Český pohár

Prodloužení či nájezdy, ale i dvojciferné výsledky. To vše přineslo první kolo poháru

Zápasy druhého kola Českého poháru pomalu klepou na dveře. Připomeňte si v krátkém reportu, jak si zapojené týmy vedly v tom prvním. Úvodní představení přinesla širokou škálu výsledků. Některé zápasy se ve 45 minutách nerozhodly, jiné dopadly i dvojciferným výsledkem. Druhé kolo již klepe na dveře.

Čechy Jih

HBC Vikings České Budějovice - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 2:3

Hostům v cestě za postupem nezabránilo ani 6 vyloučení. Vikingům při vlastním oslabení nedovolili vstřelit jedinou branku a zejména díky povedené 2. třetině slaví postup.

HC ŠD Písek - HBC Flames Volary 20:2

Písek vedl už po minutě hry 2:0 a na první pohled bylo zřejmé, kdo bude v tomto zápase pánem hřiště. Světelná tabule tak brzy překonala dvojciferné číslo a zastavila se na dvacítce.

SK Kalich Tábor - SK Beer Stars Pluhův Žďár 0:10

Jižní Čechy drtivé rozdíly ve výsledcích doslova přitahovaly. V Táboře však na rozdíl od zápasu Písku s Volary začaly branky padat až ve druhé třetině. Hosté si pak zásoby střelného prachu rozdělili rovnoměrně a ve druhé, resp. třetí třetině skórovali pětkrát.

HC Dranreb City Nová Včelnice - SK Suchdol nad Lužnicí B 4:3ss

Utkání, které okořenila rozmíška v závěrečných sekundách základní hrací doby, se rozhodovalo až v nájezdech. Ty rozhodl Vojtěch Straštík, jenž má zkušenosti i s 1. Ligou.
SK HC Rosa České Budějovice - HbC Zliv 1:6

V zápase byl udělen jediný trest. A hosté nabídnutou přesilovou hru po minutě využili. Ta jakoby spustila kanonádu a domácí se tak před svým sokem museli sklonit.

SK Pedagog České Budějovice - HBC Prachatice B 8:2

Zatímco Prachatice do zápasu nastoupily převážně s mladíky, na domácí straně byla výrazně znát přítomnost zkušených hráčů, z nichž někteří mají zkušenost i z Extraligy.

Čechy Sever

HSÚ Berani Ústí nad Labem - Vlčí smečka Ústí nad Labem 1:8

Stejně jako v případě Budějovic, i Vlčí smečka se mohla opřít o vícero zkušených hráčů. Michaljičenko, stabilní člen týmu ústecké Elby, zapsal v utkání hattrick.

SC Dragons Ústí nad Labem - HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem 1:5

Za Ještěry dvakrát skóroval Jiří Tomáš, hráč, jenž ví, jaké je to získat ocenění pro nejlepšího hráče víkendu v Extralize. Po vyrovnaném průběhu hosté rozlouskli utkání čtyřmi brankami v závěrečné periodě.

Panthers Kadaň - HBC Most B 4:1

Oba týmy se v zápase nemohly opřít o příliš početnou sestavu. Kadaň dovolila soupeři vyrovnat pouze zkraje druhé třetiny, jinak průběh zápasu kontrolovala.

HBC Bazzy Děčín - HBC Dandy Malé Březno 6:3

V zápase Děčína s Březnem zvedl rozhodčí pravici signalizující vyloučení pětkrát a hned tři přesilovky byly využity (2:1). Již v první třetině domácí ve skóre odskočili a náskok si pohlídali až do konce.

SHC Killers Litoměřice - HBC Tygři Mladá Boleslav 2:9

Svému mateřskému týmu tradičně pomohli bratři Lhotové, juniorští reprezentanti. Oba posbírali 7 kanadských bodů a v konečném součtu nebylo co řešit. Boleslav jednoznačně zvítězila.

Čechy Střed

HBC Hostivař B - Rafani Praha 3:7

Utkání sužovala četná vyloučení, nakonec jich bylo 15. Rafani hned čtyři přesilovky využili a i díky povedené druhé třetině postupují.

TJ Kovo Praha B - SK Kelti 2008 3:6

Berounští byli ve vyrovnaném utkání střelecky aktivnější a postupně svému soupeři odskakovali. Čtyři kanadské body zaznamenal Kovárník, který nastupuje i v Extralize za Kert Park.

