Reprezentace

Do seniorské reprezentace nakoukne nováček Lukáš Lhota! Skvělé zakončení podzimu, těší se

Na reprezentační kemp seniorů do Plzně byl pozván dobře hrající forvard z Mladé Boleslavi Lukáš Lhota! Jak ho pozvánka těší a s čím do Plzně pojede? Soustředění týmu Jiřího Mašíka proběhne od 3. do 5. prosince v plzeňské Košutce. Bude se již pomalu formovat tým pro nadcházející mistrovství světa?

Budu se chtít ukázat v tom nejlepším možném světle

Lukáši, jste překvapen, že jste obdržel povolávací pozvánku na reprezentační kemp mužů do Plzně?

Lhal bych, kdybych řekl, že mě to nepřekvapilo. Udělalo mi to obrovskou radost.

Jak se na tento kemp těšíte? Určitě to pro Vás bude úplně nová zkušenost. Bude to velký rozdíl oproti juniorským reprezentacím?

Bude to pro mě úplně nová situace. Rozdíl to bude určitě nesporný, navíc hlad po posledně neuskutečněném mistrovství světa juniorů to jen umocňuje.

S čím do Plzně pojedete? Co budete chtít trenérům ukázat?

Vezmu svoji klasickou Ikea tašku, takový skvost trenéři ještě určitě neviděli (smích). Ne, budu se samozřejmě chtít ukázat v tom nejlepším možném světle.


Lukáš Lhota je odchovancem Mladé Boleslavi, za kterou nastoupil v letošním ročníku 2. Ligy - Čechy Střed do 9 duelů, v nichž si připsal neuvěřitelných 38 kanadských bodů za 18 gólů a 20 nahrávek! 

Motivace do další práce

Přemýšlíte nad mistrovstvím světa v Kanadě? Myslíte si, že budete mít šanci o místo v týmu zabojovat?

Já bych se držel nohama na zemi, je to moje první pozvánka do mužské reprezentace. Udělám samozřejmě vše, co bude v mých silách a budu se snažit zahrát, jak nejlépe umím.

Co od kempu očekáváte? Co by Vám tato akce mohla poskytnout do Vaší další kariéry?

Uvidím bezpochyby své největší mezery. Tím pádem motivace do další práce.


Stojíme všichni nohama pevně na zemi

Bude to pro Vás krásná tečka za podzimní částí hokejbalu? Budete se na kemp nějak připravovat?

Sezóna nám končí víkend před srazem, takže si prodloužím sezónní nastavení o týden. Myslím si, že to bude skvělé zakončení podzimu.

Jak u Vás bude probíhat zimní příprava na jaro? Nejspíše se budete chtít s Kert Parkem držet na čele.

Já doufám, že vydatně. Je to nutné zlo, ale až se jaro zeptá, co jsem dělal v zimě, tak chci být připraven odpovědět. Samozřejmě, že se budeme chtít držet na čele a v play off dokráčet co nejdál, nicméně tomu předchází tvrdá dřina a ne nějaké plané řeči o titulech. Stojíme všichni nohama pevně na zemi. Na druhou stranu, kdokoliv v Extralize říká, že jeho cílem není titul, tak je alibista.


Kert Park opět nakopl motory a po nevydařeném startu sezóny opět ční na vrcholu extraligové tabulky!