Extraliga juniorů

Junioři Malenovic a Plzně neinkasovali, Rakovník zvítězil až po nájezdech

Malenovice nedovolily ani jednou skórovat Pardubicím, proti Plzni se zase neprosadilo Nové Strašecí. Kelti se dotáhli na Rakovník, ale nakonec padli po samostatných stříleních. V zápase Hostivaře se Svítkovem padlo hned čtrnáct branek, spokojenější byl nakonec pražský tým.


Třinec za šest bodů

Hned dva zápasy odehrál Heřmanův Městec, který nejprve v sobotu nastoupil proti Buldokům. Po těsné výhře přišla naopak o den později jednobranková porážka. I když Ježci vedli o dvě branky, Třinec zabral a otočil skóre ve svůj prospěch. Také třinečtí hráči měli o víkendu dva souboje. V tom sobotním porazili Hradec 4:6 a byl to pro ně vydařený víkend.

Bez inkasované branky odehrály zápas Malenovice, které se střetly s Pardubicemi. „Těžké utkání, byli jsme sice celý zápas tým, který diktoval tempo hry, ale soupeř s velmi mladým týmem často hrozil z brejků. Brankář domácích držel dlouho čisté konto, nám se nakonec povedlo dvěma brankami soupeře zlomit a do prázdné brány přidat třetí gól. Tým pokračuje v kompaktní hře a opět musím pochválit všechny za předvedený výkon. Je nutno však pokračovat v nasazení a přístupu,“ je si vědom trenér Malenovic Adam Kovařík.

Hned čtrnáct branek bylo k vidění na hřišti Hostivaře, kam zavítal Svítkov. „Hráli jsme dobře a snažili se vyvarovat chyb, které by tak zkušený soupeř ihned potrestal. Docela se to i dařilo, a tak přítomní diváci viděli krásné utkání plné super osobních soubojů i individuálních akcí. Utkání bylo střelecky i brankově vyrovnané a po dvou třetinách svítilo na tabuli nadějné skóre 5:4. Bohužel jsme nedobře naložili s koncem druhé periody, kdy jsme v oslabení měli možnost v klidu dohrát sedm vteřin na zadním mantinelu a nesmyslnou rozehrávkou jsme vyzvali soupeře ke skórování. Matěj Kábrt tak musel zatáhnout za záchrannou brzdu a za podražení jsme šli do tří. Nabídnutou možnost na začátku poslední části hry soupeř Kucharčíkem využil, a ještě proti třem zvýšil vedení na 6:4. Zbývající oslabení pěti proti čtyřem jsme sice ubránili, ale ihned po jeho skončení se prosadil Čejka a soupeř odskočil na rozdíl tří branek 7:4. Kdo by však čekal, že svítkovští Stars složí zbraně, hluboce by se mýlil. Bojovali jsme až do samého konce a dostali se opět na rozdíl jediné branky. V power play jsme měli množství dobrých příležitostí, ale i soupeř měl možnosti ohrozit naši prázdnou branku. První pokus Čejky ještě vytáhl z brankové čáry Matěj Kábrt, ale sedmnáct vteřin před koncem pečetil na konečných 8:6 do prázdné branky Kucharčík. Chci pochválit svůj tým za nasazení a bojovnost, se kterou jsme se utkání zhostil. Za to, že se držel nastavené taktiky a systému, za to, že nesložil, i když už skóre vypadalo hrozivě. Dokázali jsme si, že můžeme hrát vyrovnané utkání i s týmem, který je nabitý hvězdami, což bude v jarní části sezóny důležité. Čekají nás poslední dvě utkání podzimu a v nich musíme urvat co nejvyšší počet bodů, abychom měli start do jara zpříjemněný nějakým tím bonusovým bodem,“ přeje si kouč Svítkova Martin Bláha.


Kelti stáhli ztrátu, ale nakonec padli

Beroun se utkal s Rakovníkem, se kterým padl těsně až po samostatných stříleních 3:4. „Soupeř měl jednoznačně větší hlad po vítězství. A daleko lepší vstup do zápasu. Než jsme se rozkoukali, tekli jsme 0:2. I nadále byl Rakovník nebezpečnější, nicméně srovnali jsme krok a v nepříliš pohledném zápase po dvou třetinách prohrávali 1:2. Třetí dějství bylo v naší režii, nicméně další minela při vlastním oslabení znamenala průběžné skóre 1:3. V posledních sedmi minutách kluci a děvčata napnuli síly a vytěžili dvě branky. Mohli jsme zápas dokonce rozhodnout v náš prospěch, ale branková konstrukce byla proti. Prodloužení gól nepřineslo, nájezdy neumíme. Jeden bod z tohoto utkání, při vší úctě k soupeři, je pro nás málo. Máme před sebou poslední dvě utkání podzimní části, věřím že se z posledních třech facek (Kladno, Plzeň, Rakovník) poučíme a probereme se k lepším výkonům,“ věří trenér Keltů Roman Novák.

Jasnou výhru naopak slavila Plzeň, která s Novým Strašecím neinkasovala. „Do Nového Strašecí jsme přijeli s malým počtem hráčů. Hráli jsme na kompletní dva útoky. V mrazivém prostředí to byl spíše boj o to, kdo neuklouzne a nepadne na zem. Do třetí třetiny jsme šli s jednobrankovým náskokem v náš prospěch. Do té doby předváděli své kvality spíš oba brankáři než hráči. Ve třetí třetině, pouhých sedm vteřin po zahájení hry, vsítil v našem oslabení branku Dan Král. To soupeře zlomilo. Svoji první branku si pak v této sezóně připsal Míra Hanuš. Musím též vyzdvihnout hru našich dorostenců, kteří nám v zápase hodně pomohli,“ mohl být spokojený lodivod Mečounů Marek Štrunk.

Díky dobré třetí třetině zvítězilo Ústí. To po první třetině hrálo s KOVEM vyrovnaně 1:1. Druhá třetina branku nepřinesla, a tak hosté museli rozhodnout až v závěru. V tom vstřelila tři branky, z nichž ta poslední padla do prázdné branky.