Extraliga juniorů

Junioři Plzně vstřelili jedenáct branek! Elba uspěla hned ve dvou zápasech

Utkání se výsledkově nejlépe povedlo Plzni, která vstřelila jedenáct branek. Pouze o čtyři méně dalo Ústí, které si navíc během víkendu připsalo šest bodů. Hned pět celků neinkasovalo a udrželo si čisté konto. Hradec v závěru zabral, ale na vyrovnání mu už čas nezbyl.

Divize Východ


Hradec zdramatizoval závěr zápasu

Utkání bez inkasované branky odehrál Svítkov, který porazil Hostivař 2:0. „V krásném sobotním počasí dorazil do naší arény k dalšímu utkání juniorské Extraligy silný soupeř z Hostivaře. Oběma týmům chyběli hráči nastupující v Extralize mužů a několik zraněných. Na kvalitu obou kádrů to však nemělo až takový vliv. Očekávali jsme velký gólmanský souboj, neboť na straně hostí střežil klec vynikající reprezentační brankář U17 Tomáš Keprt a na naší straně mistryně světa Kateřina Teplá. To slibovalo, že utkání mohlo být o jedné chybě. Naštěstí jsme ji soupeře donutili udělat my, a tak jsme se na konci zápasu mohli opět radovat z vítězství. Neskutečná Kateřina pochytala všech 45 střel soupeřů a na konci utkání se jí dostalo pochvaly, jak od jejich brankářských kolegů Prochyho a Šťovíka, tak i od Tomáše Keprta, na kterého naši borci vyslali též 45 střel, z nichž dvě propadly za jeho záda. Dobře se nám předvedli i dorostenci, které jsme měli k dispozici. Příští týden jedeme do Brna a pokusíme se uzavřít první polovinu základní části bez ztráty bodu,“ přeje si pardubický kouč Martin Bláha. „Vyrovnaný zápas, ale pokud nedáš gól, tak nevyhraješ. Jinak to asi okomentovat nelze,“ zhodnotil utkání stručně trenér pražského celku Tomáš Grepl.

Těsný zápas odehrál Třinec s Hradcem, kde domácí brali těsné vítězství 3:2. Hosté snižovali ztrátu až v úplném závěru a zdramatizovali utkání do poslední vteřiny. Na Pardubice si vyšláply Malenovice, které je porazily 4:2. „Od začátku bylo jasné, že to bude další těžké utkání, ale už jsme byli maximálně odhodláni jej zvládnout. Vstup se podařil, zahájili jsme náporem a prakticky tlačili až do první branky. To, že jsme vedli celý zápas, byla pro nás obrovská výhoda, byť to bylo pouze 1:0. Když už jsme zvýšili, soupeř okamžitě z ojedinělé šance skóroval. Výhra je super, že konečně přišla, ale málo vstřelených branek a hodně vyloučených, to trochu kazí fakt toho, že výhra mohla být snazší. Stále musíme pokračovat ve sběru bodů, máme jich žalostně málo a můžeme si za to sami, takže teď jedeme do Hradce zase vyhrát. Když se budeme na hru soustředit jako proti Pardubicím, tak můžeme porazit kohokoliv,“ vzkazuje odhodlaně trenér Malenovic Adam Kovařík.

Svému soupeři nedovolil skórovat Jindřichův Hradec, který zvítězil nad Buldoky 2:0. „Že Ježci nejsou jediní, kteří se perou v této době s marodkou, ukázala soupiska Brna, která čítala jen devět hráčů do pole. My jsme naopak povolali další dorostence, a tak jsme mohli pro tento zápas počítat s dvanácti hráči. Chtěli jsme na soupeře nastoupit velmi aktivně a věřili, že počet hráčů nakonec bude ten rozhodující faktor. Zatímco v úvodní třetině s námi soupeř skutečně držel krok, v dalších dvou třetinách jsme již udávali tempo. Dlouho se nám však nedařilo prostřelit skvěle chytajícího Čáru, kterého známe již z působení v Přelouči. Prostě dostat míček za Čáru a čáru není tak jednoduché. Toho jsme nakonec překonali hned několikrát, ale asi 5x stála za ním dobře připravená konstrukce branky, a my se tak museli spokojit s alespoň dvěma góly. V závěru utkání jsme trošku zmatkovali a stejně jako v Malenovicích 2x minuli prázdnou branku při soupeřově power play, ale nakonec nás to nemuselo mrzet,“ mohl být spokojený trenér Ježků Jiří Kozel.

Divize Západ


Ústí bralo dvě vítězství

Bez inkasované branky odehráli svůj zápas Kelti, kteří se představili na hřišti Rakovníka. Radovali se ze tří branek, což jim stačilo na jasné vítězství. Hned dva zápasy odehrály Prachatice, nejprve porazily 2:1 Kladno, o den později naopak těsně padly s Ústím 3:4. Také severočeský celek odehrál během víkendu dvě utkání, v tom sobotním si poradil bez zaváhání s KOVEM 7:0.

Ještě jasnější výsledek měl zápas Plzně s Novým Strašecím, kde domácí vsítili jedenáct gólů. „Dalo by se říci, že soupeř nám zdatně čelil pouze první třetinu, kdy jsme se dokázali prosadit až v 11. minutě. Od té doby to bylo poměrně jednoznačné. Máme za sebou "anglický" týden, kdy jsme odehráli v sedmi dnech 4 zápasy (jeden pohárový), takže to bylo náročné, ale zvládli jsme to. Co se týče výkonu, tak ten jde postupně nahoru, ale je stále spousta věcí, na kterých musíme pracovat,“ je si vědom trenér Plzně Tomáš Semera.