CROSSDOCK Extraliga

Pastee hráč měsíce září: Když dostáváte hodně prostoru, body přicházejí, nezastírá Tomáš Bureš

První měsíc nové extraligové sezóny je za námi, a proto fanoušci hokejbalu měli na sociálních sítích jasný úkol. Vybrat nejlepšího hráče za měsíc září, který si odnese skvělé ceny od firmy Pastee CZ. Volba byla jasná a výhercem se stal Tomáš Bureš z Letohradu.

Obránce z prvoligového Svítkova Tomáš Bureš nasbíral 7 kanadských bodů za 2 branky a 5 přihrávek a pomohl Letohradu k průběžné čtvrté příčce aktuální extraligové tabulky.

Výlety si dělám často

Tomáši, ovládl jste anketu o Pastee CZ nejlepšího hráče měsíce září, co na to říkáte?

Určitě mě to potěšilo! Tohle se nevyhrává každý den. Touto formou bych chtěl poděkovat všem, kteří si dali práci, aby pro mě hlasovali. Tady se ale spíše ukázala síla sociálních sítí, která je v dnešní době opravdu velká.

Za vítězství jste obdržel parádní cenu v podobě nutričních past od firmy Pastee. Už jste je vyzkoušel? Jak Vám chutnali?

Musím se přiznat, že jsem ještě neměl čas je ochutnat. Momentálně praktikuji jinou (tučnější) výživu (smích). Určitě na ně ještě přijde řada.

Jako obránce jste hodně produktivní, táhne Vás to často dopředu?

Když dostáváte hodně prostoru na hřišti, jak při přesilovkách, tak při oslabení, pak ty body přicházejí. Za což děkuji spoluhráčům a trenérům. Jinak bych řekl, že jako bývalý útočník si výlety k soupeřově brance dělám docela často.


Tomáš Bureš posbíral v 5 zářijových zápasech 7 kanadských bodů za 2 góly a 5 nahrávek. Na obránce slušná práce a nejen to mu vyneslo vítězství v anketě o Pastee CZ nejlepšího hráče měsíce září v Extralize hokejbalu.

Nabídek bylo více

V minulosti jste oblékal dres KOVO Praha, proč jste se rozhodl před sezónou pro změnu extraligového dresu?

Před sezónou jsem dostal více nabídek jít si znovu zahrát Extraligu. Rozhodl jsem se pro Letohrad, ať už to je kvůli dojíždění, zázemí a největšímu zájmu trenérů. Zatím to vypadá, že jsem udělal dobře a rozhodně nelituji.

S Letohradem jste zatím na výborné čtvrté pozici, panuje se startem sezóny zatím spokojenost?

Určitě! Doufejme, že budeme takhle pokračovat dále nebo ještě lépe a body budou dál přibývat.

Nastupujete i v 1. Lize v dresu Svítkova, tam už to tabulkově tak dobře nevypadá. Čím to je, že se zatím obhájci stříbra tolik nedaří?

Po minulé sezóně odešlo pár kluků, kteří ve Svítkově působili na střídavé starty, zpět do svých mateřských klubů. Což zapříčinilo částečnou obměnu týmu a velké doplnění týmu z juniorky. Kluci se s tím perou statečně a určitě nejsou jenom do počtu.


Tomáš Bureš dal z více nabídek přednost Letohradu. Obě strany rozhodně nelitují. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Priorita? Zřejmě Svítkov

Vás víkend většinou vypadá stylem sobota Extraliga a neděle 1. Liga. Pociťujete po víkendu únavu a máte nějakou formu regenerace?

Náročné to je spíše na cestování a velký úbytek času. Popravdě na regeneraci moc času není, protože preferuji spíše sportovní regeneraci, ať už je to hokej, posilovna nebo tenis.

Pokud např. v play off nastane situace, že se budou krýt série Jelenů a Stars, tak koho budete preferovat?

To bude záležet na dohodě trenérů, ale s největší pravděpodobností to bude Svítkov.

S jakým výsledkem byste byl spokojen na konci extraligové a prvoligové sezóny?

Samozřejmě s tím nejvyšším. Jak v Letohradu, tak ve Svítkově, ale to je ještě daleko. Hlavně bychom si všichni přáli, aby se sezóna dohrála tak, jak má, a aby nebyla opět přerušena kvůli celosvětové pandemii.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9