CROSSDOCK Extraliga

Pastee hráč 9. kola: Asi nejsem rodině a kamarádům lhostejný, usmívá se vítěz ankety Braun

Anketa o Pastee CZ nejlepšího hráče uplynulého víkendu v Extralize mužů má svého obhájce. Tím je David Braun z Dobřan, který čistým hattrickem zatížil konto mosteckého brankáře, ale ani tento výborný výkon nestačil na tři body – na vítězství v anketě však ano!

Ocenění bych dal Honzovi Čejkovi

Davide, už podruhé jste ovládl anketu o Pastee CZ nejlepšího hráče víkendu. Vypadá to, že máte dost fanoušků na sociálních sítích, vnímáte to?

Přesně jak říkáte, tahle anketa je, co se výkonů týče, velmi neobjektivní. Kdyby se mezi čtveřicí nacházela trojice borců s osmi body za zápas a čtvrtým byl „Jarda Jágr“, který nehraje, stejnak by se stal Pastee hráčem kola. Za mě osobně to tentokrát měl být Honza Čejka, který se vrátil po zranění do ostrého zápasu a okamžitě třikrát bodoval proti silnému Kert Parku. Nicméně vážím si všech těch hlasů, je hezké vědět, že nejste rodině a kamarádům pasé. (úsměv)

Extraligová tabulka je letos extrémně vyrovnaná, čím si vysvětlujete, že tomu tak je?

Hraje ji dvanáct nejlepších týmů z České republiky, přičemž ani jeden nechce prohrávat, to je logické. Za mě osobně je jedině dobře, že i týmy, které hrávaly dno tabulky, včetně nás, dokáží potrápit silné soupeře a naopak.

Vaše spolupráce s Vencou Šlehoferem a Honzou Kovaříkem vypadá dobře – je tam ta správná chemie?

Oba jsou to vynikající „plejeři“. Už vloni ke konci sezóny to začalo postupně klapat a letos v tom zatím pokračujeme. Ovšem kdyby tahle otázka směřovala na trenéra Šlehyho, odpověď by byla jasná: „Tři prcalové!!!“ A šel by od toho. S čímž musím tak trochu souhlasit, protože v každém zápase jsme zatím mohli dát po třech gólech všichni.


Do rozboru a taktiky se pouštět nebudu

Poslední utkání s Mostem jste nakonec nezvládli, co chybělo k bodům?

Gól (smích). Ne, hráli jsme strašně hloupě. Máme sice mladý tým, ale i kluci ve starších žácích umí plnit pokyny, které jim jsou řečeny, kdežto my ne. Těžko říct, proč to na začátku sezóny šlo a teď ne. Každopádně je třeba to změnit a začít opět bodovat, jinak můžeme pomýšlet leda tak na záchranu v Extralize namísto play off.

Nyní máte týden volno a pak vás čeká duel s nepříjemným Letohradem, jak se na toto utkání připravit?

Žádný duel není jednoduchý, co jsem sledoval výsledky, tak Letohrad letos zatím hraje kvalitní hokejbal. Navíc má ve svém kádru plno šikovných kluků, kteří bodují téměř v každém zápase, a bude těžké je zastavit. Tudíž opět očekávám taktickou bitvu. Do rozboru přípravy se tady pouštět nijak radši nebudu, je to hlavně na každém z nás, co je ochotný pro týmový výkon obětovat.


David Braun získal v 9 zápasech sezóny 11 kanadských bodů za 7 gólů a 4 nahrávky. 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
17 81:38 45
2.
Elba DDM Ústí nad...
18 65:35 41
3.
HC Kert Park Praha
17 76:39 38
4.
HBC Kladno
18 66:41 37
5.
HBC Svítkov Stars...
18 64:50 34
6.
HBC Pardubice
18 63:59 25
7.
SK Hokejbal Letohrad
18 52:58 25
8.
HbK Karviná
17 53:62 21
9.
HBC Hradec...
17 35:50 17
10.
TJ Snack Dobřany
18 36:65 16
11.
HBC Plzeň
18 34:65 12
12.
HBC Prachatice
16 28:91 4