Extraliga dorostu

Poruba zvítězila v Extralize dorostu až v prodloužení, Hostivař otočila duel s Kladnem!

Porubě se podařilo otočit zápas ve svůj prospěch a brala o bod více. Obrat se podařil také Hostivaři, která ho však stihla ještě v základní hrací době a připsala si plný počet bodů. Jasné utkání odehrálo KOVO A, které se utkalo s druhým celkem klubu, nešetřilo ho a vyprovodilo ho jasně 20:0.


Poruba otočila zápas se Svitavy

Vítězství vytěžil Heřmanův Městec, který si odvezl tři body z Hradce. „Jako by si stále hráči na sebe zvykali. Spousta nepřesností a špatného pohybu. To pokračovalo i při naší početní výhodě, kdy jsme nedokázali pořádně zavést a udržet míček na hokejkách, ale stačila jedna zdařilá přihrávka a šli jsme do vedení, když se mezi kruhy trefil M. Munzar. Pokračovali jsme však nevýrazným výkonem a soupeř během 24 vteřin skóre otočil. O přestávce jsem apeloval na zvýšení napadání soupeře, které nám mělo přinést souvislejší tlak. Věřil jsem, že vývoj utkání můžeme otočit a stačila nám na to první minuta druhé části, kdy se nejdřív trefil opět M. Munzar a za 6 vteřin J. Sedlák. I ve zbytku prostřední části jsme byli lepším týmem, ale povedlo se nám vstřelit jen jedinou branku zásluhou F. Kováře. Soupeř tak byl stále na dostřel. V hlavách hráčů navíc jsou dvě ztracená vedení o dva góly a třetí třetinou se doslova protrápili, kdy jsme snad zaznamenali pouze jedinou střelu mezi tři tyče. Naštěstí ani my jsme soupeře úplně do vyložených šancí nepustili a spíš hrozili z větší vzdálenosti a jednou rozezněli i tyčku, ale skórovat se jim nepodařilo a V. Kachlík se při soupeřově powerplay trefil do prázdné brány přesně a mohli jsme začít slavit další tři body, které musíme zkusit potvrdit při dalším výletě do Hodonína,“ přeje si trenér Ježků Jiří Kozel.

Vítězství po prodloužení brala Poruba, která hostila Svitavy. Hosté šli jako první do vedení, ale Porubě se podařilo otočit vývoj utkání ve svůj prospěch a brala o bod více. Naopak jasný zápas proběhl mezi Malenovicemi a Hodonínem. Hosté nedovolili svému soupeři ani jednou skórovat a sami přidali hned deset branek. Svého protivníka se nezalekl ani tým Eagles, který vyrazil do Karviné a odvezl si vítězství 7:2.

Kyjovu se proti Svítkovu podařilo prosadit až za nepříznivého stavu 5:0 a pouze upravit konečný výsledek. „Kyjov přijel pouze se dvěma útoky, my hráli na čtyři, bylo tedy jasné, že běhavý hokejbal nemůže soupeř vydržet. První třetina skončila sice 0:0, ale ve druhé už hráči Kyjova fyzicky odešli, a tak skončila 4:0. Do třetí třetiny jsme pozměnili sestavu a zápas v poklidu dohráli. Pátá branka do sítě Kyjova padla v našem oslabení. Bohužel jsme vytvořili i spoustu chyb, jednu soupeř využil v závěru utkání. Z toho se musíme ponaučit. Být to kvalitnější soupeř v koncovce, výsledek by byl jiný. Pochvala pro celý tým za nasazení a disciplínu. Za hokejbalový um bych vyzdvihl Koudelu (3+2), Martínka (2+2) a také brankáře Smolíka,“ byl se zápasem spokojený Filip Uhlíř.


Hostivař otočila ve třetí třetině nepříznivý výsledek

Souboj dvou týmů KOVA dopadl jasně ve prospěch mužstva A, které své klubové spoluhráče nešetřilo a zvítězilo jasně 20:0. Dařilo se také Plzni, která se představila na půdě Prachatic a odvezla si výhru 11:0. „Zápas rozdělím na dvě poloviny. Ta první byla z naší strany taková nepřesná holomajzna, ale vedli jsme. Ta druhá, od půlky 2. třetiny, byla solidní. Zlepšili jsme kombinaci a soupeře přehráli. Kluky jsme pochválili, ale je třeba pracovat dál směrem k silnějším týmům,“ je si vědom trenér Plzně Michal Edl.

Nezaváhal ani Beroun, který se utkal se Suchdolem. Tomu dovolil skórovat až v samotném závěru utkání a došel si pro tři body za výhru 8:1. V souboji pražských celků se radoval Kert Park, který však vytěžil nad Rebely velmi těsnou výhru 3:2. Rebelové se dostali na dostřel jedné branky až čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou a na nějaký závěrečný tlak nebyl čas.

Hostivař musela v utkání s Kladnem stále dohánět ztrátu, ale ve třetí třetině zabrala, smazala tříbrankové manko, a nakonec si došla pro vítězství. „Klobouk dolů klukům za ten obrat ve třetí třetině. Jasně, byly tam nějaké mouchy, místy i přímo masařky, ale vše jsme dokázali vynahradit velkou silou v posledním dějství. Ukázali jsme velkou sílu a to, že žádný zápas pro nás není ztracený. Veledůležitou stránkou byla i atmosféra, kterou nám rodiče, sourozenci, prarodičové a další příznivci vytvořili. Děkujeme! Za mou poměrně ještě krátkou trenérskou kariéru se jednalo o ten nejemotivnější zápasový zážitek a můj pocit hrdosti na ty kluky je prostě obrovský,“ byl po zápase nadšený kouč Hostivaře Martin Drahota.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
15 114:26 45
2.
HBC Plzeň
16 122:28 41
3.
SK Kelti 2008
14 113:22 31
4.
TGB Swietelsky...
13 66:36 26
5.
HBC Kladno
14 80:44 23
6.
TJ Blatná Datels
14 58:70 21
7.
SK Suchdol nad...
13 39:85 18
8.
HBC Prachatice
14 33:85 11
9.
HbC Zliv
14 28:87 8
10.
TJ Tatran...
16 29:93 8
11.
TJ HBC Olymp...
15 39:145 5