CROSSDOCK Extraliga

Nezvládáme závěry utkání, mrzí nejproduktivnějšího hráče Hradce Šimůnka

Hradec Králové v letošní sezóně zatím hledá optimální formu a z šesti zápasů získal zatím pouze šest bodů. Piráty čeká o víkendu TV duel s Letohradem, ve kterém potřebuje Hradec bodovat. Nejen o taktice na Jeleny a úvodu sezóny se rozpovídal nejproduktivnější hráč Pirátů Josef Šimůnek.

Nezvládáme závěry utkání

Pepo, v letošní sezóně 6 zápasů a 6 bodů, s tím asi nepanuje v kabině Pirátů spokojenost.

Tak s bodovým ziskem spokojenost rozhodně není. Určitě jsme si představovali lepší vstup do soutěže. Na druhou stranu náš tým nyní prochází přípravou na menší generační obměnu. Do hry se dostává více mladých kluků a u většiny z nich jde o první sezonu v mužské nejvyšší soutěži. Naším primárním cílem v této fázi soutěže není sbírat body za každou cenu, ale spíše zapracovat do týmu mladší hráče. Předváděná hra nás tedy v tuto chvíli zajímá více než samotné postavení v tabulce. Bohužel jsme spoustu zápasů prohráli velmi těsně a zde můžeme hledat ty cenné body, které nám nyní tolik chybí. Co se týče samotných výkonů, tak až na poslední domácí zápas s Kladnem nejsou na špatné úrovni. Zůstáváme tedy nadále pozitivní a věříme, že urveme nějaké body hned následující zápas s Letohradem.

Utrpěli jste pár smolných proher o jednu branku, co zlepšit, abyste tato utkání dovedli do vítězného konce?

Jednoduše nezvládáme závěry utkání. V zápasech, kdy se nám daří soupeře přehrávat, se často začínáme strachovat o výsledek a upustíme z naší aktivní hry. To se nám vymstilo především v zápase s Mostem. Musíme tedy zlepšit přístup, jakým zápasy dohráváme. Chybí tam více zodpovědnosti a častokrát asi i taktické vyspělosti. Na druhou stranu derby v Pardubicích jsme i přes spoustu oslabení v závěru zvládli. To považuji za celkové zlepšení a velmi cenné vítězství.

Vám osobně se ale statisticky daří. Cítíte se v dobré formě?

Ty statistiky se hodně odvíjejí od toho, kolik herního prostoru nyní v Hradci dostávám. Oproti minulým sezonám mám toho času na hřišti asi nejvíc. Největší rozdíl je ten, že jsem u prakticky každé přesilovky. To je asi ten hlavní důvod, proč jsem nějaké body posbíral. O nějaké dobré formě ale teď mluvit určitě nemůžu. Při zápase v Pardubicích jsem si natrhl tříslo a byl jsem několik týdnů mimo tréninky a zápasy. Naštěstí pro mě u nás v týmu byla rozsáhlá marodka a zápasy se odkládaly. Proto jsem přišel pouze o domácí duel s Kladnem. Sám tedy vůbec nevím, co od sebe v následujícím zápase čekat a budu se snažit si hru co nejvíc zjednodušit.


O kamerách mnohdy ani nevím

Čeká vás utkání s Letohradem, jak toto utkání uchopit, abyste brali tři body?

Nečeká nás nic lehkého. Viděl jsem nějaké sestřihy ze zápasů Letohradu a hrají hodně aktivní přímočarý hokejbal. Mají tam spoustu rychlých mladých kluků, kteří si navíc rozumí i s hokejkou. Jsou schopni hrát vyrovnaný hokejbal s týmy na vrchu tabulky, a navíc porazili i pražský Kert Park. Nějaký speciální recept asi nemáme. Musíme se držet naší aktivní důrazné hry a zodpovědného výkonu. V tomhle vidím cestu, jak nějaké body z Letohradu odvézt.

Utkání bude před TV kamerami, vnímáte jinak zápasy, které jsou přenášeny na internetu?

Dřív jsem to možná trochu vnímal, ale teď už vůbec ne. Kolikrát se mi stane, že ani nevím o přenášení zápasu na internetu. Řeším to spíš až zpětně. Podívám se na konkrétní situace sám, nebo je rozebíráme společně v kabině. Beru to spíš jako takové zpestření. Můžeme se na klíčové zápasové situace podívat a celkově je zhodnotit.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ NA TVCOM.CZ<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9