CROSSDOCK Extraliga

Neúčast v play off by byla velkým zklamáním, nezastírá královéhradecký brankář Petr Brykner

Hradec Králové stojí těsně před branami extraligového play off, na deváté příčce vyhlíží útok na postupovou osmičku. Další komplikace přišla v uplynulém kole, kde si Piráti nedokázali poradit s Plzní. O šancích na postup a vyrovnané Extralize se rozpovídal strážce hradecké svatyně Petr Brykner.

Extraliga nemá vyloženého outsidera

Petře, poslední utkání jste ztratili s Plzní v poslední pětiminutovce, jak jste to viděl ze svého pohledu?

Utkání v Plzni bylo důležité pro oba týmy a podle toho jsme k tomu jak my, tak domácí přistoupili. Zápas to byl kvalitní, tvrdý, ve vysokém tempu a rozhodovaly ho maličkosti. Bohužel, tak jako již několikrát během podzimní části se k nám štěstěna otočila zády. Během třetí části jsme tam měli dobrou pasáž hry, tuším, že Pepa Šimůnek dokonce trefil tyčku a sehráli jsme i povedenou přesilovku, ale gól na 2:1 z toho nebyl a místo toho jsme po smolném vyhození inkasovali my. Díky následné nekoncentrovanosti jsme ihned inkasovali na 3:1. Vrátit se během pár minut do tak těsného utkání je pak těžké a nám se povedlo už jenom snížit.

Nyní vás ale čeká utkání s Mostem, který hraje letos výborně, jaký očekáváte průběh?

Máte pravdu, Most letos hraje velmi dobře. Vzájemné podzimní utkání v Mostě bylo velice těsné, a tak jsme věřili v domácím prostředí v bodový zisk, ale dle mých informací se kluby dohodly na odložení zápasu, takže pro nás bylo utkání v Plzni na podzim tím posledním. (rozhovor vznikal před domluveným odložením z důvodů přísných opatření proti covidu - pozn. red.)

Extraliga je letos nesmírně vyrovnaná, každý může porazit každého. Čím si to vysvětlujete?

Je to tak, již několikrát nabídla podzimní část překvapivé výsledky. Těžko říct, co označit za konkrétní důvod. Letohrad se vzpamatoval z nepodařené loňské sezóny. Dobřany a Hostivař jsou mnohem zkušenější a jsou z nich týmy plně adaptované v nejvyšší soutěži, které dokáží hrát s každým a oloupit je o body. Naproti tomu my nebo Plzeň procházíme obměnou kádru, musíme se vyrovnat s nějakými odchody. To posílilo střed tabulky a Extraliga teď nemá vyloženého outsidera. KOVO je zatím poslední, ale i oni sehráli povedené zápasy a jejich ztráta pořád není beznadějná.


Situaci si moc neulehčujeme

Vy se držíte těsně za hranou play off, jak moc bude ještě cesta do boje o titul složitá?

Situaci jsme si kvůli několika ztrátám v závěrech zápasů rozhodně neulehčili. Zároveň však věřím, že náš kádr má kvalitu na to, aby mohl pomýšlet na body v každém zápase. Zimní přestávka by nám měla pomoct si hlavně v hlavě odpočinout a na jaře se vrátit v plné síle a s lepším přístupem, ztracené body vybojovat zpět a do vyřazovacích bojů se nakonec podívat. Pokud by se tak nestalo, bylo by to velké zklamání.

Většinu utkání jste odchytal Vy, byl jste s tím seznámen již před sezónou?

Ano, již před začátkem sezóny jsem věděl, že by největší porce zápasů měla ležet na mně. Nebylo to poprvé a vyhovuje mi to. Ani mně se však i kvůli zdravotním potížím během podzimu nedařilo tak, jak bych si představoval a udělám vše pro to, aby to na jaře bylo lepší. Nakonec se tedy do branky několikrát dostal Zdenda Biegl a i díky jeho výkonům máme třeba důležitou výhru z Letohradu.


Petr Bryknker odchytal v dresu Hradce Králové v letošním ročníku 9 zápasů s úspěšností zákroků 87.88 %. Autor fotky: Radka Synková.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4