Extraliga juniorů

Junioři Malenovic vstřelili vítězný gól dvě vteřiny před koncem! Pardubické derby pro Svítkov

Nejlepší zápas dalšího kola Extraligy juniorů odehrálo Ústí, které vstřelilo sedm branek a ani jednou neinkasovalo. Ještě o tři góly více dal Třinec, který ale obdržel tři branky. Neinkasoval ani Svítkov, který vyhrál pardubické derby a Kladno, které porazilo Rakovník.


Divize Východ

Svítkov v derby neinkasoval

V rámci pardubického derby se mnohem lépe dařilo Svítkovu, který vytěžil jasnou výhru 4:0. „Alfa nebyla v plných, ale my také ne, a tak se na obou stranách představili dívky i mladší dorostenci. Hráli jsme opět svou hru a snažili se neuhýbat z nastaveného systému. Celkem se to i dařilo, i když se našly momenty, kdy nás Alfa donutila ke zbytečné zbrklosti a neučesanosti hry a z toho vyplývaly drobné chyby, kterých jsme se dopouštěli. Soupeři však díky neuvěřitelně chytající Kateřině Teplé, která si letos drží velice vysoký standard 97,62 %, nedokázali ani jednu z nich potrestat. Prapor Alfy držel dlouhou dobu vysoko výtečně chytající Jan Kuryviál, který naše trio Matýsků (Malý, Bláha, Kábrt) přiváděl svými zákroky k šílenství. Nakonec však naši borci našli recept na jeho překonání a podařilo se jim vstřelit celkem čtyři branky. Kačka opět nekapitulovala ani jedenkrát, a tak si připsala druhý shootout letošní sezóny. Nadále zůstáváme vládci Pardubic a jediným neporaženým týmem Extraligy juniorů a již pracujeme na sestavě a systému hry pro další derby, které nás čeká příští týden. Jak říká asistent trenéra Tomáš Kroupa: Srdcem za Hvězdu, teď je prostě na řadě Hradec!!!,“ má radost z předvedených výkonů trenér Svítkova Martin Bláha.

Těsnou výhru se podařilo urvat Malenovicím, které otočily zápas s Buldoky. „Pořád to není ono, začneme zápas aktivně, vstřelíme první gól a prakticky ihned si necháme zápas otočit. Soupeř trpělivě stejně jak v prvním utkání plní taktické pokyny, což my neděláme, pořád se snažíme hledat komplikované řešení místo toho, abychom hru zjednodušili a měli velký tlak do brány. Následně inkasujeme laciný gól a jsme zase na hraně propasti. Ovšem co se stalo ve třetí třetině, je skvělé, najednou tam byl pohyb, jednoduchost a rychlé zakončení. Že jsme vstřelili branku vteřinu před koncem se zdá jako štěstí, ale úplně jen o štěstí to nebylo, prakticky celou třetí třetinu jsme měli soustavný tlak a vítězná branka z toho jenom vyplynula. Obrat je super, získat prakticky ztracené body taky, ale komplexně máme ještě hodně co dělat,“ je si vědom kouč Malenovic Adam Kovařík.

Jasnou výhru slavil Třinec, který si vyšlápl na Hostivař a vstřelil jí hned deset branek. Zápas postupnými krůčky vyvinul ve svůj prospěch Heřmanův Městec, který se utkal s Hradcem. Jako první se dostal do vedení, které sice Hradec srovnal, ale Ježci dalšími třemi góly rozhodli o své výhře.

Divize Západ

Ústí s Kladnem neinkasovaly

Pro jasnou výhru si došlo Ústí, které s Novým Strašecím ani jednou neinkasovalo. Ani jednou se neprosadil také Rakovník, který se představil na hřišti Kladna, to si klidným průběhem došlo pro tři body. Naopak těsnou výhru slavil Beroun. KOVO dvakrát srovnalo se soupeřem krok, ale na třetí branku Keltů už odpovědět nedovedlo.

Na svého soupeře nestačila Plzeň, která podlehla Prachaticím. „Další soupeř byl hodně houževnatý a odhodlaný urvat nějaký bod. To my jsme ze začátku utkání úplně přesvědčiví nebyli a až od druhé třetiny jsme Prachatice začali přehrávat a vytvářeli si spoustu brankových příležitostí. Bohužel dnes rozhodla efektivita. Musíme se na to zaměřit v tréninku a v dalším utkání to odčinit,“ přeje si trenér Plzně Tomáš Semera.