Extraliga juniorů

Extraliga juniorů nabídla nabitý týden, většina týmů odehrála dvě utkání

Dvě výhry slavily tři celky, z nichž si mužstva Svítkova a Plzně došla pro plný počet šesti bodů. O bod méně získal Hradec, který porazil Hostivař až po samostatných stříleních. Dva vyrovnané zápasy odehrálo Kladno, které se jednou radovalo po samostatných stříleních, podruhé po prodloužení padlo.


Divize Východ

Týmy Svítkova a Hradce vytěžily dvě výhry

Velmi těsně skončilo utkání mezi Malenovicemi a Heřmanovým Městcem. „Do Malenovic nejezdíme rádi, a to z důvodu asfaltu, který nám vyloženě nesedí a po tomto zápasu si myslím, že ani domácí z něj neměli radost. Jak to tak bývá na tomto povrchu, většina utkání se mlela u mantinelu a byla to víc bitva než nějaká pěkná podívaná. Všechny tři góly padly po dorážkách. Ani my ani soupeř jsme nevymysleli nic zázračného v přesilovkách a rozhodovala spíš urputnost nebo náhoda. Malenovice v závěru byly blízko vyrovnání, ale ačkoliv nás zatlačily a řídily se heslem vše na bránu, tak za dobře chytajícího A. Páva již nic neprošlo. Soupeř byl dost nervózní a nám se podařilo celkem udržet nervy na uzdě. V utkání nastala velmi ošemetná situace, kdy se v našem oslabení nerozeběhla časomíra, což jsme díky tlaku soupeře a nekontrole tohoto zařízení zjistili až po značné době, a když jsme tuto situaci reklamovali, tak dříve než reagoval rozhodčí, reagovala časomíra a rozhodčí prý údajně nesmí pozastavit hru, když vidí, že časomíra běží. Soupeř nás tak mačkal o něco déle, než uložený trest vyžadoval - naštěstí gól nepadl, ale prý by platil. Dost velké problémy nám dělá marodka, ale musíme se s tím nějak poprat,“ upozorňuje trenér Ježků Jiří Kozel.

Hned dvě výhry vytěžil Svítkov, který nejprve porazil 3:1 Třinec, a na státní svátek pak Heřmanův Městec 2:1. „Ve sváteční úterý 28. 9. dorazili do Svítkova k dalšímu zápasu Extraligy heřmanoměstečtí Ježci, hrálo se derby. Připravili jsme na ně kompletní čtyři formace, kdy bylo zapojeno celkem sedm mladších hráčů. Taktika byla jasně dána a do každé třetiny naskakovaly tři formace, jedna měla volno. Víme, že jsou Ježci silný tým a dobrý soupeř, a tak jsme začali se slabšími řadami, abychom pak druhou a třetí třetinu byli silnější. Mysleli jsme si, že to bude dobře fungovat a postupně dokážeme Ježky zavírat v jejich pásmu a docílit vstřelení branek. Nefungovalo to ale tak, jak jsme si představovali. Co a jak bylo špatně jsme si řekli v kabině a sem bych to nerad tahal. Co se v kabině upeče, se v ní má také sníst. V první třetině jsme recept na překonání pozorně chytajícího Páva nenašli, Ježci udeřili Kozlem a otevřeli skóre. V prostřední části se nám podařilo vyrovnat na 1:1, když se prosadil dobře hrající Pepa Vlašič. Třetí třetina pro nás nezačala dobře, kdy jsme po jednom z běžných soubojů u mantinelu, kterých jsou v utkání desítky, přišli o Samuela Mifka, kterého odvezla sanitka s vyhozeným kolenem. Tým se pak neskutečně semkl a chtěl pro Sama vyhrát. To se nakonec podařilo, když se po vydařené akci celé formace dostal do zakončení Samuel Tomeš a backhandem vymetl pavučiny v Pávově brance. V závěru jsme si hru dobře pohlídali, kontrolovali balónek a nepustili Ježky k případnému powerplay,“ těšilo kouče Svítkova Martina Bláhu.

Ke dvěma zápasům nastoupil také Hradec, a i on bral dvě vítězství. Proti Hostivaři to však bylo až po samostatných stříleních. Ani proti Pardubicím se nejednalo o jednoduchý zápas, protože Hradec vstřelil druhou branku až v poslední minutě při soupeřově hře bez brankáře. Pardubice vytěžili tři body alespoň v sobotním zápase, ve kterém se postavily proti Buldokům, nad kterými vyhráli těsně 2:1. Buldoci nevyhráli ani druhý zápas, ve kterém podlehli Hostivaři 3:6. Ani Malenovicím se týden nepovedl a také tento celek si připsal dvě porážky.

Divize Západ

Plzeň dvakrát ani jednou neinkasovala

Utkání proti Rakovníku se povedlo Plzni na jedničku. „Tak trochu jsem tušil, že utkání bude probíhat tak, jak k němu přistoupíme. První třetina byla herně dobrá. Ve druhé jsme se přizpůsobili hře soupeře, ztratili jsme pohyb a aktivitu a začali se věnovat provokování a nečisté hře soupeře. Ve třetí třetině jsme do toho opět šlápli a výsledkem bylo dalších pět branek,“ těšil zlepšený výkon Tomáše Semeru. Druhou výhru získali Mečouni také v úterý, kdy vyzráli na Beroun 2:0.

Dvě těsné porážky přišly bohužel pro Nové Strašecí, které prohrálo zápas s KOVEM i Rakovníkem rozdílem jednoho gólu. Ještě těsnější výhru zaznamenalo Kladno, které se postavilo v sobotu proti Berounu a připsalo si dva body po samostatných stříleních. Ze zápasu s Ústím vytěžilo Kladno už jen bod, tentokrát totiž padlo v prodloužení. Pouze jedno utkání odehrály Prachatice, které jasně přestřílely KOVO a slavily výhru 4:1.