Extraliga juniorů

Nejvyšší soutěž mužů je pro mě splněný sen, neskrývá radost Jan Škurla

Jen těžce byste hledali vytíženějšího juniora, než kterým je ústecký Jan Škurla. Šikovný pravoruký forvard nastupuje hned ve čtyřech soutěžích. Jeho jméno najdete v Extralize mužů, 1. Lize, Extralize juniorů, ale také v regionální lize na severu Čech.

Za tvrdou práci a minimum volného času je odměnou reprezentační pozvánka na soustředění národního týmu juniorů do 20 let. Jan Škurla posbíral ve 12 zápasech Extraligy juniorů neuvěřitelných 27 bodů a ani mezi muži se rozhodně bodově neztrácí.

Očekávání byla spíš menší

Janku, v juniorské soutěži jste na prvním místě, panuje spokojenost s průběhem soutěže?

Spokojenost je na místě. První místo je do kabiny velmi pozitivní věc. Nesmíme, však polevit a nic podceňovat. Štěstí nám přeje a výkony, které podáváme, jsou zatím dobré, ale chceme je zlepšovat.

Stanovili jste si v ústecké juniorce konkrétní cíle před sezónou?

Před sezónou jsme si stanovili cíl dosáhnout nejvyšších příček. Nečekali jsme, že se nám bude až tak dařit. Spíše jsme měli menší očekávání. Je jen dobře, že se zatím držíme na vrcholu tabulky.

Vy nastupujete i v 1. Lize za Vlčí smečku, kde se Vám rovněž daří. Jaké byste viděl hlavní rozdíly mezi 1. Ligou mužů a juniorskou soutěží?

1. Liga je těžší, ale dá mi nějaké zkušenosti, které můžu pak uplatnit v juniorce. Vlčí smečka mi pomohla se vyhrát. Kluci z Vlků mě vzali mezi sebe. Za to jsem velmi rád. Dokážou mě podržet, když něco pokazím na hřišti.


Devatenáctiletý útočník Elby Jan Škurla nastoupil také do deseti zápasů 1. Ligy za Vlčí smečku a posbíral v nich 6 kanadských bodů za 5 gólů a 1 nahrávku. Autor fotky: Adéla Zavadilová. 

Vše se dá stihnout!

K výše uvedeným soutěžím ještě nastupujete v Extralize mužů a za „B“ tým Elby, to se snad nedá za víkend ani stihnout.

Za „B“ tým hraju jen někdy. Chodím tam spíše na výpomoc, i tak mám dost zápasů, ale dá se to stihnout. Dokážu si najít čas na jakýkoliv zápas a zkombinovat to se školou. Sport dělám, protože mě baví. Takže jsem rád, když můžu hrát co nejvíce zápasů.

Úplně reálně může nastat situace, kdy se Vám budou na jaře krýt důležité zápasy všech soutěží, dokážete říct, které týmy byste upřednostnil?

Mou prioritou jsou Extraliga a 1. Liga. Nejvyšší soutěž je pro mě takový splněný sen. Zde můžu nasbírat více zkušeností pod vedením Růžičky a Fedáka. Však za Vlčí smečku dostávám více prostoru na hřišti. Bude to pro mě těžké. Doufám, že budu mít trochu štěstí a nakombinuji to dohromady.


Pokud to situace dovolí, tak se dvacítka včetně Jana Škurly sejde na soustředění v Plzni na začátku prosince.