1. liga

Malenovice obraly o bod Hodonín! Vlčí Smečka uhájila stoprocentní bilanci, Ježci udolali Poličku

7. kolo druhé nejvyšší soutěže hokejbalu přineslo mnoho vyrovnaných duelů. Ve východní divizi ve svých regionálních soubojích uspěl Hodonín a polabinský celek Pardubic. Ježci zaskočili Kometu. Ústecké derby ovládli Vlci, kteří přetlačili Ještěry. Nové Strašecí a Suchdol potvrdily roli favorita.


Divize Východ

Pardubicím vládnou borci z Polabin!

HBC Pardubice "B" vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 4:3 (0:0, 1:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 26. Janeček, 32. Langr, 34. Geisler (Janeček, Langr), 43. Langr (Kohoutek) – 38. Kábrt (Korbel), 41. Malý (Bláha), 43. Bláha (Kábrt).

Střely: 21:19, vyloučení: 11:9, přesilovky: 5:7, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0.

Pardubice mohly o víkendu vidět prvoligové derby mezi hráči z Polabin a hokejbalisty ze Svítkova. Duel se nesl ve velmi vyrovnaném duchu a na gól se čekalo až do druhé třetiny, ve které šli do vedení borci z Polabin. Nejzáživnější podívaná byla až na konci duelu, kdy se roztrhl gólový pytel. Domácí vedli ve 34. minutě o 3 branky. Svítkov se však zmátořil a náskok snížil, ale o třech bodech pro HBC Pardubice B rozhodl Langr.

Ježci odvezli dva body z Poličky!

SK Kometa Polička vs. Ježci Heřmanův Městec 3:4 ss (2:0, 0:1, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Štefka F. (Holec, Geba), 8. Tobiáš O. (Kukla, Havlík), 45. Tobiáš O. (Chmel, Tobiáš J.) – 27. Novelinka (Šmíd, Kopriva), 40. Macenauer (Běloušek), 44. Hudec (Kopriva), 50. Šmíd (rozhodující nájezd).

Střely: 40:28, vyloučení: 2:5, přesilovky: 5:2, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 50.

Do Poličky zajížděl tým z Heřmanova Městce. První třetina patřila jasně domácím, kteří ukázali vysoké tempo a dostali se do vedení 2:0. Pro Poličku byla velká škoda, že nešla do většího rozdílu v brankách, protože si hokejbalisté Komety tvořili mnoho šancí. To je také vidět v poměru střel. Domácí poté zažili herní výpadek, čehož Ježci využili a dokázali snížit. Ve třetí třetině se hokejbalisté v bílo modrých dresech dostali dokonce do vedení. V poslední minutě pro Poličku vystřelil alespoň bod Ondřej Tobiáš. V prodloužení měla navrch jasně domácí skvadra. Brankář Menc však svoje Ježky zachránil. V loterii se zadařilo lépe hostům.

Ohlas Pavla Štefky (trenér SK Kometa Polička): „Byl to zajímavý a bojovný zápas, který se snad divákům líbil. My ale nejsme spokojeni s výsledkem, ani s předvedeným výkonem. Po první třetině, kterou jsme vyhráli 2:0, jsme byli na hrušce a hráli dál až příliš lehkomyslně. Soupeř se soustředil na důrazné napadání a jednoduché zakončení každé příležitosti, kterou jsme mu nabídli. A protože jsme mu jich nabízeli čím dál víc, tak logicky zápas otočil. Měli jsme co dělat, abychom vybojovali alespoň bod, takže remíza je asi zasloužená. V prodloužení jsme měli dvě velké šance, ale nedali jsme. Nájezdy byly kdysi naší výstavní disciplínou, ale ta doba je pryč a teď jsme naopak už dlouhou dobu nájezdy nevyhráli.“

Asfaltový souboj vyšel lépe pro domácí Hodonín!

HBC Hodonín vs. HBC Malenovice 3:2 pp (1:1, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Rapant, 44. Tóth, 49. Hübl (Sajdl) – 11. Hruboš, 38. Hradil O. (Foltýn).

Střely: 44:24, vyloučení: 4:8, přesilovky: 5:3, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 50.

