2. liga

Vyhrát 2. Ligu a prosadit se v Extralize, to jsou cíle Zdeňka Vintera z Blatné

Ve 2. Lize na západě Čech zatím řádí celek TJ Blatná Datels, který neztratil ani jeden bod a své soupeře ničí přesvědčivými výsledky. Jedním ze strůjců této jízdy je i Zdeněk Vinter, který si svými výkony vysloužil i pozornost extraligových Mečounů.

Zdeněk Vinter nasbíral ve třech zápasech neskutečných 12 kanadských bodů za 10 branek a 2 asistence a vévodí kanadskému bodování a tabulce střelců.

Naše hra by v 1. Lize obstála

Zdenku, zatím to vypadá na spanilou jízdu Blatné. Co říkáte na start sezóny?

V této sezóně si vedeme zatím velmi dobře. Nasbírali jsme už spoustu bodů a hodláme získat další. Ale jak se říká: „Nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali.“

Všechny zápasy jste vyhráli s přehledem, proto je na místě otázka, co Blatná a 1. Liga příští rok?

Já si osobně myslím, že by naše hra obstála v této soutěži. Máme spoustu dobrých hráčů a jsme sehraní. Ovšem taková soutěž si nese i své proti, například je potřeba mít hodně času a pro hráče s rodinou by taková situace byla velmi náročná. Avšak náš nejstarší hráč (43 let) by měl času dost.

Velké díky tátovi a trenérovi

Vy osobně máte na úvod sezóny neskutečnou formu, cítíte se v nejlepší formě za svou kariéru?

Je pravda, že lepší formu jsem zatím ještě neměl. Díky ostatním koníčkům, jako je nohejbal, se udržuji v kondici a zatím mě to velice baví.

Několik sezón jste se pohyboval ve 2. Lize, letos jste okusil už i Extraligu za Plzeň, chtěl byste se usadit ve vyšší soutěži?

Zatím se snažím držet krok s novými spoluhráči a je to náročné. Člověk musí být pro to odhodlaný, aby se v takové soutěži udržel. Za všechny mé zkušenosti musím poděkovat trenérovi a zároveň tátovi, který mě od malička velice podporuje.


Zdeněk Vinter v 2. Lize na jihu Čech doslova září. Ve 3 duelech si připsal 12 kanadských bodů!

V Blatné máme výborný kolektiv

Proč jste nenaskočil do nejvyšší soutěže hned po ukončení juniorských let?

Nikdy jsem neměl takovou příležitost, jako přišla teď od Mečounů. Také jsem nad tím nikdy nepřemýšlel, neboť máme výborný kolektiv.

Do zápasů naskakujete s dioptrickými brýlemi, zkoušel jste hrát s kontaktními čočkami?

Zkoušel jsem čočky jednou, ale moc dobře to nedopadlo. V první třetině jsem musel jít pro brýle, neboť jsem ztratil čočku. Brýle jsou sice riziko, ale je to lepší, než nic nevidět.

Jaké jsou tedy hlavní cíle pro letošní sezónu?

Vyhrát 2. Ligu a prosadit si své místo v extraligové soutěži.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3