HBC Defekt Třebíz - HBC Nové Strašecí 4:3pp

Po druhé třetině byl stav utkání 3:3 a na tom nic nezměnila ani třetí perioda. Zápas nakonec v prodloužení rozhodl Patrik Novák, jenž navíc završil hattrick.

HBC Kladno B - HBC Rakovník 4:2

Ani zkušení bratři Tvarůžkové nezabránili tomu, že Rakovník se do dalších bojů v poháru nepodívá. Rakovníku nepomohla ani 100% úspěšnost v přesilovkách (1/1).

SK Ďáblové Praha - HBC Red Wings Hrdlořezy 2:6

Ďáblové soupeře výrazně přestříleli, avšak 8 statečných na soupisce hostů uštědřilo Pražanům lekci z produktivity.

Čechy Východ

HBC Hradec Králové 1988 B - HC Jestřábi Přelouč 1:5

Jestřábí v lize naprosto dominují (6 zápasů, 17 bodů) a formu si přenesli i do poháru. Rezervě Hradce nepomohlo ani několik členů A týmu.

HBC Pardubice C - HbC Chlumec nad Cidlinou 2:4

V utkání ve druhé třetině v rozmezí dvou minut a osmi sekund padly hned tři branky. Kromě této divoké pasáže si poměrně v poklidu dokráčeli k vítězství hosté.

SK Hokejbal Žamberk - TJ Lokomotiva Česká Třebová 3:2

Žamberk vstoupil do utkání skvěle a v 6. minutě vedl už 3:0. Hosté však rozhodně nesložili zbraně a cestu za postupem domácím pořádně znepříjemnili.

Čechy Západ

HBC Taurus Plzeň - TJ Blatná Datels 0:3

Blatná stačila v první třetině vstřelit tři branky, aby následně bylo utkání již před koncem úvodní části hry ukončeno. Taurus totiž vinou osobních trestů nebyl schopen nastoupit na hřiště v dostatečném počtu hráčů.

SK Horní Bříza - TJ Tatran Třemošná 6:2

Horní Bříza zasypala soupeře padesáti střelami. V každé třetině se ujaly dvě. Třemošné výrazněji nepomohlo ani 5 přesilovek.

HCB Fireball 99 Plzeň - HBC Rolling Balwans Plzeň 4:1

Oba týmy neměly k dispozici kompletní dvě formace. Ve vyrovnaném utkání byli i díky dobré třetí třetině úspěšnější domácí.

HBC Plzeň-Litice - HBC Plzeň B 0:7

V městském derby měli výrazně navrch Mečouni. Utkání navíc okořenila bitka, udělen byl také trest ve hře za úder hlavou.

HC Buldoci Stříbro - TJ Snack Dobřany B 3:2

Přestože Dobřany měly co do počtu střel výrazně navrch a v závěru mocně dotahovaly, kýženého vyrovnání se nakonec i díky dobrému výkonu Stříbra nedočkaly.

Morava Jih

HBC Hodonín B - SK Sudoměřice 3:6

Domácí do zápasu vletěli s kompletními třemi formacemi a drželi stav utkání dlouho vyrovnaný. Ke konci druhé, resp. ve třetí třetině však Sudoměřice odskočily a náskok si pohlídaly.

JVSK SLZA Okříšky - HBC Flyers Jihlava 2:4

Flyers si v úvodním kole poháru poradili s nedalekými Okříškami a v dalším kole je čeká pikantní městské derby s SK Jihlava.

SK Jihlava - HBK Bulldogs Brno B 3:2pp

Utkání bylo od úvodních minut naprosto vyrovnané, o čemž svědčí i statistiky. Dramatický souboj spravedlivě rozhodlo prodloužení, ve kterém byla úspěšnější Jihlava.

Morava Sever

HBC F-D Ostrava - SK IHC Jaselská Opava 0:8

Slezané do zápasu tradičně nastoupili s hráči se zkušenostmi z 1. Ligy či Extraligy a postup do dalšího kola si bezpečně pohlídali.

HC Warriors Havířov - TJ Sokol Poruba 4:12

Poruba nedala soupeři šanci. Hned pět hráčů si připsalo 4 nebo více kanadských bodů.

HbK Karviná B - HBC Enviform Třinec 6:1

Karviné pomohli hráči áčka, za hosty tradičně nastoupila výrazně omlazená sestava. Derby vyznělo jednoznačně pro Karvinou.

HBC Přerov - HBK Vsetín 0:5

Vsetín se po bezbrankové první třetině naplno rozjel a nakonec zvítězil rozdílem pěti branek.