1. liga

Po takovém začátku sezony nemůžeme mít malé cíle, glosuje Adam Řehoř z Vlčí smečky

V 1. Lize je zatím jeden stoprocentní tým a tím je Vlčí smečka z Ústí nad Labem. Hlavním tahounem skvělé obrany je brankář Adam Řehoř, který vládne statistikám gólmanů napříč celou 1. Ligou. O nováčkovské sezoně smečky, o tom, jaká je jeho role v týmu a o spoustě zajímavém se dočtete v rozhovoru.

Vše je to vizitka obrany

Adame, při pohledu na statistiky zjistíme, že vládnete tabulce brankářů napříč celou 1. Ligou, co na to říkáte?

To je spíš vizitka naší obrany, která mi práci v brankovišti hodně ulehčuje. Na statistiky se sice kouká hezky, ale vím, že v mojí hře jsou ještě rezervy, na kterých bude potřeba zapracovat. Jsem rád, že týmu mohu pomoct a odvděčit se za tu hru, kterou přede mnou předvádějí, protože se na to kouká moc dobře.

Vlčí smečka je zatím bez porážky, čekal jste takhle spanilou jízdu jako nováček?

Nečekal to asi nikdo, ať už z hráčů nebo okolí klubu. Zatím se nám daří uhrávat dobré výsledky i v méně povedených utkáních. Uvidíme, jestli nastavenou laťku udržíme, protože to bude zápas od zápasu těžší a každý se na nás bude chtít vytáhnout.

V brankovišti se střídáte s Janem Celnerem, s kterým jste nastupoval i v dorostu, jak máte role rozdělené? Je někdo z vás určen jako jednička?

S Celym (Jan Celner pozn. red.) spolu chytáme s nějakými přestávkami už přes 10 let, a právě tahle spolupráce byla pro mě jedním z hlavních důvodů pro to chytat za Vlčí smečku. Umíme si vyhovět a víme, co potřebujeme. Já jsem spíš ten klidnější a Cely nás zase všechny dokáže nahecovat do zápasu, takže se navzájem doplňujeme. Myslím, že jsme nikdy neměli rozdělené role na jedničku a dvojku a beru to jako velkou výhodu. Děláme si tak zdravou konkurenci, která nás oba nutí podávat co nejlepší výkony.


Nejtěžší zápasy teprve přijdou

Nyní vás čeká nabitý týden, nejdříve ve čtvrtek sehrajete 2. kolo ALPA Českého poháru a v neděli jedete do Českých Budějovic, které se vyhouply už na druhé místo. Už víte, v jakém utkání nastoupíte a jakou taktiku zvolit, aby z toho byl opět úspěšný týden?

V poháru hrajeme s druholigovým týmem, takže bude taktika jasná. Musíme se držet svojí hry a nepřizpůsobovat se pomalejšímu tempu soupeře. V Budějovicích to bude úplně jiný zápas. Bude potřeba hrát trpělivě, disciplinovaně a počkat si na šance, které v průběhu přijdou. Kdo bude jaký zápas chytat, budeme řešit až v průběhu týdne.

S jakým umístěním byste byl v letošní sezoně spokojený? Jste v lize nováčkem, ale ty výsledky volají po velkých ambicích.

Po takovém začátku nemůžeme mít malé cíle, ale všem nám je jasné, že ty nejtěžší zápasy teprve přijdou. Jdeme postupně, takže zatím je cílem udělat si co nejlepší pozici do jarní části ligy, abychom mohli ladit formu směrem k play off. Tam to bude pro nás další neznámá, protože až pak zjistíme, jak je na tom kvalitativně divize Východ.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6