k poražení byl. Rozhodlo to, že jsme už asi tři roky neměli trénink a nájezdy nám nevyšly. Zkusíme to zase za rok, určitě bychom si ještě s týmem z Extraligy chtěli zahrát.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3