Tuhá bitva na jižní Moravě dopadla lépe pro domácí. Tyto dva kluby stále hrají na asfaltovém povrchu. Potvrdilo se také, že hráči obou týmů jsou na něj zvyklí. Hodonín šel rychle do vedení, ale Čamlíci vyrovnali. Velké drama zařídil Ondřej Hradil, který poslal téměř na konci do vedení Malenovice. Naštěstí pro Hodonín minutu před koncem vyrovnal Tóth. Domácí využili zaváhání v prodloužení a připsali si další bonusový bod.

Ohlas Jaroslava Zbořila (trenér a vedoucí týmu HBC Hodonín): „V dalším zápase doma jsme hráli proti Malenovicím. Zápas byl od začátku až do konce velmi těžký a hodně i místy tvrdý. V polovině zápasu jsme vedli pouze 1:0. Byli jsme lepší a rychlejší, ale přesilovky jsme opět neproměňovali. Soupeř postupně hru vyrovnával a my zbytečně faulovali a nervozita rostla. Rozhodčí to zvládali velmi dobře. Trestali obě strany za fauly. Po jednom výstavním namazání v našem obranném pásmu soupeř vyrovnal na 1:1. Utkání gradovalo, zbývalo zhruba 5 minut do konce zápasu a my jsme udělali faul, za který nás soupeř opět potrestal. Vzali jsme si oddechový čas. Zbývaly asi 2 minuty do konce zápasu a my jsme doslova soupeře začali místy drtit a přehrávat. Naštěstí se nám z krásné střely podařilo vyrovnat na 2:2. V prodloužení jsme rozhodli po chybě soupeře v jeho obranném pásmu. Opět krásnou střelou. Kluci dřeli až do konce zápasu. Musím je pochválit za výkon. Naše velké trápení jsou přesilovky a střelba.“

Ohlas Adama Kovaříka (trenér HBC Malenovice): „Získali jsme bod, což není špatné, ale spokojeni rozhodně nejsme. Vyrovnávací gól jsme dostali dvě minuty do konce, a to je velká škoda. Velice dobře zachytal Ríša, což byl jeden z hlavní aspektů toho, že vůbec nějaké body vezeme domů. Sráželo nás mnoho soupeřových přesilovek. Myslím si, že metr, který byl nastaven, byl nastaven dobře, ale my měli hrát více přesilovek. V prodloužení soupeři využili naší nepozornosti a získali bod navíc. Musíme do dalšího zápasu být více soustředění, několikrát jsme vinou vlastní lehkovážnosti vypadli z role, což si myslím, že byl hlavní aspekt, který nás stál bod, že nehrajeme celý zápas stejně a na 100 %.“


Divize Západ

Vlci vyjí na Ústí nad Labem!

HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Vaněk (Magasanik, Stupka), 16. Stupka (Magasanik, Vaněk) – 22. Strnad (Baxa, Kuchynka), 26. Gottfried (Navarra), 45. Baxa (Zdvořáček P.).

Střely: 20:24, vyloučení: 7:5, přesilovky: 4:6, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:0.

Souboj dvou rivalů z Ústí nad Labem patřil od počátku zápasu domácím Ještěrům, kteří šli zásluhou hráčů ústecké Elby do vedení 2:0. Na obou brankách se podílelo trio Vaněk – Magasanik – Stupka. Vlčí Smečka se však dokázala oklepat a od 20. minuty přebrala otěže duelu. Do konce druhého hvizdu hosté vyrovnali a v poslední minutě využili přesilovou hru. Vlci jsou zatím jediní, kdo v této sezóně neprohráli.


Ohlas Radka Zákona (kapitán Vlčí Smečka Ústí nad Labem): „Byl to zápas, na který jsme se všichni hráči i fanoušci těšili. Paradoxně skoro celá první polovina zápasu byla z naší strany absolutně bez náboje a 100% nasazení, což se jasně projevilo stavem 2:0 pro lépe hrající Ještěry. V druhé polovině jsme už neměli co ztratit a hráli uvolněně. Dali jsme dva hodně upracované góly a byli zpátky v zápase. Před koncem zápasu mohl ve svůj prospěch rozhodnout jak soupeř, tak my. V úplném závěru rozhodl v náš prospěch gól z kategorie šťastných.“

Šneci prohráli další zápas! Nové Strašecí slaví!

TJ Snack Dobřany "B" vs. HBC Nové Strašecí 0:5 (0:2, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Duchoň (Kmeť), 12. Javůrek (Slabý, Schnaubelt), 35. Douša (Lev L., Schnaubelt), 42. Javůrek (Schnaubelt, Slabý), 43. Schnaubelt.

