Extraliga dorostu

Dorostenci Kyjova zvítězili až v prodloužení, Kert Park naopak vstřelil devatenáct branek

Východní divize přinesla hned tři jasné výsledky, ve kterých byly branky pouze na jedné straně. Pouze Kyjov odehrál vyrovnaný zápas s Porubou, kde se rozhodlo až v prodloužení. Nejvyšší výhru slavil Kert Park, který zvítězil 0:19. Týmy Suchdolu s Hostivaří vyhrály o jedem gól.


Tři týmy ani jednou neinkasovaly

Jasný zápas odehrál Heřmanův Městec, který zvítězil nad Eagles 5:0. „Změny v sestavě na poslední chvilku naštěstí náš výkon nepoznamenaly a hráli jsme přesně to, co jsme si řekli. Nebýt drobných okének v obraně, která jsme otevřeli zejména kvůli nervozitě, že se nemůžeme prosadit v útoku, tak by se dal nazvat výkon skoro jako dokonalý. Dlouho jsme se nemohli prosadit přes bránící val a brankáře soupeře. Ze začátku druhé třetiny jsme šli do oslabení a při situaci 4 na 5 jsme věřili, že se soupeř víc osmělí a paradoxně budeme mít šanci zaútočit z rychlého protiútoku, ale přesilovka se po dalším faulu stala dvojnásobnou 3 na 5. Jenže my máme V. Kachlíka, který soupeře obral o míček a šel do samostatného úniku, který chladnokrevně proměnil. Nás to samozřejmě ještě víc nakoplo a soupeře naopak dostalo dolů a ani se zbytkem přesilovky si vůbec neporadil. V prostřední části jsme se trefili ještě dvakrát a z toho jednou tři vteřiny před koncem třetiny zásluhou M. Munzara a tím jsme soupeře definitivně udolali. Třetí třetinu jsme již hráli šikovně tak, abychom se nedopustili nějaké zásadní chyby a zároveň zkoušeli využívat šance, které se nám naskytnou, a to se i povedlo, když jsme přidali další dva góly a žádný neinkasovali,“ mohl být spokojený trenér Ježků Jiří Kozel.

Bez inkasované branky odehrál svůj zápas také Hradec, který si vyšlápl na Svitavy, které porazil 6:0. Ještě o gól více dal Svítkov, který taky ani jednou neinkasoval a o výsledek se nemusel bát. Naopak vyrovnaný průběh přineslo utkání Poruby a Kyjova, kde rozhodlo až prodloužení. Domácí dali dva góly během šesti vteřin, ale další branky už nepřidali. Kyjov naopak třemi góly otočil zápas ve svůj prospěch a mohl slavit dva body.


Kert Park se zastavil těsně před dvacítkou

Pro tříbrankové vítězství si došlo Kladno, které se utkalo s KOVEM A. Domácí se prosadili pouze jednou ve třetí třetině, což bylo na vítězství málo. Druhý celek KOVA dostal doslova výprask od Kert Parku. Ten na svého soupeře nastoupil hned od začátku, vysílal na domácího brankáře jednu střelu za druhou, hned devatenáct z nich našlo svůj cíl. Pro tři body si těsně došel Suchdol, který udržel hubené vedení 5:4.

Jednobrankovou výhru si připsala také Hostivař, která hostila Plzeň. „Kvalitní zápas s kvalitním týmem. Určitě rozhodly přesilové hry. Prohra mě samozřejmě štve, ale zápas byl odmakaný. Hrálo se nahoru-dolů a oba týmy prokázaly svůj kredit. Budeme dál pracovat, abychom příště vyhráli my. Škoda, že takových zápasů je strašně málo, cca 6-8 za celou sezonu,“ mrzelo kouče poražené Plzně Michala Edla.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8