Český pohár

Druhé kolo již přineslo vyrovnanější výsledky. Padlo hned několik týmů z první ligy

Druhé kolo ALPA Českého poháru přineslo o poznání vyrovnanější výsledky. Kromě soubojů tradičních soupeřů z nižších soutěží do poháru naskočilo hned několik týmů z 1. Ligy. A ve více případech došlo k jejich skalpu!

Neděle 24. října

SK IHC Jaselská Opava - HbK Karviná B 6:1

Opava s několika hráči se zkušenostmi z 1.Ligy i Extraligy nedala mladému týmu hostů šanci a zaslouženě postoupila.

Čtvrtek 28. října

TJ Sokol Poruba - HBC Malenovice 3:1

Malenovice nastoupily do zápasu v mírně okleštěné sestavě. Houževnatý výkon Poruby nakonec přinesl ovoce a Ostrava se tak raduje z vítězství nad soupeřem z 1. Ligy.

HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Pardubice B 7:1

Prvoligista padl také v tomto souboji. Boleslav po drtivé první třetině, ve které vstřelila 5 branek, postoupila do 3. kola.

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - SK Suchdol nad Lužnicí 1:3

Oba týmy si zásoby střelného prachu šetřily do třetí třetiny, ve které padly všechny čtyři branky, všechny navíc v rozmezí časů 31:45 až 34:45.

HC ŠD Písek - SK Pedagog České Budějovice 3:2

Mimořádně vyrovnané utkání s celkem 20 (!) vyloučeními vyznělo lépe pro domácí, kteří zápas rozhodli ve 43. minutě.

HBC Flyers Jihlava - SK Jihlava 2:4

Městské derby i přes nepříliš dobrý vstup do zápasu vyšlo lépe někdejšímu prvoligovému a extraligovému týmu.

HbC Chlumec nad Cidlinou - HBC Svítkov Stars Pardubice 4:5pp

Chlumec vedl po 1. třetině 2:0, avšak hosté dokázali do druhé pauzy skóre otočit. Domácí sahali po senzačním postupu, Svítkov ale 2 sekundy před koncem základní hrací doby poslal zápas do prodloužení, ve kterém rozhodl o svém postupu.

Panthers Kadaň - Vlčí smečka Ústí nad Labem 2:6

Vlci tradičně posíleni o hráče z extraligové Elby drželi otěže zápasu ve svých rukou, a to doslova od prvních sekund. Střelecká převaha a dobrý výkon brankáře Řehoře přispěl k hladkému postupu.

HC Jestřábi Přelouč - SK Kometa Polička 1:6

Souboj tradičních prvoligistů vyzněl výrazně lépe pro Poličku. Pořádně záživná byla vzhledem k počtu branek i vyloučením třetí třetina.

SK Beer Stars Pluhův Žďár - HC Dranreb City Nová Včelnice 3:4

Rozdílová branka velmi vyrovnaného utkání padla ve 39. minutě z hole hostů. Domácím k vyrovnání nepomohl ani závěrečný tlak.

SK Sudoměřice - HBK Bulldogs Brno 3:4

Souboj o jižní Moravu začali lépe Brněnští, Sudoměřice však ve 2. části vyrovnaly, v závěru také dokonce sahaly po vyrovnání, avšak neúspěšně.

HBC Plzeň B - SK Horní Bříza 2:3

Plzeň B hrající první ligu sice měla střeleckou převahu, vaz jí však zlomily dvě slepené branky na konci 2. třetiny. Horní Bříza si ve 3. třetině hubené vítězství pohlídala.

HBC Prachatice - HbC Zliv 3:2

Prachatice měly v zápase optickou převahu, avšak branky začaly padat až ve 3. třetině. A činili se i hosté. Ti však v závěrečném tlaku dokázali pouze snížit.

HBC Red Wings Hrdlořezy - HBC Defekt Třebíz 3:6

Přestože se hosté k zápasu sešli pouze v 8 lidech, v podstatě po celou dobu utkání vedli a bezpečně dokráčeli k postupu.

Rafani Praha - HBC Kladno B 5:1

Devět borců domácích, mezi nimi i několik hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží, nedalo v mimořádně čistém utkání (jediné vyloučení) kladenské rezervě šanci.

Středa 3. listopadu

HBC Bazzy Děčín - HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem 4:13

Jediný zápas kola, který skončil výraznějším rozdílem. Ještěři vedli po 2. třetině už 9:0, ve 3. třetině pak padly 4 branky na obou stranách.

Pátek 5. listopadu

SK Kelti 2008 - HC Buldoci Stříbro 5:0

Beroun v utkání hraném v páteční podvečer neponechal nic náhodě a zejména díky skvělé druhé třetině slaví zasloužený postup. Brankář Lain se zkušenostmi z extraligového KOVA vychytal nulu.

SK Hokejbal Žamberk - Ježci Heřmanův Městec 2:6

Početní i herní převaha byla na hřišti znát a skvělá defenziva Ježků dovolila soupeři vyslat na branku pouze 13 střel. Mírný výpadek zaznamenali až ve 3. třetině, kdy dvakrát rychle inkasovali, na postupu to však nic nemění.

Vsetín byl nucen domácí utkání s Hodonínem na poslední chvíli ze zdravotních důvodů utkání odříct, v podobném duchu se nekonalo ani utkání mezi týmy Fireball Plzeň a Blatná Datels.