CROSSDOCK Extraliga

Konečně promítáme naši hru z tréninků do zápasu, těší Ondřeje Jáska

Největším překvapením letošní extraligové sezony je jistě výkon dobřanských hokejbalistů, kteří zatím okupují druhé místo tabulky. Šneky čeká o víkendu televizní utkání na hřišti Ústí nad Labem. O spanilé jízdě Dobřan či cílech do sezóny se rozpovídal strážce svatyně Ondřej Jásek.

Sen o medaili? Zůstaňme nohama na zemi

Ondro, Dobřany rozjely sezonu perfektně, co na to říkáte a čím si vysvětlujete tento start?

Zdravím čtenáře a fanoušky hokejbalu. Start se nám povedl nad očekávání. Měli jsme samozřejmě letní přípravu, která se pozitivně promítla do úvodu sezóny. Podstatné však je, že jsme začali hrát „naši“ hru nejenom na trénincích, ale konečně ji promítáme i do zápasů. To zatím nese ovoce.

Před sezónou se v rozhovorech z Dobřan ozývalo jako hlavní cíl postup do play off. Nyní jste na druhém místě. Změnily se cíle a hovoří se v kabině např. o medaili?

Pravda je, že soutěž je letos extrémně vyrovnaná. Stačí párkrát prohrát a sklouznete o několik příček. Nicméně nám se od začátku sezony daří pravidelně bodovat a pokusíme se tento trend udržet. Myslím, že cílem každého klubu je hrát co nejvýše a tajně sní o medaili. Buďme však realisté a zůstaňme nohama na zemi. Pokud se nám podaří zůstat na příčkách zajištující play off, bude to úspěch.

Poslední zápas vám v Hostivaři nevyšel. Co bylo špatně?

Hostivař dobře bránila a my jsme na ně nenašli recept. V kabině se po zápase probíralo špatné plnění taktických pokynů. Zápas nám zkrátka nesedl. Spousta kluků, včetně mě, dělalo chyby a to nás nakonec stálo body. Navíc kolega Šťoural nám nedovolil tyto chyby napravit a my tento nezdar musíme rychle hodit za hlavu a jít dál.


Ondřej Jásek odchytal v letošním ročníku zatím 6 zápasů, tedy téměř všechny duely Dobřan a pyšní se úspěšností zákroků 91,07 %! Autor fotky: Josef Česák st.

Bereme jen tři body

O víkendu vás čeká Ústí nad Labem, které doma hraje dobře. S jakým cílem a jakou taktikou pojedete na sever Čech?

Náš tým na poslední utkání na půdě tohoto soupeře nemá nejlepší vzpomínky. Určitě to bude velice těžký zápas, ale po poslední prohře nemůže být naším cílem nic jiného než výhra za tři body. Taktika zůstává stále stejná, jen ji musíme všichni dodržovat.

Vy jste odchytal skoro všechna utkání. Dostal jste před sezonou jasnou informaci, že budete jednička?

Vlastně musím říct, že ano. Jelikož kolega Marek Hájek, se kterým jsme se v minulé sezoně střídali, má zdravotní problémy, dostal jsem od začátku důvěru já a snažím se i přes různé nástrahy odvést maximum. Naštěstí v tom nejsem sám. V týmu máme talentované gólmany Matese Malotína a nově také syna legendy Jardu Fukárka ml., kteří se střídají v 1. Lize a „nakukují“ do Extraligy. Musí na sobě makat a více prostoru zajisté dostanou i v nejvyšší soutěži.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9