Střely: 24:50, vyloučení: 6:2, přesilovky: 2:6, využití přesilovek: 0:3, v oslabení: 0:0, diváků: 35.

Natěšené Nové Strašecí přijelo na západ Čech v silné sestavě, což se potvrdilo ihned v úvodní patnáctiminutovce. Zásluhou Duchoně a Javůrka Středočeši vedli o dvě branky. Domácí Šneci nepředvedli špatný výkon, ale na soupeře to nestačilo. „Benfika“ z Dobřan zatím v této prvoligové sezóně nezískala ani bod. Nové Strašecí tak slaví 3 body po výhře 5:0, čtyřmi body se blýsknul kladenský Schnaubelt.

Ohlas Václava Šlehofera st. (hráč a trenér TJ Snack Dobřany "B"): „V 1. třetině jsme vyrobili zbytečné chyby, které soupeř ztrestal. Naši někteří mladíci se někdy až moc zbytečně bojí. Je to samozřejmě škola. V plzeňské lize stačil, při vší úctě k soupeřům, mnoha hráčům poloviční level ve stylu: „Pohodička, nic se nemůže stát a když prohrajeme, tak se za týden v klidu vyhraje.“ Věřím, že se i přes porážky zvedneme a přidáme ve všech atributech. Nemusí to být výhry, to je fakt pro naši „Benfiku“ v této soutěži velmi těžký úkol. Nicméně mi stačí dílčí zlepšení u všech hráčů. Jediným kladem zůstává, že přes pozdní probuzení do zápasu se snažíme makat i přes jasný výsledek až do konce. Půjdeme s naším složením kádru dál. Jiné řešení, např. doplnění či posily nehledáme. Poctivá práce nám to třeba vrátí.“

Ohlas Jana Falaře (trenér HBC Nové Strašecí): „Chtěli jsem potvrdit zisk tří bodů ze Suchdola, což se povedlo. Stále nás trápí efektivita, stav 5:0 měl být v polovině zápasu, ne na konci. Třikrát netrefíme prázdnou branku, čtyřikrát orazítkujeme tyč, to jsou věci, které nás v jiných zápasech mohou mrzet. Soupeř hrozil jen ze dvou přesilovek, které měl. Celý zápas jsme ale drželi pod kontrolou. Jsem rád, že se nám podařila vzadu udržet nula, takže musím hráče pochválit za zodpovědný výkon. Chtěl bych ještě zmínit jednu věc, které se mi na hokejbale snad nikdy nestala, a která zaslouží obrovský respekt. Mladý rozhodčí, Jonák, po zápase uznal chybu, které se dopustil. Přiznal, že jsem měl pravdu a omluvil se. To je něco, z čeho by si nejen ostatní rozhodčí, ale i my funkcionáři, hráči či diváci měli vzít příklad. Jen tak můžeme všichni posouvat náš sport dále.“

Suchdol zastavil rozjeté Pedagogy!

SK Suchdol nad Lužnicí vs. SK Pedagog České Budějovice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Mátl (Bednář), 31. Tácha (Mátl, Blafka) – 43. Votava (Zelenka).

Střely: 25:24, vyloučení: 5:4, přesilovky: 4:4, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 87.

Další jihočeské derby se odehrálo v tomto kole na území Suchdola nad Lužnicí, kam zamířil českobudějovický Pedagog. Suchdolští ukázali hostům, kdo v loňské sezóně opanoval celou soutěž a hned ve 4. minutě Pedagog ztrácel. Domácí celý zápas tlačili, ale bohužel se jim nedařilo v produktivitě. Uklidňující branku vstřelil v úvodu posledního dějství kapitán Tácha. Z pohledu Českých Budějovic kosmeticky upravil Votava na konečný výsledek 2:1 pro domácí.

Ohlas Josefa Vachulky (trenér SK Pedagog České Budějovice): „Do zápasu jsme vstoupili špatně a kdybychom po první třetině prohrávali 3:0, nikdo by se nemohl divit. Hráli jsme liknavě, což jsme si přenesli z předchozího zápasu, kde to ovšem na vítězství stačilo. Nyní jsme však téměř celý zápas tahali za kratší konec provazu. Do tlaku jsme se dostali až v samém závěru, kdy jsme hru stáhli na dvě pětky. Pokud budeme chtít vyhrávat, musíme hrát v mnohem větším tempu a celých 45 minut.“


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6